Szekeres Viktor

Kemény októberünk lesz

29 hazai mozis premier jutott az év 10. hónapjára, köztük a nyár egyik nagy sikere, az év egyik legfelkapottabb filmje és persze a Fűrész hatodik része.

Már javában benne vagyunk az októberben, így aki szemfüles, az már 5 új filmet is láthatott: az alig 80 percnyi nyersanyaggal bíró Hasonmást (Surrogates) már mi is tollhegyre tűztük, de nemsokára sor kerül a hét legnépszerűbb filmjének, A csúf igazság (The Ugly Truth) című romantikus komédiára is. A héten leginkább a magyar film kedvelői örülhetnek, ugyanis nem csak Gárdos Péter Tréfája, hanem Török Ferenctől a Koccanások is mozis bemutatót kapott, valamint ugyancsak láthatjuk a Cirkogejzírben a Családban marad (Sveitabruakaup) című izlandi vicces romantikázást.


Míg 1-én két nagyobb hollywoodi premierre is sor került, meglepő módon 8-án egyet sem jegyezhetünk majd fel, hiszen a Pippa Lee négy élete (The Private Lives of Pippa Lee), Rebecca Miller remek drámája közel sem említhető azon alkotások között, melyek szélesebb közönséget vonzhatnak. A hét további három, nem-amerikai premierje is inkább a rétegfilmekért rajongókat érdekelheti: a japán Rövidlátókban (Megane) egy nő próbál elszakadni munkahelyétől, az Apám zenéjében (Nach der Musik) Otmar Suitner, európai hírű karmester életét ismerhetjük meg dokumentumfilmes formában, míg a Csiribiri című magyar film Halász Judit egy koncertjének hangulatát ismerteti meg a közönséggel.


Október 15-től végre látható lesz nálunk is az új 3D-s Pixar-film, a Fel (Up), és további hollywoodi alkotásokkal bombázzák a forgalmazók a közönséget, úgymint horrorvonalon a Halloween 2. részével, a horror thrillerek közül Kate Beckinsale havas borzongásával, a Vakító fehérséggel (Whiteout), de érkezik a kulináris élvezetek kedvelőinek a Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia) Meryl Streeppel és Amy Adams-szel. Julie Delpy a remek 2 nap Párizsban rendezése után ezúttal kosztümös filmmel, a Grófnővel (The Countess) próbálkozik, miközben magára osztotta Báthory Erzsébet szerepét. Persze erre a hétre is jut magyar film, mégpedig az Utolsó jelentés Annáról Mészáros Márta rendezésében,


Október 22-től ismét lehet szusszanni egyet, hiszen a szinkronizált Rémségek cirkusza (Cirque du Freak: The Vampire's Assistant) című ifjúsági könyvadaptáción kívül a Fórum Hungary reménysége, az Amerikában nagyot bukott a zenés Bandslam és a kellemes humorú, norvég road movie, az Észak (Nord) hozhat elfogadható nézőszámot. A francia Welcome és a magyar Utolsó idők már nem nagyon, pedig utóbbi Mátyássy Áron filmje és több díjat is hazavitt az idei filmszemléről.


Melyik októberi premier érdekel legjobban?
(Összesen 611 szavazat)
  • Hasonmás
    18 % (107 szavazat)
  • Fel
    11 % (68 szavazat)
  • Vakító fehérség
    3 % (21 szavazat)
  • Fűrész 6.
    27 % (166 szavazat)
  • Halloween 2.
    3 % (17 szavazat)
  • Rémségek cirkusza
    10 % (62 szavazat)
  • Michael Jackson's This Is It
    7 % (40 szavazat)
  • Gamer - Játék a végsőkig
    13 % (78 szavazat)
  • Egyéb
    7 % (41 szavazat)
Október 29-től hat film kerül bemutatásra itthon, mégis a legnagyobb érdeklődéssel egy 28-i világpremiert, a Michael Jackson's This Is It-et várják sokan. Pedig 29-től is lesznek moziban beiktatandó filmek, például a Fűrész 6. (Saw VI) és a Crank - Felpörögve rendezőinek legújabb agymenése, a Gamer - Játék a végsőkig (Gamer). Hogy az e hónapban tapasztalható "hol túl sok, hol túl kevés hollywoodi film" állítás végképp beigazolódjon, ugyancsak a multiplexek közönségére számíthat az ismert regény feldolgozása, Az időutazó felesége (The Time Traveler's Wife), valamint egy régi horror-feldolgozás, a lányközpontú Sorority Row. A hetet a szokásos magyar film, a ki tudja miért erre a hétre időzített Szuperbojz és a Cirko Film legújabb premierje, a perui Fausta éneke (La teta asustada) fogja zárni.


Akinek pedig az októberi kínálat sem lenne elég, az novemberben láthatja a 2012-t, az Alkonyat: Újholdat és a Zombielandet is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #43
    ez afféle számokérés, hogy ha írok valamit, rámondhasd, hogy nem volt jó? érsz azzal valamit, ha elmondom, hogy szerintem mi jó? nem tudom, de tessék. jó volt a kiságyúk, a két szerető, a rózsaszín sajt, az egy kis gubanc, a pánikfalva (ááász!), a megtört ölelések, a derült égből fasírt, az admirális (ez elfogultság, mert mindenért, ami orosz, odavagyok) és persze, a vérvonal. ja, meg az FD4 3D volt, úgyhogy élveztem, de filmnek nem nagy eresztés.

    novemberben viszont... a 2012-t, ha meg is nézem, tudom, hogy emmerich-film, nem valószínű, hogy jó lesz, az alkonyat 2. nem az én stílusom, így marad az említett 1, a zombieland, meg a tiszta napfény. és ki tudja, lehet, hogy ezek sem fognak bejönni.

    ott lesz az 1
  • johny777 #42

    Winnie:
    "a szeptember unalmas?? mármint az idei szeptember? tele volt jó filmekkel. bár olyan erős lenne a november is, de egyelőre nem sok minden érdekesnek tűnőt látni novemberben."

    Felsorolnál nekem egy pár filmet szeptemberből ami nagyon jó volt? (Distric 9-en kivűl)

    2012, Twilight New Moon, max erre a két filmre gondoltam, az első látványilag, a második barátnőm megnyutatása végett.

    Eddig ebben az évben egyedül a Taken tetszett a legjobban.

    RixosWalerius :
    "igenis lesznek jó filmek októberben, akkor hagyd ki őket, vagy nézd a neten... Gratulálok"

    Ha tényleg van jó film, akkor elmegyek a moziba és megnézem, ha béna, vontatott, unalmas pocsékság akkor várok egy pár hónapot és letöltöm.
  • RixosWalerius #41
    igenis lesznek jó filmek októberben, akkor hagyd ki őket, vagy nézd a neten... Gratulálok
  • winnie #40
    ""bocs, de inkább a saját véleményemre adok, mint a többségére."
    LOL
    Erre ennyit tudok reagálni."

    ez van. lehet, hogy neked, miután megnézel egy filmet, megmondják, hogy jó volt-e vagy sem, de én magamnak eldöntöm. jellemhiba? meglehet. viszont örülök, hogy vannak sokkal befolyásolhatóbb emberek is.

    "Az első rész tetszett, sőt... korszakalkotó volt a műfajon belül."

    viszont ezt máshol ne nagyon írd le, mert sokan fognak nevetni rajtad.
  • Tetsuo #39
    ja ja, az ember gyakran remenykedik.. de a legtobb esetben hiaba, ugyanis all about the cash and diamond rings..
  • Al Ashrad #38
    "bocs, de inkább a saját véleményemre adok, mint a többségére."
    LOL
    Erre ennyit tudok reagálni.
    "a kérdés inkább az, hogy, ha szerinted egy sorozat "lagymatag szar" lett, akkor miért nézed?"
    Az első rész tetszett, sőt... korszakalkotó volt a műfajon belül. A második nem jött be annyira, de még nézhető volt, a harmadikat néztem egyedül moziban, és tetszett, de az elsőhöz viszonyítva gyenge volt. A negyedik rész volt az, ami nálam elásta a sorozatot. Tehát, hogy miért nézem? Mert az első 3 rész tetszett. (az előbb elírtam, nem az első kettő, az első három) A negyedik rész borzalmasan szar volt, ott megfogadtam, hogy ha így esik a színvonal nem nézek tovább egy részt sem. (az első résztől kezdve folyamatosan esett a színvonal, a másodiknál látványosan, a harmadik hozta a második szintjét, talán kicsit jobb is volt, a negyedik meg pocsék) Sajnos erősebb lett bennem a remény, ezért csak megnéztem az ötödik részt is. Kár volt. Még fosabb, mint a negyedik. Megfeleltem a kérdésedre?
  • Hans von Luck #37
    Legjobb hozzászólás díja a tiéd!
  • winnie #36
    meglepő?

    Melyik októberi premier érdekel legjobban?
    Fűrész 6. (28%)

    csak a pénz miatt?:)
  • winnie #35
    bocs, de inkább a saját véleményemre adok, mint a többségére. mind az 5 rész jó volt, az 1. és a 4. kiemelkedett. az 5. valóban fáradtabb volt, de még bőven a "jó" kategória.

    a kérdés inkább az, hogy, ha szerinted egy sorozat "lagymatag szar" lett, akkor miért nézed? nézzed nyugodtan, nem az a gond, csak luxusnak tűnik. nekem sem jutna eszembe 2 rész után shrek 3-4-et, karib-tenger 3-at vagy pókember 3-at (vagy most már transformers 3-at) nézni. tudod, egyéni szoc. problem, csak meglepett a dolog.
  • Al Ashrad #34
    Winnie, az első két rész még úgy ahogy jó volt a fűrészből. A folytatás unalmas, lagymatag szar. De ha érdekel a többség véleménye nézd meg nyugodtan az imdb-n a pontozást. Hátha annak hiszel.