Ötvös Tibor

Luc Besson visszavonul a filmezéstől

Luc Besson rajongóknak rossz hír, hogy kedvencük az Arthur and the Invisibles című animációs film rendezői feladatai után visszavonul a film világából. Szeretne létrehozni egy alapitványt, mellyel a szegényebb francia negyedek lakosain segítene.

Luc Bessont lehet szeretni vagy nem szeretni, de azt el kell ismerni, hogy sokat tett a francia filmipar felemelkedéséért. Az egykor szebb napokat is megélt rendező tegnap bejelentette, hogy végleg visszavonul a filmipartól.

A Metro és a Leon, a profi direktora az igazi világhírt a Bruce Willis főszereplésével készült Az ötödik elemmel érte el. Azóta sajnos szinte csak olyan film elkészítésében vett részt, mely elég csúnyán leszerepelt. Elég csak az Amerikai taxira és a Las Bandidasra gondolni.

Besson tegnap bejelentette, hogy végleg visszavonul a filmezéstől. Utolsó filmje, a januárban bemutatásra kerülő animációs mese, az Arthur and the Invisibles lesz. Utána a direktor - saját bevallása szerint - létrehoz egy alapítványt, mellyel a szerényebb körülmények között élő francia fiatalokon kíván segíteni.

"Ők az én 10 gyermekem" - mondta Besson. "Mindegyiket imádom. Örülök, hogy ilyen kereken sikerült lezárnom rendezői pályámat. Ezzel végeztem."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sajtos #6
  • adam first #5
    A legjobb filmjei egyértelműen a Leon,a profi és a Nikita.Az eredeti francia változatokra gondolok,kevés pénzből olyan nézhető filmet csinált hogy az nem igaz.Anno amit csinált az művészet volt,az utobbi időben meg csak a pénz hajtotta és ez meg is látszott a munkáin de ezt csak is saját magának köszönheti.
  • dep #4
    rendezőként nagyon jo filmeket csinalt(korai filmjei pl.:nagy kékség...). producerként(kései fillmjei) csak a pénzt hajtotta és ez meg is latszott a filmeken.kár, hogy csak a gagyival lehet pénzt keresni, az igényes filmeket meg csak "lelkesedésből" készítenek.
  • herrherry #3
    Lehet, hogy gagyikat csinált az utóbbi időkben, de szerintem ezek azért nézhetőbbek voltak, mint a hálivúdi fosok :(
  • gamerboy91 #2
  • haxoror #1
    :(