Szekeres Viktor

Az Alkonyat ledózerolta a Facebookot is

Egy filmnek sincs annyi rajongója a Facebookon, mint az Alkonyatnak, nem véletlen, hogy már idehaza is több mint tízezer jegy kelt el elővételben. A sikerre Amerikában két hétnyi IMAX-vetítéssel is rásegítenek.

A Twilight-filmek és -könyvek Facebook oldala a napokban átlépte a 6,666 millió követőt, s ezzel magasan a legnépszerűbb filmes oldal lett a közösségi site-on. Összehasonlításképp több rajongóval rendelkezik, mint a Vasember, a Harry Potter, a Transformers és a Toy Story. Ilyen hátszéllel pedig nem csoda, hogy a június 30-án bemutatásra kerülő harmadik résztől, a Napfogyatkozástól, azt várják, hogy akárcsak az Újhold, ez is nyitónapi rekordot fog dönteni. Természetesen a Alkonyat 3 összbevétele messze el fog maradni a legsikeresebb filmekétől, hiszen a sorozatra mindig is jellemző volt, hogy a rajongók az első pár napon akarják megnézni.

Ugyancsak az Alkonyattal, illetve az Alkonyat-sagával kapcsolatos hír, hogy a film egyrészt nem csütörtökön, hanem már szerdán bemutatásra kerül, másrészt pedig itthon is kezd tetőfokára hágni a Twilight-hangulat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Fórum Hungary szerint elővételben már több mint tízezer jegy elkelt, már az első biztosan teltházas előadások is megvannak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #8
    a kritikusok nem az imdb-re mennek értékelni, hanem megírják a kritkáikat. elég megnézni, hogy hány friss reges értékelte csak divatból nullára a filmet. meg egyébként is, mint minden divatos dolog esetében a divatellenesség általában még nagyobb méreteket ölt.
  • Csakezmaradt #7
    Hülye divat. Majd elmúlik.
  • fozerl #6
    Rosszul közelíted meg. Amerikában először a kritikusoknak vetítik le. Ők pontoznak először. Lehet, hogy van olyan is aki dobálja az egyeseket látatlanba, de a 2. résznél is biztos volt.
  • winnie #5
    ez nem magéghoz térés, hanem a szánalmasság tetőfoka - azok, akik nem nézik a twilightot, akik simán csak divatból nem szeretik, ami menő (van erre jó magyar szó), nyomkodják az egyeseket. ld. mint a kis vuk és a sok újszavazó, akik majdnem többen voltak, mint az összes mozis néző.

    szerinted mennyire hihető, hogy egy tipikus rajongói filmet, amit eleve szinte csak fanatikus rajongók néznek meg, olyan csekkol premier előtt, aki egyest ad rá? (te azt adnál, lehet, hogy én is, de megnéznéd? főleg premier előtt?)
  • fozerl #4
    Kezdenek az emberek magához térni. Az imdb-én 3,7 jelenleg a pontja. Igaz mehet még feljebb.
  • corrector #3
    Te miről beszélsz? Kivételesen jól írta.
  • Tower Guard #2
    De rühellem ezt a betegesen szar alkonyatot....
  • BakoSanyi #1
    Viktor! 1. mondat: "nem véletlenül, hogy"