Szekeres Viktor

Luc Besson ismét angol nyelvű filmet rendez

Luc Besson 12 év elteltével ismét angol nyelvű mozifilmet rendezhet. A producerként rengeteget dolgozó francia ezúttal nem a scifi vagy a kalandműfajt bolygatná meg, hanem egy románcot vinne vászonra.

A Heat Vision értesülései szerint Luc Besson ismét visszaül a rendezői székbe és ezúttal angol nyelven készít filmet. Az információk szerint szeptemberben forgatásra kerülő alkotás egy romantikus történet lenne, melyet maga Besson írt David Marconi közreműködésével. A tervezett film címéről és történetéről egyelőre még nincs hír.

Mint az köztudott, Besson az utóbbi időben az angol nyelvű produkcióiban csak íróként és producerként volt jelent (pl. Szállító-filmek, Elrabolva, Revolver), azonban francia nyelvű filmeket többet is rendezett utolsó, 1998-as amerikai műve, a Jeanne d'Arc - Az Orléans-i szűz óta. Konkrétan 2005-ben a remek Angel-A, majd a feledhető, már-már pocsék Arthur és a villangók-trilógiát, s végül az idei The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec című kalandfilmet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #6
    Nálam az 5. elem alapmű. Hihetetlen szórakoztató és az újranézési faktora is magas (évente 2x simán meg bírom nézni).
  • corrector #5
    ...producerként volt jelent...
    "t" nélkül, ugye, kreténkém?
  • chase #4
    Az 5. elem életem legnagyobb film-csalódása volt.
    Amikor elkezdték játszani németországból felhívott az ott élő barátom, akivel korábban együtt néztük a Léon-t és megállapítottuk eddig ez a legjobb film amit láttunk, hogy most látta az új Besson filmet és nagyon jó.
    Ezek után szándékosan elkerültem minden infót a filmről, a címén és a rendezőn kívül semmit nem tudtam róla. Elkezdték játszani nálunk is, elmentem a moziba, erre egy vérgagyi sci-fi paródia, komoly filmnek nevetséges, mesének meg sz@r.
    Azt vártam, hogy valami Léon-hoz hasonló élményben lesz részem, erre jött ez a gyermeteg színes-szagos plasztik film.
    Mindegy, Besson-nak elnézem az 5. elemet, látva a többi filmjét, mert azok mind tetszenek. :)
  • winnie #3
    valóban jó filmeket, de az ötödik elem, legyen bármilyen jó is, mégiscsak az egyik leggyengébb besson, hiszen olyanokat készített, mint az említett leon, a metro, a nikita, az atlantis és persze az alap, a nagy kékség. vagy legutóbb az angel-a.
  • opeca #2
    Jó filmeket rendez általában.

    Az 5. elem nagyon nagy.
  • Wittgen #1
    Lehet, hogy én vagyok más, mint a többség, de Besson filmjei nekem bejöttek. Mind a Jeanne d'Arc, Angel-A, sőt még az Arthur és a villangók is.

    Persze arról nem is beszélve, hogy ott a Leon a profi és Az 5. elem, mely filmek nálam a top20 meghatározó tagjai.