Szekeres Viktor

A tinik új kedvenc horrorra akadtak

Az Újabb parajelenségek nézői között jóval magasabb a tinik és a nők aránya, mint a Fűrész 3D esetében, így nem is akkora csoda, hogy októbernek végérvényesen új horrorkirálya van.

Tavaly a Paranormal Activity bemutatása több elemző szerint a Fűrész-széria bukását okozta - igaz mások szerint a hatodik Fűrész-film, amely az első epizód után a legjobb kritikákat kapta, egyszerűen azért volt anyagi kudarc, mert maga a sorozat fáradt el. Mindenesetre tény, hogy nagyjából a Fűrész 6 premierjére került majdnem 2000 moziba a Paranormal Activity, hiszen eleinte csak egy tucat filmszínházban mutatták be, így elég direkt verseny bontakozott ki a két horror között. A végeredmény: a Fűrész 6 Amerikában 27, míg a Paranormal Activity 107 millió dollár bevételt hozott.

A második részek premierje között mindössze egy hét volt idén, s ismét csak a természetfölötti horror győzedelmeskedett a mechanikus csapdák ellen - előbbi új része 40, utóbbié 24 millió dolláros bevétellel mutatkozott be, így az összecsapás már mondhatni a rajtnál eldőlt. Mindez pedig a közönség összetételének is köszönhető, hiszen kiderült, hogy a felmérések szerint a Fűrész 3D nézőinek 56%-a volt férfi és 53%-a huszonöt éven aluli, vagyis a közönség idősebb, mint az Újabb parajelenségek esetében, s ez arra utal, hogy a tinik új októberi horrorkedvencet találtak maguknak. Ráadásul a "szellemek" úgy tűnik, hogy a női nézőket is jobban vonzzák, mint a leszakadt végtagok - a nemek aránya ugyanis az Újabb parajelenségek esetében kiegyenlítettebb volt.

A hétvégén egyébként az Újabb parajelenségek újabb 16 millió dollárt összekalapozva a második helyen végzett a 22,5 millióval kezdő Fűrész 3D mögött.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!