Szekeres Viktor

Áprilisban mindenki képregényfilmeket fog nézni

Ha április, akkor a korai mozis nyár kezdete, így nem csoda, hogy az év legjobban várt filmjei közül több is megérkezik a magyar mozikba.

Hányszor voltál moziban márciusban?
 • Egyszer sem.
 • Egyszer.
 • 2-3-szor.
 • 4-5-ször.
 • 5-nél többször.
Hol vannak már azok az idők, amikor a mozis nyár júniusban vette kezdetét...? Amerikában elég régóta május végén is debütáltak már nagy durranásnak szánt filmek, köszönhetően az akkori nemzeti ünnepnek, de a Twister 20 évvel ezelőtti sikere kellett ahhoz, hogy a stúdiók rádöbbenjenek arra, hogy nem csak júniusban, júliusban és augusztusban lehet nagyot kaszálni a nagy költségvetésű alkotásokkal. Sokáig tehát a május jelentette a mozis nyár kezdetét, de a blocbusterök az elmúlt években már az áprilist is elkezdték meghódítani.

Dumplin' - Így kerek az élet

Ma, azaz április negyedikén hét új film mutatkozik be a hazai mozikban, és mivel van közöttük képregényalapú, ezért nem nehéz kitalálni, hogy melyik lesz a legnézettebb. A DC-s Shazam! (Shazam!) egy vicces megközelítést választ és benne egy gyerekből lesz szuperhős. Persze ki tudja, a karakter nem túl nagy ismertsége miatt akár még meglepetés is történhet, hiszen Stephen King egyik legismertebb horrorjának új adaptációja, Kedvencek temetője (Pet Sematary) is most fog bemutatkozni.

Kolibri-projekt

Jó hír, hogy a menőbb hollywoodi filmek mellett nagyon ígéretes alkotásokat láthatunk még e héttől. A Dumplin' - Így kerek az élet (Dumplin') a Netflix egyik tavalyi premierje volt, mely itthon mozikba kerül. Ebben egy egykori szépségkirálynő (Jennifer Aniston) által folyton kritizált molettebb tizenéves lánya nevez be egy szépségversenyre. Még négy francia nyelvterületről származó filmet láthatunk: a Claire Darling utolsó húzása (La dernière folie de Claire Darling) című filmben a Catherine Deneuve által alakított karakter arra ébred, hogy valószínűleg ez lesz élete utolsó napja, ezért úgy dönt, megszabadul földi javaitól.

A kanadai A Kolibri-projektben (The Hummingbird Project) a Jesse Eisenberg és Alexander Skarsgård által játszott, a high frequency trading könyörtelen tőzsdevilágában dolgozó nagypályás játékosok kerülnek bajba, a 2017-es Mary Shelley - Frankenstein születése (Mary Shelley) természetesen a híres íróról szól, akit Elle Fanning alakít, míg a Pezsgő és macaron - Egy feledhetetlen kerti parti (Place publique) Agnés Jaoui új francia komédiája, aminek a középpontjába egy házavató lesz, ahova kiöregedett médiacelebek és feltörekvő YouTube-sztárok is meghívást kapnak, és ahol titkokról hull le a lepel. Plusz, utolsó premierként még Novák Erik új filmje, a Szeretlek, mint állat! is ekkor mutatkozik be a MozgóMozi forgalmazásában.

Mary Shelley - Frankenstein születése

11-én is hét új film kerül a mozikban, és ismét lesz képregénye, szóval adja magát a legnézettebb, de ismét nem lehet biztosra menni. A Hellboy (Hellboy) új adaptációját megszoríthatják, hiszen az aktuális animációs filmek mindig okozhatnak meglepetést (bár A hiányzó láncszem (Missing Link) egy stop motion Laika-film az emberiség utolsó bundás őséről, amit inkább a felnőttek fognak kedvelni), ráadásul ezúttal lehet, hogy a romantikus Miután (After) fut be a képregény-adaptáció elé, amely Anna Todd ifjúsági regénye alapján készült, és a népszerű Wattpad közösségi oldalon hódító útjára indult könyv itthon is elég ismert.

Claire Darling utolsó húzása

A kisebb sikerrel kecsegtető alkotások között a héten ott lesz egy magyar dokumentumfilm, a Kilenc hónap háború, mely Beregszászról egy anya-fiú történetet mesél el az ukrán-orosz fegyveres konfliktus árnyékában, egy francia romantikus dráma, a Bocsáss meg, kedvesem! (Plaire, aimer et courir vite), ami 1993-ban játszódik és benne egy sikeres író beleszeret egy fiatal filmrendezőbe. Ugyancsak francia film az Eksztázis (Climax) - Gaspar Noé 18+-os alkotása egy hallucinogén drogbuliról szól és ismét tabukat fog döntögetni. Végül pedig 11-én érkezik az Interjú Istennel (An Interview with God), amiben egy amerikai újságíró kap lehetőséget arra, hogy a Teremtővel készítsen egy interjút.

Eksztázis

18-tól nem kerül képregény-adaptáció a mozikba, így egy horror (a latin mitológiára építkező, a The Conjuring-univerzumban játszódó A gyászoló asszony átka (The Curse of La Llorona)), valamint egy animációs film, a Csodapark (Wonder Park) fog vetélkedni az első helyért. Már csak ezért is fura, hogy még két további, gyerekeknek is szánt film kerül ekkor moziba, a Vízipók-csodapók felújított változata, valamint a Mia és a fehér oroszlán (Mia et le lion blanc), ami egy francia családi film egy kislányról és egy fehér oroszlánról.

A gyászoló asszony átka

Nem tarthat túl nagy érdeklődésre számot a pápáról szóló olasz dokumentumfilm, a Ferenc pápa: Egy hiteles ember (Pope Francis: A Man of His Word, sem a magyar dokumentumfilm, az Egy nő fogságban (pedig utóbbi témája, egy rabszolgaként dolgoztatott magyar nőről igen felkavaró), viszont az ausztrál Hotel Mumbai (Hotel Mumbai), mint a hónap egyik legjobbja talán közönségére talál: a film a 2008-as Mumbai terrormerényleteket dolgozza fel. A hét utolsó premier egy japán darab lesz, a Látomás (Vision), melynek Juliette Binoche a főszereplője, aki egy ritka, legendás gyógynövényt akar felkutatni, azonban találkozik egy komor erdésszel.

Mia és a fehér oroszlán

Április 25-től minden a Bosszúállók: Végjátékról (Avengers: Endgame) fog szólni, így A hőlégballont (Ballon), valamint a Sarkvidéket (Arctic) nem is nagyon kell említenünk, pedig utóbbi egy kőkemény thriller Mads Mikkelsennel, aki egy repülőgép-szerencsétlenséget él túl az Északi-sarkon, előbbi pedig egy német történelmi dráma, ami az 1979-es NDK-ban játszódik és két családról szól, akik a címbéli közlekedési eszközzel akartak átjutni a Berlini Falon.

Sarkvidék

Melyik áprilisi hazai mozis premier érdekel legjobban a Bosszúállók 4 mellett?
 • Kedvencek temetője
 • Shazam!
 • Hellboy
 • A hiányzó láncszem
 • Miután
 • Csodapark
 • A gyászoló asszony átka
 • Hotel Mumbai
 • Sarkvidék
 • Valamelyik a többi közül.
Ha május, akkor maximumra kapcsol a mozis nyár, és meghozza a várva várt folytatásfilmeket és adaptációkat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Flamer #5
  szavazasnal hianyzik az "egyiket sem"
 • GSAgent89 #4
  "Áprilisban mindenki képregényfilmeket fog nézni"

  Haver! Évek óta már képregényfilmek mennek a mozikban!!!!
 • Macropus Rufus #3
  "Áprilisban mindenki képregényfilmeket fog nézni"
  még jó, hogy a fent felsorolt filmek közül mindegyik képregény adaptáció... Pláne a Kedvencek temetője. Ha jól tudom akkor az a Marvel és a DC szerelem gyereke...
 • paby88 #2
  Az a pap meg Bratak mester :D
 • sad1976 #1
  Áprilisban mindenki képregényfilmeket fog nézni " Kibaszottul mellé lőttél! Mert én nem fogok ;)