Szekeres Viktor

Új Pixar-rekord született

A Toy Story 3-at Amerikában, a premier első három napján olyan sokan nézték meg, mint előtte Pixar-filmet sohasem. Az animációs örökranglistán azonban még mindig a Harmadik Shrek a király - már a nyitányokat figyelembe véve.

Arról már beszámoltunk, hogy milyen csúfondárosat bukott a jobb sorsra érdemes Jonah Hex a hétvégi amerikai mozipremierek közül, arról viszont még nem, hogy a Toy Story harmadik része minden várakozást felülmúlva mutatkozott be. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy a film Amerikában, 4028 moziban három nap alatt 110,3 millió dollár bevételt hozott.



Ez az összes egyrészről magasan az eddigi legjobb Pixar-nyitást jelenti (az eddig rekordot 70,4 millió dollárral a Hihetetlen család tartotta), másrészt pedig az animációs filmek közül is csak egy alkotás, a Harmadik Shrek, volt képes több pénzt termelni premierje első 3 napja alatt (121,6 millió dollár.)

Persze a pénz jól is jön a Disney-nek, hiszen a Toy Story 3 gyártási költsége 200 millió dollár volt, s ehhez még 50-80 millió dolláros reklámbüdzsét is hozzá lehet számolni. A felmérések szerint a film nézőközönsége a hétvégén egyenlő arányban oszlott meg a férfiak és a nők között, a jegyvásárlók 54%-a 25 éves vagy idősebb volt, míg a családok 67%-át tették ki a látogatóknak. A Disney elemzésében büszkén emelte ki azt a tényt, hogy a filmet nem a családdal megtekintők 40%-a 17 és 24 év közötti volt, azaz olyan, aki kvázi a Toy Story-filmekkel együtt nőtt föl.

A film bevételét természetesen a 3D-aspektusa erőteljesen megdobta, hiszen 2463 moziban 3200 3D-s teremben került bemutatásra, s az összbevétel 60%-át generálták ezek a termek (plusz az IMAX-előadások további 8%-ot). Ez a 60% egyébként kevesebb, mint amint a Shrek negyedik része, vagy a 70%-os Alice Csodaországban produkált, vagyis a nézőket nem feltétlenül csak a 3D-s verzió érdekelte. A 3D-s jegyárkülönbözet egyébként így megközelítőleg plusz 20 millió dollárt hozott konyhára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bambusz76 #7
    En nem latok semmifele felhajtast, egyszeruen szeretik az emberek...
    Nekem mindharom Toy Story nagyon tetszett, de talan ez a resz jott be a legjobban. Szerintem nagyon jo kis sztori volt, jokat rohogtunk.

    Wall-e az nagyonnagy, de sajna a legjobb es leg otletesebb resze az elso 40 perc, amig meg nagyjabol nema film, eleg jol hozva a nema filmek bugyuta, szertheto karakterenek poenjait. Az Up gyonyoruen van megcsinalva es nagyon szerethetok a karakterek, de sajna a film masodik feleben elfogytak a nagy otletek es "sietve" befejeztek a filmet.

  • NiGhTM4R3 #6
    Számomra érthetetlen ez a felhajtás, az eddigi leggyengébb Pixar-film. A barátnőmmel néztük moziban, és kifejezetten sajnáltuk az árát - pláne, hogy a 3D túrót sem ért - pedig szeretjük az animációs filmeket (az első 2 része is sokkal jobb volt)
    Wall-e/Up-pal pedig össze sem hasonlítható.

    Mielőtt valami barlangi troll belekötne, ez a kettőnk véleménye.
  • Etinger #5
    Ja, nem ide írtam :D:D Elnézést........ :)
  • Etinger #4
    Miért lett törölve a kommentem? Nem értem... Témába vágó volt, és csöppet sem bántó, stb... teljesen érthetetlen.
  • yossarian14 #3
    Meg kell nézni!
  • hiftu #2
    Igazságosabb lenne nem jegybevételben számolni a népszerűséget, hanem darabszámban.
    Persze szép, hogy mennyi pénzt gyűjtött össze, de az összehasonlításoknál félrevezető lehet.
  • Chocho #1
    Nem csodálom, remek film lett. A 3D mondjuk annyira nem volt hangsúlyos benne.