Szekeres Viktor

Decemberben nálunk is az év legelborultabb filmje - itt az előzetes

Egy gyilkos gumiabroncsról fog szólni az itthon december végén bemutatásra kerülő Rubber, a gumiabroncs, melyet a zenei színtérről ismert Mr. Oizo jegyez. A film egy tiszteletadás az "értelemnélküliségnek".

Mint arról már havi premierismertetőnkben hírt adtunk, december 30-án itthon is bemutatásra kerül a Rubber, a gumiabroncs, amely címe eredetileg a nézővonzóbbnak számító Rubber, a gyilkos gumiabroncs lett volna. A premierig mindenesetre még van egy hónap, addig még változhat a cím, mely egyébként beszédes, hiszen a Szuez Film premierje valóban egy gumiabroncsról szól, mely gyilkolni kezd. (Az egyik előzetesben láthatjuk, amint szikárságot sugallva végignézi társainak kíméletlen legyilkolását.)


A filmet a francia Quentin Dupieux készítette, akit sokan Mr. Oizo néven ismernek, nem meglepő, hogy a zeneszerzés feladatát is magára vállalta. A történet szerint egy, a kaliforniai sivatagban heverő gumiabroncs egyszer csak életre kel, és megtanul magától gurulni. További képessége, hogy ha valami az útjába áll, azt könnyedén eltörölheti a föld színéről. Persze az abroncs célja nem a pusztítás, van, akihez csak közelebb akar kerülni. De vigyázat. A film, ahogy a bevezetőjében el is hangzik, egy tiszteletadás az "értelemnélküliségnek". Cselekménye megmagyarázhatatlan, ahogy a benne szereplő karakterek is azok.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bgp001 #6
    Erről a filmről még nem hallottam de tutira megnézem otthon:D Mr oizo még létezik? Régen de nagy sláger volt:P Csinálhatott volna a plüssfigurából egy filmet inkább :)
  • Zolthen #5
    "amely címe eredetileg a nézővonzóbbnak számító Rubber, a gyilkos gumiabroncs lett volna"

    ki gondolja úgy, hogy egy ilyen hót gagyi cím, amit a magyarok adnak a filmeknek, nézővonzó?
  • Rotyoka #4
    nane ehhez sok fű fog kelleni
  • ldavid #3
    youtube-ra készült kisfilmnek jó lenne
  • Pocok256 #2
    Valami ilyesmi jutott nekem is eszembe :D
  • Jagdgeschwader #1
    A marihónalja rossz, értem?