Szekeres Viktor

James Cameron legújabb filmterve

James Cameron 2009-ben majd 10 éves játékfilmes hallgatás után jelentkezett az Avatarral, melynek bevételei alapján ismét csak a világ urának szerepében tetszeleghet. A nagy kérdés, hogy következő filmjével tudja-e folytatni jó sorozatát?

Mint ahogy kritikánkban is írtuk, hogy ha nem számítjuk Cameron első filmje, a Piranha 2. részét, akkor bizony a rendező filmográfiája több mint perfekt. Épp ezért volt nehéz dolga az Avatarral, hiszen olyan filmeket kellett volna felülmúlnia minőségben, mint Terminátor 2., a Bolygó neve: Halál vagy a Titanic.

Miközben úton-útfélen hallani arról, hogy lesz folytatása az Avatarnak (amit egyáltalán nem biztos, hogy Cameron rendez), a filmes lecsapott egy újabb témára, megvette Charles Pellegrino soron következő dokumentumregényének megfilmesítési jogait. A The Last Train From Hiroshima az atombomba Hiroshimára történő ledobásáról és az utána következő 2 nap hatásairól szól, és túlélők elbeszélései alapján készült. Cameron épp előző hónapban látogatta meg Tsutomu Yamaguchit az Avatar japán sajtókörútja közben, aki az amerikai bombázás egyik utolsó túlélője volt, és aki a napokban halt meg 93 éves korában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lAngelus #39
    A világ legjobb rendezői között nálam Cameron a dobogón van.
  • Wittgen #38
    Azt hittem, hogy a Battle Angel lesz a következő projektje Cameronnak...
  • Justil #37
    én meg 1 haver ajánlásra néztem meg a ponyvaregényt, de kínszenvedés volt, és elkönyveltem életem egyik legrosszabb filmes élményének. van ilyen.
  • totoro #36
    Tarantino nagy kedvencemmé vált a Ponyvaregénnyel, azt volt az Avatarig az egyetlen film amit egymás után többször megnéztem a moziban. A brigantikra nem éreztem késztetést hogy moziba menjek, itthon eddig kétszer kezdtem el megnézni, de másodikra is csak a feléig jutottam.
  • sandor8206 #35
    én se mondtam, hogy a brigantik szar film, csak QT többi munkájához képest nekem unalmas és nem olyan frappáns :-) akkor megegyeztünk :-D
  • Justil #34
    én 1 szóval nem mondtam, hogy az avatar szar film lenne. az avatar jó film szerintem :) se több, se kevesebb!
  • sandor8206 #33
    azért mert nekem így van, azért mert neked meg az Avatar s*ar, egyéni vélemény.
    Csak én elfogadom a tiédet, ahogy látom te meg nem. Fuck you.
    Amúgy QT meg erősen ismétli önmagát már néha sajnos, amikor a zsidó csajt viszik az étterembe előtte a mozi előtt amikor jönnek érte kocsival a zenei aláfestés ugyanaz (nem hasonlít) hanem ugyanaz mint a Kill Bill Vol.1-ben egyik jeleneténél, pedig egyszer láttam de feltűnt.
    A kocsmás jelent full unalmas, semmi frappáns nincs a beszélgetésben (csak a Gestapó megjelenése és akcentus vizsgálata) de azt rögtön el is bassza a King Kongos hülyeséggel.
  • Justil #32
    és miért lefele menet, kedves sanyi? mert nem hangzik el benne percenként, hogy "fuck"?
  • sandor8206 #31
    én bírom QT, de a brigantik merő unalom, eleje zseniális de utána lefele menet.
    JC meg sztem csak producer lesz ennél a projektnél.
  • Justil #30
    tavaly én sem jöttem még ki elégedettebben a moziból, mint mikor az IG-re ültem be. 2,5 óra tömény képszakadás, a legjobb fajtából.
    nyilván egyébként rétegfilm, hiszen a nagy tömegeknek az olyan látványos filmek kellenek, mint a zavatár, meg a tf2...megjegyzem mindkettőt láttam, és elvoltam velük, na de azért az nem ugyanaz.