Szekeres Viktor

A magyarokat még mindig csak a hollywoodi filmek érdeklik

A heti hollywoodi premiereket Budapesten 14 ezren látták, a három nem Amerikában készült újoncot összesen 434 ember. E két számadat is remekül jelzi, hogy az itthon váltott mozijegyek túlnyomó részével hollywoodi filmekre fizetünk be,

Múlt hét csütörtökétől 6 új film került bemutatásra idehaza, melyek közül a közönségfilmek ugyan gyengén szerepeltek, de mégis a látogatottsági toplista első öt helyén landoltak - két régebbi hollywoodi kommersz produkció társaságában. Érdemes azonban azt is megnézni, hogy a többi premierfilm miképpen szerepelt bemutatójuk első négy napján.


Legtöbben a Látogatást (Der Kameramörder), Pejó Róbert osztrák koprodukcióban készült filmjét látták, Budapesten ez 339 embert jelentett, akik 62 előadásra válthattak jegyet csütörtökről vasárnapig, ami átlagosan 6 embert jelent vetítésenként, s ez a 22. helyre volt elegendő Budapesten. Az Egy másik ember (Un autre homme) című svájci dráma, mely egy filmkritikusról szólt a 33. helyen nyitott, 12 előadáson 63-an látták, ugyancsak valamivel jobb, mint öt nézős átlagos produkálva.


A trióból a legrosszabb szereplést éppen a legjobb film produkálta, a cseh-szlovák animációs A padláson (Na pùdì aneb Kdo má dneska narozeniny?), melyet 18 előadáson mindössze 32-en néztek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • immovable #3
    Én pedig mindent inkább otthon nézek. Jobb a kép, a hang, kényelmesebb a kanapé, nem csörögnek, zörögnek s nem kell szagolnom a sok igénytelen embert, nincs reklám.
  • Celeborn #2
    Hát én ezekről a filmekről nem is hallottam, de felteszem, nem is fogják nálunk játszani őket. (Sopronban) De nem is számít. Én mindig is úgy voltam vele, hogy moziba max. fantasy vagy sci-fi filmre megyek, mert azokon nagyot dob a nagy vászon, meg a hangrendszer, de egy dráma, vagy vígjáték semmivel sem jobb moziban, mint otthon.
  • Wolfman017 #1
    "A heti hollywoodi premiereket Budapesten 14 ezren látták, a három nem Amerikában készült újoncot összesen 434"
    Innen nem hiányzik véletlen egy '-en" Viktorka?