Szekeres Viktor

Iszonyatosan beégtek az új filmek

Itthon a három új premierfilmet összesen alig nézték meg többen, mint a három hete már vetített Szex és New York 2-t. S nem azért, mert Carrie Bradshaw új kalandjai olyan nagyon sok embert érdekelnének.

Lehet, hogy mégis igazuk volt azoknak, akik a focivébétől tartottak, már ami a mozifilmek látogatottságát illeti? A sportesemény pénteken vette kezdetét, tehát már befolyásolta a heti premierfilmeket, s azok bizony nagyon gyengén teljesítettek, pedig egy régóta várt horror (az SG-olvasók által legjobban várt júniusi film is egyben), egy romantikus komédia (itthon a legmenőbb műfaj) és egy beszélő állatos családi film várt a mozizókat.


Mégis a hétvégi országos mozis toplistát a három hete bemutatott Szex és New York 2 vezeti (plusz 16 111 nézővel már 160 ezer jegyvásárló fölött jár), a második pedig a négy hete mozikban lévő Perzsia hercege (a plusz 10 636 néző ugyancsak 160 ezer fölé röpítette a film össznézőszámát.).


Az újoncok a 3-4-5. helyen osztoztak: Jennifer Lopez új komédiája az egész országban mindössze 7708 embert érdekelt, a Marmaduke - A kutyakomédiára, melynek főszereplője egy nálunk kevésbé ismert comic strip hős, 6648 jegyet adtak el, míg az új Rémálom az Elm utcában mindössze 5286 nézőt vonzott. Mindegyik film előadásai átlagosan nagyjából 14-16 nézőt vonzottak - ebben benne vannak az üres termes délelőtti és a közel teltházas esti szeánszok.


Csütörtöktől azonban azt diktálja a józan ész, hogy kiderüljön, hogy nem számít holmi focivébé, ha jó film megy a mozikban. Ezt mondhatnánk a Ha/Ver-re utalva is, de természetesen a hétvége legnézettebb filmje a Toy Story 3 lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #1
    Hát a Toy Story 3 esetében tényleg nem fog számítani (sőt), mert amig apu otthon meccset néz anyu elmegy a kölökkel és megnézi!