HENT hírlevél

Kellemetlen siker az Avatar-nak

Miután minden elképzelhető filmes rekordot megdöntött, újabb látványos, bár nem túl kedvező eredményt ért el az Avatar. A film kalóz Blu-ray kópiáját ugyanis alig néhány nap alatt minden eddiginél többen töltötték le az interneten.

2007-ben a Jégkorszak második része volt az első olyan filmes alkotás, amelynek kalóz Blu-ray változata felkerült a BitTorrentre. Bár akkor a formátum lejátszására alkalmas eszközökkel meglehetősen kevesen rendelkeztek, ráadásul a fájl maga is óriási volt, így a kalózfájl inkább "kuriózumnak", mint tömegterméknek számított. Az elmúlt három évben azonban megszaporodott a kék lejátszóval rendelkező háztartások száma, és egyre több film bukkant fel Blu-ray verzióban is az illegális online felületeken.

A piac erősödésének köszönhetően az Avatar múlt heti hivatalos Blu-ray megjelenésének rekordeladási adatai mellé egy újabb Blu-ray rekordot állított be, ezúttal a BitTorrent-en. A kalózfájl felkerülését követő négy nap alatt ugyanis több mint 200 ezren töltötték le az alkotást, maga mögé utasítva ezzel minden korábbi letöltési adatot a Blu-ray kategóriában. Igaz, az illegális fájl letöltési adatai így is elmaradnak a hagyományos DVD filmek letöltési mutatóitól, de ez részben a kalózfájl méretének (kb. 10 gigabájt), részben a formátum kisebb elterjedtségének köszönhető.

Érdekes adat továbbá, hogy a relatíve magas letöltés egy része Nagy-Britanniából és Ausztráliából érkezett, ahol az amerikai megjelenésnél később hozták forgalomba a filmet. Így a helyiek számára a kalóz Blu-ray fájl előbb volt elérhető, mint az eredeti termék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bippo #23
    Szerintem nincs vele gond. Van még bőven cifrább cím az sg-n, csak a durvákba kössünk bele, úgy hitelesebb.

    " de szerintem a siker nem lehet kellemetlen," <> "Nyilvánvalóan a torrentes sikernek nem örül a kiadó". - látod, ezért jó a cím mégis.
  • MrPrise #22
    Azt én értem és értettem, hogy mire utal, de szerintem a siker nem lehet kellemetlen, mert a siker szokott lenni a cél, tehát az olyasmi aminek örül az ember ha eléri és törekszik rá, sok munkát fektet bele, stb. Nyilvánvalóan a torrentes sikernek nem örül a kiadó és pláne nem fáradozott azon, hogy felkerüljön a torrentes oldalakra, tehát azt hogy sokan letöltik biztosan nem tekinti sikernek.
    Talán így érhetőbb mire gondoltam. Szerintem sántít a cím. A kellemetlen rekord sokkal jobb lett volna címnek.
  • winnie #21
    hát, akkor így jártál. pedig nem olyan nehéz a kereső használata. de ettől még nem vagy láma. gyk. írd akkor azt, hogy elképelhető (egy szót könnyebb) és máris nem kell indexet, vg-t meg a többit látogatnod.
  • bippo #20
    Teljesen jó a cím. 'Kellemetlen', mert ez a nagy érdeklődés nem a lemezeladásokat növeli, 'siker', mert nagy az érdeklődés.
  • Fresh Duke #18
    Csak SG-t adta ki.
  • [HUN]FaTaL #17
    Ez egyiksem BD, mind RIP.
  • MrPrise #16
    A címet nem értem. Miért lenne ez kellemetlen? Ez is azt mutatja, hogy mindenki kíváncsi rá. Szerintem ha újra adnák az IMAX mozikban, megint lenne bevételük is rendesen. Mi is elmennénk rá újra, nem is egyszer. Hiába a letölhető bluray verzió, IMAX méretű vásznat (meg ugye főleg ami vetít rá) és 3d-t még nem lehet letölteni. Nem a Mátrix-ban vagyunk :-)
  • tommygear #15
    blue ray
  • jaspercry #14
    Nekem már megvan,de csak 11giga 1080p blu-ray rip,igazából a faterom van úgy oda érte,így hagyörüljön :)
    (látvány *5,de a sztori 2-es,nekem)
  • winnie #13
    "Már komolyan nem tudom, hogy miért olvasom az itteni cikkeket..."

    írd be a mondatot a google-be és az kiadja azon sajtótermékek listáját, melyet nem kell olvasnod.