Szekeres Viktor

Idén a Monsters lehet District 9-szerű siker

Kevés pénzből készült az októberben mozikba kerülő Monsters, viszont a történetéből akár még egy nagyon jó film is kisülhet. Kérdés, hogy a szélesebb közönséget fogja-e érdekelni a posztapokaliptikus sztori?

Pár napja előzetes és tegnaptól már plakát is van már a Monsters című posztapokaliptikus scifihez, melyet Amerikában október 29-én mutatnak be. A film története szerint a Föld hat éve idegeninváziót szenvedett el, s azóta az idegenek számítanak a Föld domináns lakóinak. Ebben a világban vállalja egy cinikus újságíró, hogy átvezet a mexikói fertőzött területeken egy amerikai turistalányt, hogy az biztonságba kerüljön az amerikai határ túloldalán.


A független filmes jelleg és a téma sokaknak a District 9 jut eszébe a Monsters-ről, az IMDB eddigi három olvasói kritikája is megemlíti Neill Blomkamp filmjét, igaz az egyik jelzi is azonnal, hogy másféle alkotásra kell számítani, hasonlóságok ide vagy oda. A kis forgalmazó egyébként kevés kezdeti mozit fog jelenteni (eleinte) a Monsters-nek, ráadásul Gareth Edwards első filmje két horror, a Fűrész hetedik része és Wes Craven új filmje, a My Soul To Take ellen fog startolni.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kukacos #14
    Megnéztem, semmi köze a D9-hez, vagy ha igen, akkor a Keresztapát a Derrickről koppintották, mert mindkettő bűnözős. A film jó, tényleg üdítő, hogy a klasszikus inváziós alaptémához végre elkezdtek új módokon hozzányúlni. Azt mondjuk kétlem, hogy 15k $-ból hozták ki. Csak a forgatás idejére négy ember fizetése és repjegye több kéne legyen, a számítógépes munkálatok idejéről nem is beszélve. Legfeljebb, ha feltesszük, hogy mindenki ingyé' dolgozott a projekten.
  • Zsolt1980 #13
    A District 9 egy nagyszerű film volt, nekem is nagyon tetszett.Klassz film volt tényleg.Talán ezt is megnézem majd moziban...
    Amúgy tény, hogy a legtöbb film hasonlít számtalan másik filmekre, akkor minek kell felkapni a vízet a lentin?
    Bah!
  • bippo #12
    Amikor kijött az Eli's Book, akkor mindenki a The Road-ot emlegette. Akkor is lehetett volna ilyen postokat írni, mint a tiéd, hogy "Mitől emlékeztetne ez a The Roadra? Mert posztapokaliptikus világ? Vagy mert vándorol a főhős?".
    Ettől még nem változtat a tényen, hogy az emberek egy része arra asszociál.
    (Ugyanúgy, most kijött a MafiaII demó, mindenki egyből GTA4-et hajtogat. Köze nincs egymáshoz a két játéknak, mégis bizonyos paraméterek, részletek, hangulat, akármi miatt arra asszociálnak az emberek. Ezt vagy elfogadod vagy nem.)
  • bippo #11
    1. vegyél vissza.
    2. másokat is= cikkíró + eddigi hozzászólók + idézek a cikkből is:
    "A független filmes jelleg és a téma sokaknak a District 9 jut eszébe a Monsters-ről, az IMDB eddigi három olvasói kritikája is megemlíti Neill Blomkamp filmjét, ". Ezekre utaltam.
    3. "2010-ben minden film emlékeztet valami másra" - ezt Te mondtad, mégis megkérdőjelezed, ha valaki a D9-re asszociál. Következetes...
    4. Többen is leírták, őket miért emlékezteti a D9-re.
    Ha Téged nem, az egy dolog, egyéni vélemény. Ezért akartam lezárni azzal a mondattal (#5) a dolgot, de muszáj volt belekötni.
  • Ender Wiggin #10
    Meg másokat is...ez aztán a komoly érv. 2010-ben minden film emlékeztet valami másra, nem tűnt még fel, okoska...?
  • gneoka #9
    mert alacsony költségvetésű független film ami idegenekről szól
  • matrozrabbi #8
    "After six years, they're no longer aliens.
    They're resident's."
    Igen, van benn egy kis D9 az biztos, lehet az volt az inspiráció, de kiváncsi vagyok milyen lesz. Jónak néz ki.
  • Yutani #7
    Egyébként számomra is várós a film! Tavaly bejött a D9, idén is bírnék egy ilyen meglepetést!
  • Yutani #6
    IX. kerületből meg Csepelre telepítettek néhány alien családot...
  • bippo #5
    Engem is emlékeztetett, meg másokat is. Téged meg nem. Ennyi.