Szekeres Viktor

A plakát, ami kiakasztotta az amerikai cenzorokat

Az MPPA úgy tűnik továbbra sem tartja szerencsésnek, ha egy fegyvernek látszó tárgyat tartó gyerekkel reklámoznak egy filmet, még akkor sem, ha egy horrorról van szó. Az áldozat ezúttal a Bereavement volt.

Úgy tűnik, hogy a Motion Picture Association of America, azaz az MPAA nem csak a filmelőzetesek és a filmek nem odaillő tartalmát teszi szóvá, hanem, ha kell, akkor a filmplakátokét is. A szervezet, mely ujját képletesen az amerikai társadalom ütőerén tartja, s többek között a mozifilmek korhatár-besorolásait végzi, Stevan Mena új filmjének, a Bereavement-nek a plakátján akadt ki.


A Michael Biehn főszereplésével készült, a Malevolence előzményfilmjének számító alig 2 millió dollár költségvetésű horror plakátképén szereplő kisfiú kezében ugyanis egy fegyvernek látszó tárgy van, ami sosem szerencsés az álmoskönyv szerint. Az MPAA ilyenkor megoldási javaslatként vagy a tárgy teljes eltüntetését (ld. Az utazó című Johnny Depp-film promóképeiről a cigarettát tüntették el a színész ujjai közül), vagy pedig egy ártalmatlanabb objektumra való kicserélését szokta javasolni.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #21
    JTBM, egyetértek. Aki nem így gondolja, az kicsit olvasson pszichológia-témában, képezze magát és akkor egyszercsak megtudja, hogy a gyerekeknek nem számít, hogy mi a kompozíciós és történeti oka annak, hogy a plakáton a gyerek kezében kés van - hatni fog a személyiségére. Aztán csodálkozik a pszichológiában képzelten nagyképű plebs, amikor kés áll ki a hasából olyasvalaki által, akit ilyen hatások értek gyerekkorában.

    Egyébként ez a felnőtteknél is így van, csak már ellenállóbbak. De az személyiségi ellenállás (stabilitás) soha nem lesz százszázalékos, csak közelít a száz százalékhoz. (Innen az agymosás alapja. Előbb-utóbb mindenki megtörik.)
  • JTBM #20
    Elég egyértelmű a dolog, a szabály az, hogy nem lehet gyerek kezében fegyvernek látszó tárgy egy plakáton.
    Márpedig van.

    A szabály egyébként jó. Aki szeret horrort nézni és korhatáron túl van, az hadd nézzen horrort. A moziban bent.

    De nekem hadd ne kelljen már a Fűrész 11 gusztustalan képsorait néznem valahol valamilyen reklámban...
  • nessboth #19
    Tom Sawyer egy regény borítóján lelőtt nyúllal és egy puskával szerepel. Undorító, elítélendő. Felakasztani minden embert aki ilyeneket kitalál, kitépni a belüket, megerőszakolni kutyájukat, írmagjukat eltüntetni, hogy végre szeretet legyen a földön és tiszta értelmes gondolkodás...

    Erről a plakátról az is lejöhetne, hogy a gyerek boldogan néz apjára, akitől megkapta az apáról-fiúra szálló halpucolót
  • Zombee #18
    Hehe. Így van, most már az is olvasott a filmről, aki egyébként sose került volna szembe velem, max egy torrent oldalon, ahol átsiklik fölötte az ismeretlen cím miatt.
  • Szefmester #17
    Szerintem nem vicces az a kisfiú hanem inkább félelmetes.. csak gondolj bele hogy "a leggonoszabbak" a földön a gyerekek.. pedig tulajdonképpen nem gonoszak csak még a szabályokat nem ismerik, és csak mókából kínoznak állatokat, és csonkítanak meg bogarakat... hány olyan videó van ahol a gyerek a macskát a farkánál fogva vonszolja mint egy játékot.. mert neki még csk játék.. ha kést adsz neki és megmutatsz pár epizód tom&jerry-t akkor lehet hogy nem fogsz felkelni másnap reggel...

    Mondjuk lehet emiatt sem szeretem a gyerekeket..:D
  • Shad01 #16
    A plakáttal akkor van gáz, ha gyerekek is láthatják kirakva a mozikban. A gyerekek köztudottan szeretnek utánozni főleg ha egy "menő felnőtt film" plakátját másolhatják le. Egyik szülő sem rajongana érte ha a plakáttól ispirált csemetéje késsel kezdene rohangálni.
    Ez van a tiltás mögött, és ezért támogatom én is.
  • Mat666 #15
  • fozerl #14
    Lehet, hogy a hosszával van a baj:-).
  • Relixo #13
    Nem szoktam ide írkálni, nem is ez a lényeg... De most nem tudtam megállni már,hogy a sok halvérű kis álszent, mint ami te is vagy l300d állandóan pocskondiázzák ezt a műfajt meg azokat akik nézik.

    Nem kötelező megnézned, én se nézek Harry Potter fost mert nem érdekel, de nem anyázom le azokat akik szeretik és nem nézem hülyének őket,hogy felnőtt fejjel arra kiváncsiak.
    Ez horror, tudom neked magas ennek a műfajnak az értelmezése de idézlek "vicces egy gyermek kessel a kezeben? " ilyen marhaságon is csak az olyan balf@szok akadnak fenn mint te(úgy néz ki sok ilyen van). Több száz filmbe fogott már gyerek fegyvert,kést,baseball ütőt,baltát,ollót stb... és nem csak horror filmekbe ennyi erővel minden film beteg a te nézeted alapján. Komolyan gondolkodjunk már hogy mit beszélünk mert ez már szánalmas, meg az is hogy ez egy hír egyáltalán... :D
  • bippo #12
    Mennek kukoricát címerezni. Nagy ügy :)