Szekeres Viktor

Az Avatar sztárja scifi-képregényfilmben folytatja

Sam Worthington úgy tűnik továbbra is csak rajongói filmekben akar szerepelni, hiszen pár jelentős scifi és fantasy történet után ismét scifiben tűnhet fel, mely ráadásul még képregény-adaptáció is.

A Variety értesülései szerint a Warner Bros. Pictures most már aláírta szerződését a Dan Dare című angol scifiképregény feldolgozásra vonatkozóan. A tervezett mozifilm főszereplője pedig a Terminátor: Megváltásből, az Avatarból és a Titánok harcából is ismert Sam Worthington lesz.

A Dan Dare még az 50-es években indult el hódító útjára Angliában, eredetileg comic stripként ismerhették meg az olvasók. A történet komplex sztoriszálairól és remek dialógusairól híresült el annak idején. Dan Dare az évtizedek során több újragondoláson is átesett, elég csak a 90-es évekbeli Grant Morrison-féle, politikai töltetű megközelítésre, vagy a 2008-as minisorozatra, melyet Garth Ennis jegyzett. Más kérdés, hogy nemzetközileg a Dan Dare sosem lett olyan sikeres, mint egyes francia képregények.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pixx #16
    A Gyűrűk Ura megválogatja az olvasót, a nagy vízválasztó az első 100 oldal. Aki azt átszenvedi, után egy kincsre talál...persze ehhez szeretni kell a fantasyt...
  • Merces #15
    ..olvasott, de hogy van pofája Ender W. nek hivni magát..........amugy a Tolkien novellák messze jobbak mint a könyvek...........
  • bmw #14
    Hat Nekem meg a Gyuruk ura volt baromira unalamas...
    De hat kinek mi tetszik, ennyi!
    Es hat azzal egyet ertek, hogy itt mar divat a fikazas meg ha tetszett is ugy latszik most ez a meno...
  • hawkie22 #13
    Na te aztán igazán ismered Tolkien munkásságát. Aláírom, elsődleges nyelvészprofesszor volt, de ettől függetlenül szvsz igenis jó író volt. Olvastad te egyáltalán a Gyűrűk Urát? Vagy mondjuk a Babó-t (Hobbit), esetleg a Szilmarilokat? Ha nem, akkor javaslom tedd meg, és utána nyilatkozz az íróról. Mondjuk lehet, hogy még életedben nem olvastál se szépirodalmat, se bármilyen könyvet, ezért beszélsz badarságokat. Elsődlegesen gyermekeknek szánta a könyveit, leginkább a saját gyerekeinek, ezért olyan stílusúak, amilyenek. A Gyűrűk Ura később alakult át olyanná, mint amilyennek most ismerjük, az elején az is "gyermekmesének" indult. Ebből kiindulva tényleg nem várható annyira mélyenszántó gondolatok tömkelege tőle. Viszont az is tény, hogy a Gyűrűk Ura a 20. század egyik jelentős szépirodalmi alkotásának tekinthető, sok helyen tanítják is Tolkien munkásságát, és elég jelentős hatással volt a későbbi fantasy írókra.
  • Quent1n #12
    Még szép, hogy értetted a mondanivalót, még a gyerekek is értik. :)

    sandor8206 : SAJNOS manapság valóban nincs sok köze a sztárságnak a tehetséghez ez igaz. De ez nem azt jelenti, hogy ez így jó.
  • Watchmen #11
    Egyszerűen fel sem tűnt, hogy jé ezt már láttam valahol....
  • Watchmen #10
    Cameron filmjei soha nem a történetbe volt erős. De amit kitalált filmjében azt mindig úgy tudta előadni, hogy az emberrel megszeresse. Egyszerűen zseniálisan tudja elmesélni a történetet. Hiába lerágott csont az Avatar története mikor a filmet néztem engem elvarázsolt, és értettem is a mondanivalót.
  • Ender Wiggin #9
    Tolkien, mint jó író (amennyiben mindenkit írónak tekintünk, aki könyvet ír, akkor persze ő is az)? Bravó! Persze, nem kéne csodálkoznom, hisz Rawling és Meyer lábai előtt hever a világ.
    Az avatárról csak annyit: mindig előjön az IMDB, meg Nolan, aki akkora zseni, hogy a batman imitációjának sikere nem is szerencsétlen Ledger halálának köszönhető. Akkor vajon Cameron 8,3-as pontja ellenére miért is szar a film?
  • Yutani #8
    Mint ahogy Tolkien és Cameron sem egy súlycsoport, ha történetírásról van szó.

    De persze az élet is kurva unalmas, tele van klisékkel: anyád és apád dugnak, megszületsz te, felcserepedsz, szerelembe esel, dugsz a pároddal, megszületik a gyereked, aki szintén felcserepedik, szintén dug, szinén gyereke lesz, és így tovább. Mi a francért kell élni, ha mindig minden ugyanúgy történik? Hogy az élet sztorijának minden elemét láttad már valahol? Hja kérem, nehéz újat produkálni! Mondjuk ha a villamos levágja a két lábad, na az ám a csavar! Hopp, és akkor véletlenül pont te is tolószékbe kényszerülsz, mint szegény főhős az Avatarból! Áh, klisé az egész!
  • Mardel #7
    A film nekem sem tetszett hiába néztem 3Dben, unalmas volt maga a sztori, tele klisékkel. Szeretem a fantasy és scifi filmeket, de nekem nem tetszett, gyűrűk ura bármelyik része porba alázza ezt.