Szekeres Viktor

A The Expendables itthon is igázta a mozis mezőnyt

Hatalmas csatát vívott a heti mozis első helyért a The Expandables - A feláldozhatók és az Ízek, imák, szerelmek. Budapesten Julia Roberts érdekelte jobban a nézőket, vidéken azonban Stallone simán nyert.

Ahogy várható volt, a The Expendables - A feláldozhatók volt a hétvége és a múlt hét legnézettebb filmje Magyarországon. Bár hétvégén Budapesten 19 784 nézővel második helyre szorul Sylvester Stallone akciózása, országos szinten a Palace Pictures premierje szerezte meg a toplista első helyét. A teljes országra vetítve ugyanis 28 moziban 31 484-en látták az első négy napon a filmet, ami majdnem 37 millió forintos bevétellel egyenértékű.


Érdekesség, hogy Stallone rendezését azzal az Ízek, imák, szerelmek című Julie Roberts-filmmel egy napon mutattak be, mely Amerikában is közvetlen konkurense volt a tesztoszteronbombának - már, ha konkurensről lehet beszélni két teljesen eltérő célközönséggel bíró film esetében. Az Ízek, imák, szerelmek-re a fővárosban hétvégén 20 611-en váltottak jegye, ami budapesti első helyet jelentett, azonban a vidéki városok kompenzáltak, így 29 865 nézővel országos szinten második helyre szorult a romantika.


A kisebb premierek közül a Babák - Az első év című dokumentumfilmet három moziban 683-an látták, míg az 56-os Kolorádó Kidet hét moziban 2337-en. (Utóbbi film egyébként Budapesten botrányos kihasználtsággal futott, előadásonként átlagosan 5600 forintot gyűjtött össze.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #3
    Na, fejlődsz. Tényleg jó volt a két öreget látni "filozofálni". Azért én a főcimben megemlitettem volna Bruce és Arnold bácsit is. Ha lesz folytatás, akkor még Van Damme, Seagal és Norris is kell. Akkor már csak Bruce Lee hiányzik, őt nem lehetne digitálisan belevenni? :-) Tegnap néztem meg másodjára, hogy Eric Robert mekkora egy genya benne...
  • winnie #2
    "felvezetés jó volt..."

    amikor jason statham hatament a nőjéhez, meg amikor stallone és rourke dumáltak? (mondjuk utóbbit el tudtam volna nézni pár órán át:)
  • barcames #1
    jó film csal lehetett volna hosszabb meg kicsit részletesebb....
    bemennek a szigetre és egyből a várban vannak és mindent szétlőnek és vége hát.... felvezetés jó volt...