39
  • lAngelus
    #39
    A világ legjobb rendezői között nálam Cameron a dobogón van.
  • Wittgen
    #38
    Azt hittem, hogy a Battle Angel lesz a következő projektje Cameronnak...
  • Justil
    #37
    én meg 1 haver ajánlásra néztem meg a ponyvaregényt, de kínszenvedés volt, és elkönyveltem életem egyik legrosszabb filmes élményének. van ilyen.
  • totoro
    #36
    Tarantino nagy kedvencemmé vált a Ponyvaregénnyel, azt volt az Avatarig az egyetlen film amit egymás után többször megnéztem a moziban. A brigantikra nem éreztem késztetést hogy moziba menjek, itthon eddig kétszer kezdtem el megnézni, de másodikra is csak a feléig jutottam.
  • sandor8206
    #35
    én se mondtam, hogy a brigantik szar film, csak QT többi munkájához képest nekem unalmas és nem olyan frappáns :-) akkor megegyeztünk :-D
  • Justil
    #34
    én 1 szóval nem mondtam, hogy az avatar szar film lenne. az avatar jó film szerintem :) se több, se kevesebb!
  • sandor8206
    #33
    azért mert nekem így van, azért mert neked meg az Avatar s*ar, egyéni vélemény.
    Csak én elfogadom a tiédet, ahogy látom te meg nem. Fuck you.
    Amúgy QT meg erősen ismétli önmagát már néha sajnos, amikor a zsidó csajt viszik az étterembe előtte a mozi előtt amikor jönnek érte kocsival a zenei aláfestés ugyanaz (nem hasonlít) hanem ugyanaz mint a Kill Bill Vol.1-ben egyik jeleneténél, pedig egyszer láttam de feltűnt.
    A kocsmás jelent full unalmas, semmi frappáns nincs a beszélgetésben (csak a Gestapó megjelenése és akcentus vizsgálata) de azt rögtön el is bassza a King Kongos hülyeséggel.
  • Justil
    #32
    és miért lefele menet, kedves sanyi? mert nem hangzik el benne percenként, hogy "fuck"?
  • sandor8206
    #31
    én bírom QT, de a brigantik merő unalom, eleje zseniális de utána lefele menet.
    JC meg sztem csak producer lesz ennél a projektnél.
  • Justil
    #30
    tavaly én sem jöttem még ki elégedettebben a moziból, mint mikor az IG-re ültem be. 2,5 óra tömény képszakadás, a legjobb fajtából.
    nyilván egyébként rétegfilm, hiszen a nagy tömegeknek az olyan látványos filmek kellenek, mint a zavatár, meg a tf2...megjegyzem mindkettőt láttam, és elvoltam velük, na de azért az nem ugyanaz.
  • Justil
    #29
    "Számomra a Brigantyk abszolút az év filmje"

    +1
  • lamella
    #28
    Számomra a Brigantyk abszolút az év filmje. Jól felépített, feszültséggel telli jelenetek jellemzik. Zseniális benne, hogy kiemeli a nyelvek használatának a szerepét, s gesztusokon, akcentusokon dől el a szereplők sorsa. Sokkal inkább fegyver itt a nyelvismeret, mint a pisztoly vagy a kés. Sorolhatnám még a pozitívumok közé a régi mozi előtti tisztelet adást, utalásokat régi filmekre, a western műfajra. A film adott nekünk egy Christoph Waltz-ot és egy Mélanie Laurent-et. Bár biztos sokan vannak, akik már ismerték őket korábban is. :)

    Tarantino van annyira pofátlan, hogy átírja a történelmet, ami szerintem szintén jó húzás, ettől is egyedivé válik a filmje.

    Az Oscaron mindenképpen szorítok neki a film, rendező, forgatókönyv, ffi mellék (Waltz)kategóriákban.

    Van, aki nem érti miért jó a BB. Ezzel szerintem semmi gond, én azt nem értem mitől jó a Transformers 2 :)
  • CaptainRumi
    #27
    A gengszterfilmjeit azért nem nevezném paródiának, főleg a Reservoir dogs-t (többit sem), az még csak nem is vicces.
  • CaptainRumi
    #26
    A párhuzam alapja nálam a valóságtartalom volt, mert véleményem szerint annak hiánya miatt illette baromság és gagyi jelzőkkel korábban a kollega. Én meg így ez alapján megtaláltam jegyezni, hogy akkor középföldének és a messzi messzi galaxisnak még annyi valóságtartalma sincs és mégnagyobb baromságok (attól függetlenül, hogy mindkettőnek nagy fanja vagyok)
  • brueni
    #25
    olyan hülyeség azon vitatkozni, hogy kinek melyik film tetszik, mintha azon veszekednétek, hogy a piros vagy a kék szín jobb-e?
    a téma szerintem is jó, de kényes. vigyázni, kell, hogy tényekre alapuljon és semelyik háborús fél felé ne húzzon a film. ha ezt az egyensúlyt megtalálja és az egészet megfűszerezi egy brutális kidolgozottsággal akkor máris sikergyanús..
  • pixx
    #24
    Nem értem, hogy sikerült párhuzamot vonni klasszikusok között, meg a Brigantik között. Nem WWII filmet várta, hanem jó filmet...sajnos lett, amilyen lett...
    Nem neked szólt az utolsó mondat, hanem általában, ezért írtam többesszámban :)
  • cateran
    #23
    Nos,en 1 jo filmet vartam es csalodnom kellett...pedig altalaban csipem a Tarantino filmeket (no nem mindet) de ez a Basterds....nagyobb volt a hypeja,mint a langja...bar orulnek ha ravilagitana vki,miert is korszakalkoto film....
    A masik amin jokat tudok rohogni,az az avatar hatasa az 1xu plebsre (lasd alant item kollegat)Hihetetlenul elkeserito, hogy ennyire szajba kell ragni alapveto dolgokat,minthogy az ember kizsakmanyolja a termeszetet...miota letezik ezt teszi,csak a leptek lett nagyobb (nyilvan 100k osember meg nem volt olyan rettentoen termeszetellenes...na de par millard modernkori?)...de ugy tunik ma mar nem oktatnak tortenelmet a magyar iskolakban....
    Az emberek sosem fognak fellazadni,sem most,sem maskor (1984)..ha nagyon rosszra fordulnanak a dolgok,inkabb egymast tepnek szet,minthogy kozos akarattal megdontsek a felettuk levoket,akik -jelen esetben- a Fold sorsarol dontenek...a penz beszel,a kutya ugat,a bolygo meg ki lesz zsakmanyolva a vegsokig leven senkinek sem kozvetlen erdeke,hogy ne igy legyen (kozvetve persze sokaknak,de ok az agyatlan massza..)
  • Tetsuo
    #22
    Nem mindenki birja a parodiat, en pl. Tarantino gagyi gengszterparodiait 10-14 eves koromban tudtam volna ertekelni, ma mar nem.
    Kulonbozoek vagyunk, semmi gond nincs ezzel.
  • CaptainRumi
    #21
    Látom nem érted milyen alapon említettem meg a kettőt, de most szépen elmagyarázom:
    a kollega alant azt állította, hogy egy nagy baromság a Basterds. Nyilván az: Mivel Hitler nem így halt meg stb. Na hát akkor ennyi alapon hülyeség tündékről meg Jedikről beszélni. Nem mondtam, hogy jobb film a basterds ezt nem tudom hol olvastad... szóval feleslegesen írtad le a köztudott jelentőségeit a Gyűrűk urának és az SW-nek.

    Valószinüleg azért nem érted, hogy miért tartják jó filmnek a Basterds-t mert magát a filmet sem érted. Nyilván egy történelmi és nem egy Tarantino darabot vártál ezért csalódtál de javíts ki ha tévedek.
  • pixx
    #20
    Ha csöndbe maradtál volna... egy Becstelen Brigantik hol van Egy GYűrűrk Urához képest, de még egy SW-nél sokkal kevesebb...
    Gyűrűk Ura a maga idejében könyvben irodalmi műfajjá tette fantasyt, és mikor a moziba bejött megint hozott valami új színt a filmiparba, vagyis a fantasyt fogyasztható műfajjá tette az átlag ember számára.
    SW? A blockbuster műfajt teremtette meg, és a sci-fit elhozta az átlag nézőnek, ami addig réteg műfaj volt.
    A Becstelen Brigantik csalódás volt, és nem is tudom, megérteni azokat, akik azt egyáltalán jó filmnek mondják...
  • item
    #19
    Na majd meglátjuk,nekem nagyon tetszett az Avatar,de ez az új filmterv is tetszetős! Érdekes,és tanulságos lesz az már biztos. Ha megnézzük pl az avatar-t az is bújtatva egy olyan történet ami végülis egyszer valósággá válhat, no nem a pandora bolygóra való utazás,hanem a saját bolygónk végletekig való kiszipolyozása,és megölése. A második világháború alatt elkövetett emberi gonoszságok egyik nagyon szomorú és sajnálatos esete ami Hiroshimában történt. Ugyan olyan a végletekig megrázó,felkavaró érzéseket fog felébreszteni ez a készülő film is,mint a jelenleg futó Avatar,ami ugye szintén egy elképzelt de mégis hihető története az emberi gonoszságnak.
  • Zombee
    #18
    A Piranha 2 is jó film a maga műfajában, az egy direkt Zs kategóriás horror.
  • sandor8206
    #17
    Egyetlen egy baj van a hozzászólásoddal, hogy a saját véleményed tekinted mérvadónak. Ha szted ez így van semmi gond, de nagy általánosságot ne hozzál ki belőle.
  • moRtiZ
    #16
    Az Alien vagy a Terminator2-t egy lapon emliteni az Avatarral butasag. Alien minden idok egyik legerosebb filmje, az Avatar meg 1 vizualorgia. Jo lesz majd minden TV-hez prezentacios ajandeknak. Vagy ilyesmi.
  • NEXUS6
    #15
    Az ötlet jó, egy gond van szerintem Cameronnal, mint rendezővel, hogy általában nem igazán érdeklik az emberek. A színészek ugyan olyan eszközök nála, mint az egyéb látványos kellékek. Ugyan hasonló tökéletességre törekszik náluk is, mint egy repülőmakettnél, de megelégszik azzal, ahogy a makettek sem tudnak repülni, így a karakterek is tökéletesen kidolgozott bábuk, de általában az igazi lélek azért hiányzik belőlük.

    Szerintem.
  • Tetsuo
    #14
    nekem a Titanic jobban bejott, mint az Avatar
    es James Cameron nem a kedvenc rendezom.. :P
    biztos sznob vagyok.. :S
  • Tetsuo
    #13
    A Briganty az atomgagyi fos..
  • Taybore
    #12
    Szerintem nem mondta, hogy nem szereti a mozit. Csupán megemlítette a cikk kapcsán, hogy eme két film nem tartozik a kedvencei közé. Én meg úgy tudom, hogy más is megy a moziban. :)
  • CaptainRumi
    #11
    A Star Wars, a Gyűrűk ura stb. akkora tömény baromságok...mégis klasszikusok. Ennyi alapon. Szóval:
  • jaspercry
    #10
    yess
  • asdasdasd
    #9
    "Mint ahogy kritikánkban is írtuk, hogy ha nem számítjuk Cameron első filmje, a Piranha 2. részét, akkor bizony a rendező filmográfiája több mint perfekt."
    Ebben mi az elfogulatlan?
  • opeca
    #8
    A Brigantyk egy akkora tömény baromság, ami talán a Halálbiztos-t is übereli gagyiságban.
  • Atomreaktor
    #6
    ez elég komoly téma lenne, nekem tetszik. csak ennek nem lenne sok bevétele, de talán össze tud rá szedni elég pénzt.
  • bladesoft
    #5
    Ez olyan téma ami bármikor tud tarolni.
    Szefmester szomorú kis emberke lehetsz ha már a MOZI sem tud szórakoztatni... (vagy csak sznob vagy? Nem oltás... XD)
  • Mister
    #4
    nagyon nem jönnek be a VH-s filmek
    csak a Brigantyk :)
  • Chocho
    #3
    Érdekes, a cikk elfogulatlan. Csak nem váltják Viktort? :)))

    Amúgy nekem ez kicsit olyan bayes ötletnek tűnik. Ő is akciófilmek után mászott át a második világháborúba (Pearl Harbor).
  • Szefmester
    #2
    ez még akár jó is lehet.. sem a titanicot, sem az avatárt nem tarom jó filmnek..
  • wolruf
    #1
    Nekem ez a terv is tetszik :)