Szekeres Viktor

Az Avatar megállíthatatlan

Bár még vagy egy évet kell várni arra, hogy az Avatart odahaza is 3D-ben élvezhessük, a fapados verzió folytatja hódításait - ráadásul már nem csak Amerikában hódít James Cameron scifije.

Még itt sincs az extrákkal teli DVD/BR, a 3D-s verzióról nem beszélve, de továbbra is Avatar-lemezekért állnak sorba a vásárlók. Az első napok hallgatása (és naphosszat tartó bulizás) után a 20th Century Fox végre kiadott egy sajtóközleményt James Cameron scifijének DVD/BR-megjelenésével kapcsolatban. Ezek szerint az első körben szándékosan fapados verzióban kiadott filmből Amerikában és Kanadában összesen 3,2 millió példányt vásároltak meg csütörtökön, a premier napján. (Ez a szám 2 millió eladott DVD-ből és 1,2 millió BluRay-ből tevődik össze.)

Az Avatar ezzel ismét csak a Sötét lovag rekordját adta át a múltnak: a BR-rekordról már beszámoltunk pár napja (igaz kiderült, hogy a Deadline becslései kissé túlzóak voltak), s a DVD-rekordot 2,1 millió példánnyal még mindig Christopher Nolan filmje tartja, de az összeladásokat tekintve az Avatar 3,2 milliója a Sötét lovag 2,7 milliója előtt van. És már az is biztosra vehető, hogy az Avatar lehet minden idők legjobban várt filmje Amerikában, már ami az otthonra szánt forgalmazást illeti, hiszen a másik mamut, mert, az Újhold, megjelenésének első két napján 4 milliós eladásokat produkált.

A film egyébként nemzetközi hódító útját is megkezdte, Franciaországban és Németországban is az élen startolt. Előbbi országban a 400 ezres eladás minden idők legjobban kezdő filmjét jelentik, s a franciáknál minden harmadik vásárolt lemez BR volt. Az Avatar 2D házimozis premierje egyébként a BluRay-lejátszók eladási számait is drasztikusan megdobta. A film különleges kiadása év vége felé várható, a 3D-s verzió pedig 2011-ben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Rolee83 #22
  Miért kéne hozzá TV? Már évekkel ezelőtt kiadták pl a Kémkölykök 3-at 3D-ben, amit itthon néztem! Jó, tudom, hogy nem egy kategória a két film, de akkor is!
 • bmw #21
  Nem ertem az embereket. Ha nem tetszik nem nezed meg ujra/nem veszed meg, ennyi.
  De ahogy latom nem Te vagy tobbsegben bar gondolom a tobbseg izlese szar es a tied jobb.....
  Kinek a pap kinek a ......
 • hitman08 #20
  Vegyél hozzá TV-t is. Csak további félmillió.
 • jaspercry #19
  Nem tudom biztosan,de mintha úgy rémlik ,a multkorában még védted,a filmet elismerően szóltál róla,Mi történt ,megnézted józanul?
 • Oláh Herkules #18
  talán miután megvették ilyen 2d formátumokban, rájönnek sokan hogy mit sem ér 3d nélkül, mert maga a film szar :) bár a nagyeszű célcsoport lehet úgy is jónak látja... és ezért nem bonyolítják túl manapság a filmeket...
 • gabeone #17
  Egy üzletembert a világ minden táján a pénz motiválja.
 • narumon #16
  Hát ha jól tudom akkor Cameron már eddigre is betegre kereste magát, tehát nem hiszem, hogy a pénz bármilyen szinten motiválná már.
 • Chris05 #15
  Lehet, hogy Bigelow a szakmai győztes, de Cameron tényleg betegre keresi magát. LOL :D
 • winnie #14
  nekem tetszik a gondolkodása. ha lenne egy vagyonos rokona, akkor ő sem dolgozna. ez sok mindent elmond a kommentelőről.
 • endrev #13
  "Az egy dolog hogy az Avatár baromi unalmas de Cameron nagyon jól csinálja a vele kapcsolatos dolgokat, mer az összes bevétel(nem csak a mozi hanem most a dvd meg nem tom milyen avatáros cuccok) baromi nagy bevételt hoz neki és még az unokáinak se kell majd dolgoznia."

  Na most aki azt írja, hogy "AvatÁr", meg hogy "mer", és olyat ír, hogy "még az unokáinak se kell majd dolgoznia", MIKÖZBEN az Emerich nagyon nem úgy fest, mint aki NEM akar még jó sokat dolgozni, az inkább ne mondjon véleményt, mert valahogy hiteltelennek érzem a szavait... ;) Vajon miért...? (és nem miér)