Szekeres Viktor

Megvan az új Pókember

2012 nyarán folytatódik a Pókember egy reboottal és a Sony Columbia Pictures hosszas keresés után megtalálta a 3D-ben forgatandó 4. rész főszereplőjét.

A Sony Pictures a mexikói Cancunban adott sajtótájékoztatóján, majd sajtóközleményben jelentette be, hogy Andrew Garfield lesz az új Pókember. A meglehetősen alapos, az egész világra kiterjesztett meghallgatásokon több, jól teljesítő színész neve is felmerült a következő Peter Parkerként, s úgy tűnik, hogy végül az a Garfield lett a befutó, akit a magyar nézők a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma és a Gyávák és hősökből ismerhetnek. A pár éve a pályán lévő, jelenleg 26 éves színész korábban tévés munkákban szerepelt, többek között játszott a Sugar Rush-ban, a Ki vagy, Doki?-ban, valamint a Red Riding-ban. Sőt, felbukkant Spike Jonze, I'm Here című remek rövidfilmjében. Garfield legközelebb David Fincher új filmjében, a Facebookos Social Networkben és egy Mark Romanek-thrillerben, a Never Let Me Go-ban kerül a nagyérdemű elé.


Mi a véleményed Andrew Garfieldról?
  • Jó választásnak tűnik.
  • Meglátjuk, megkapja az esélyt.
  • Hova hányjak?
Mint az ismeretes, a Sony rebootolja a képregényben a "csípés" pillanatában 16 éves Peter Parkerről szóló Pókember-franchise-t, köszönhetően annak, hogy nem sikerült sehogy sem megegyezni az előző filmek rendezőjével, Sam Raimivel, aki még a forgatókönyvet is pocséknak találta. Így végül, a sürgető határidők miatt a stúdió úgy döntött, hogy a meglévő, többször átírt, James Vanderbilt-féle szkripthez új arcokat szerződtet, s velük egy új szériát indít el. A 2012. július 3-án mozikba kerülő, egyelőre címmel még nem rendelkező "Pókember 4" forgatása december elején kezdődik Marc Webb, az 500 nap nyár rendezőjének felügyelete alatt. A filmet jelen állás szerint 3D-ben fogják forgatni.

A Sony sietsége érthető volt, hiszen egyrészt, ha nem forgatnak Pókembert, akkor a képregénykarakter jogai visszaszállnak a Marvelt nemrég megvevő Disney-re, másrészt pedig már így is viszonylag régen részesültek a birtokukban lévő hős által szerzett bevételekből, hiszen az előző filmek 2002-ben, 2004-ben és 2007-ben készültek - az új Pókember tehát 5 év kihagyás után fog megjelenni.

Magát a Pókember-szériát mindig is rengeteg kritika érte, sosem lettek a filmek olyan elismertek, mint a Batman, vagy akár a Vasember megjelenései. Azonban morgolódások ide vagy oda, minden egyes Tobey Maguire főszereplésével készített Pókember-film hatalmas siker volt, a világbevétele egyiknek sem esett vissza nagyon. A 139 millió dollárból forgatott első rész volt a legsikeresebb Amerikában, 403 millió dollár bevételt hozott, és minden idők legjobb hétvégéjét regisztrálta - akkor. A nemzetközileg gyűjtött 418 millió dollárral az összbevétele 821 millióra duzzadt. A második rész bevétele Amerikában és világszerte is visszaesett (373 millió + 410 millió), de a harmadik nemzetközileg már szépen kompenzált (336 millió + 554 millió), így a Sony nem lehetett különösebben elégedetlen. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy a Pókember 3 már 258 millió dollárba került, s a gyártási összeghez még tetemes marketing költség is hozzájött.


Világszerte eddig tehát 2,5 milliárd dollárt termelt a 3 Pókember-film, nem lesz egyszerű Garfieldnak felnőnie az elvárásokhoz, de nyilván azért lett ő a befutó, mert a stúdió és a rendező látja benne a potenciált. Marc Webb például ezt mondta róla: "Bár a neve sokak számára ismeretlen, akik ismeri e fiatal színész munkáit, tudhatják, hogy kivételes tehetséggel rendelkezik. Egyszerre intelligens, szellemes és emberséges. Jegyezzék meg szavaimat: imádni fogják Andrew Garfieldet Peter Parker szerepében."

Hollywood tehát úgy véli, megtalálta új szupersztárját, akit nemsokára mindenki ismerni fog. És mivel nem különösebben ismert színész kapta a szerepet, ezért anyagilag is jól jár a Sony, hiszen mindössze 500 ezer dollárt kell fizetnie a főszereplőnek az első filmért, míg ha folytatások is születnek, akkor 1 és 2 millióra ugrik fel Garfield gázsija. (Ez tehát azt is jelenti, hogy a szerződést egy filmre írták alá, s két folytatás opcióját is belevették abba.) A Sony feladata most már az, hogy Garfield köré jó szereplőgárdát hozzon össze, amire a stúdiónak még van pár hónapja.


Azt persze már sosem tudjuk meg, hogy Jamie Bell, Anton Yelchin, Aaron Johnson, Logan Lerman, Alden Ehrenreich, Frank Dillane vagy Michael Angarano, azaz a többi, a szerepre ugyancsak esélyes miképpen teljesített volna az ikonikus piros-kék maskarában. Viszont az Andrew Garfield mellett szóló döntés helyességében egy ideig még bízhatunk, főleg amíg nem látjuk, a hírek szerint a kiválasztásában iszonyatosan sokat nyomó The Social Networkben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hamotar #39
    Szerintem ez már lerágott csont...
  • smaszi #38
    Dettó...
  • Kövesdi A #37
    Ez szerintem hatalmas bukás lesz , hiába lesz alacsony költség vetésű
    Még azt a pénzt se fogja vissza hozni a sonynak !
    Én is személy szerint , jobban örültem volna egy normális 4edik résznek ,ugyan azzal a színésszel ,aki az első 3ban is szerepelt !
  • Kojiro #36
    Egy Star Wars reboot jelen körülmények között így nézne ki a mai FOX szerint:

    Luke - Tom Cruise
    Leia - Cameron Diaz
    Han Solo - Will Smith
    Obi-Wan - Clint Eastwood
    Darth Vader - Lawrence Fishbourne
  • natalyel #35
    Star Wars Reboot
    ----------------
    Luke - Elijah Wood
    Leia - Megan Fox (v. Angelina Jolie)
    Han Solo - Hugh Jackman (v Nicolas Cage)
    Darth Wader - cgi
    Jabba - Hugh Laurie
    Emperor Palpatine - John Malkovich

    ...
    lol
  • dronkZero #34
    De ez már baszki röhej, sűrűbben indítják újra mint egy kibaszott Windowst...
  • Tower Guard #33
    Winnie a saját véleménye ellen is érvel ha kell, ha más esetleg egyet értene vele...
    Szánalmas...
    Egyszer felmerült hogy ő a Szekeres Viki, lehet van benne valami...
  • Griphons #32
    *bojkott
  • Griphons #31
    Ha ezzel a reboottal akarják megfogni a Pókember sorozat zuhanását - úgy hogy Raimi-nek nem tetszik a forgatókönyv - hát akkor nagyon hülyék.
    Nem értem miért nem lehetett folytatni a sztorit, behozni egy komoly akár kozmikus villaint, és úgy felhozni ezt a nevetséges színvonalat.
    Ebből tutira bolykott lesz amcsiban a spiderman fanok miatt!
  • xido #30
    Ja..ugorjunk már előre,mint a Spuerman returns esetében..mindenki tujda hogy jött létre a hős..lássuk mi van vele,ha végre felnőtt ember játssza és kap egy utolsó nagy csatát a visszavonult szuperhős..pl...és akokr már lehet normális drámaszínészt is behozni,nem csak a kosztümmel eladni a filmet...