Szekeres Viktor

A legjobb filmek júliusban érkeznek?

Nemsokára vége a focivébének, s végre itt a lehetőség, hogy befussanak a hazai mozikba a közönség által úgy várt nagyszabású hollywoodi filmek.

Az ember azt hitte volna, hogy júliusban beindul valamiféle nagyüzem a magyar mozikban, de ez nem nagyon lesz jellemző a hónapra, hiszen alig több mint 10 premierre kerül sor. Ráadásul az Alkonyat: Napfogyatkozást már június 30-án bemutatta a Fórum Hungary, így július elsején, csütörtökön, hivatalosan csak a Szarul állnak a dolgok (De helaasheid der dingen) című belga alkotást nézhetjük meg.


Melyik júniusi hazai mozis premier érdekel a legjobban?
(Összesen 668 szavazat)
  • Shrek a vége, fuss el véle
    14 % (95 szavazat)
  • A tetovált lány
    4 % (29 szavazat)
  • Kéjjel-nappal
    4 % (24 szavazat)
  • Eredet
    38 % (253 szavazat)
  • Az utolsó léghajlító
    27 % (180 szavazat)
  • Nagyfiúk
    3 % (23 szavazat)
  • A maradék 5 premier közül valamelyik
    8 % (53 szavazat)
A 8-án kezdődő mozis hét már valamivel gazdagabb választékot nyújt, hiszen bemutatkozik itthon az Amerikában már majd két hónapja vetített Shrek a vége, fuss el véle (Shrek Forever After) - szinkronnal, IMAX-ben és 3D-ben is. Általában egy Jim Carrey-filmet nagy vetélytársként köszönthetnénk, azonban a felszínen meleg tematikájú I Love You Phillip Morris nem feltétlenül fogja elérni a szélesebb közönséget. Annál inkább van esélye erre a könyv formában nálunk is sikeres, svéd A tetovált lánynak (Män som hatar kvinnor), melynek David Fincher nemsokára leforgatja amerikai feldolgozását. (Érdekesség, hogy az eredeti verzió egyelőre Amerikában az év legsikeresebb, széles körben nem terített filmje, már 8 millió dollár bevételnél tart.)


Július 15-től láthatjuk Tom Cruise és Cameron Diaz Amerikában bukó filmjét, a Kéjjel-nappalt (Knight and Day), mely itthon és nemzetközileg jóval sikeresebb lesz, nem is csoda, hogy az Intercom szinkronnal fogja vetíteni. Konkurenciának a Fórum Hungary az I Love You Philip Morris után egy héttel egy másik Ewan MacGregor-filmet, a Szellemírót (The Ghost Writer) küldi harcba, melyet Roman Polanski rendezett.


22-én, csütörtökön nálunk is látható lesz Christopher Nolan új filmje, az Eredet (Inception) - a siker reményében természetesen szinkronnal. Addig is, aki csak a Batman-filmekből ismeri a rendezőt, pótolhatja korábbi mozis alkotásait, a Mementót, a Tökéletes trükköt és az Álmatlanság című feldolgozáskrimit. Nem sok rendező van ugyanis, aki 5 nagy filmjéből 4-gyel is szerepel az IMDb-s toplista első 100 helyezettje között. A scifi ellen a Budapest Film Catherine Zeta-Jones romantikus komédiáját, az Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert kerest (The Rebound) dobja be.


Július utolsó mozis hete - mely 29-én kezdődik - három bemutatót hoz el. Egyrészről az animációk kedvelői láthatják a DVD-illatú Csingiling és a nagy tündérmentést (Tinker Bell and the Great Fairy Rescue), a tinik és a felnőttek pedig eldönthetik, hogy Adam Sandler-féle vaskos poénokra, vagy ártalmatlan, de látványos fantasy-re vágynak, hiszen a Nagyfiúk (Grown Ups) és Az utolsó léghajlító (The Last Airbender) is ekkor kerül bemutatásra.


Augusztusban pedig folytatódik a filmek áramlása a mozikba: megkapjuk az új Jerry Bruckheimer-filmet, a Szupercsapatot, Angelina Jolie új akciómoziját, a Garfield 3D-t, a Ragadozókat és egy 3D-s táncfilmet is. Többek között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bippo #18
    Ja, nem tudtam, hogy úgy érted, hogy "csak" gagyi. Valóban vannak rosszabbak, azokat tényleg jobb, ha nem nézik. görcs ikrekről nem hallottam, Ed-et láttam, de nagy agyfolyás.
    Mr. Bean tényleg jó. Meg az Airbender is biztos jó rajzfilm, nem ismerem. Amennyit láttam belőle, annak alapján jónak tűnt.
    Amúgy az Airbender régebb óta Avatar, mint a film. A moziban pont azért került le az elejéről, mert Cameron bekavart.
  • Dj Saby #17
    "A legjobb filmek júliusban érkeznek?" A cím rossz!! Így cím alapján egyik sem érdekel egy hangyányit sem!
  • winnie #16
    "A kedvencünk a Tini Titánok (remélem nem filmesítik meg)"

    a teen titans régi dc-s szuperhős csapat a 60-as évekből, mérget vehetsz rá, hogy lesz belőle film, mint ahogy arra is, hogy az nem a rajzfilm alapján fog készülni.
  • asdasdasd #15
    Mármint, hogy Cameron a sokkal régebbi rajzfilm miatt választotta az Avatar címet?
  • Hoz_Hun #14
    Elismerem, hogy én csak olyan fél szemmel láttam, úgy hogy nem tudom megítélni, csak fölkaptam a vizet, hogy mit filmesítenek meg. Ráadásul nem tudok elszakadni a gondolatól, hogy csak a név azonosságot akarják meglovagolni (Avatar: The Last Airbender).
  • Hoz_Hun #13
    Azért mert az "csak" gagyi, nem pedig egy rakás szemét mint pl a görcs ikrek, meg az Ed Ed meg Ed vagy mi.
    A kedvencünk a Tini Titánok (remélem nem filmesítik meg) és a gyerekek még imádják a Mr. Bean-t (rajzfilm).
  • Derapo #12
    A léghajlító nem is gagyi. Az én gyerekeim is ezt nézték,én is leszóltam,de azóta már összes részt nézem.:)
  • bippo #11
    OFF
    gagyi rajzfilmnek <-> amit néha a gyerekeim megnéznek
    Ha gagyi, akkor miért engeded, hogy nézzék?
  • KomiWwW #10
    Nolan-nek 8 filmje volt eddig abból 4 az csak 50% :)
  • kalapos01 #9
    Mármint fordítva, nem? Kubricknak minden második filmje van ott, Nolannek a 80%-a.