Szekeres Viktor

Durva egy szeptember lesz, annyi szent

Csekély 17 új filmet láthatunk szeptemberben, köztük az év leginkább várt művét, legkeményebb horrorját és a leglátványosabb alkotását is.

Régebben mindig szeptemberben indult be a hazai mozis élet, hiszen az amerikai nyári sikerek hozzánk ősszel értek el, azonban idővel a magyar forgalmazók is rájöttek, hogy egyáltalán nem uborkaszezon a nyár Magyarországon, így a filozófiaváltással párhuzamosan a szeptember is meggyengült, de szerencsére ilyenkor remekül lehet pótolni korábbi filmeket a Moziünnep keretében.


Most csütörtöktől, vagyis szeptember 3-tól a nyár egyik várt akciófilmje, a Hajsza a föld alatt (The Taking of Pelham 1 2 3) mutatkozik be Denzel Washingtonnal és John Travoltával, végre mi is láthatjuk, hogy valóban meglepetés-e a film kvázi bukása és a meglehetősen visszafogott közönségreakció. Az mindenesetre bebizonyosodott, hogy két sztár és egy régi, 70-es évekbeli kedvenc feldolgozása sem biztos út a sikerhez.

Ugyancsak ezen a héten kerül mozikba a Két szerető (Two Lovers), melyben Gwyneth Paltrow enyeleg azzal a Joaquin Phoenix-szel, akit egy ideig ebben a filmben láthatunk utoljára. A hét harmadik premierjét a Kiságyúk (Sparaengfarlig bombe) hozza, mely egy dán komédia Ulrich Thomsennel.


Horrorok és 3D-filmek a szeptember 10-től kezdődő mozis héten - jövő csütörtöktől 5 premiert láthatunk. Először is az IMAX-rövidfilmek rajongói örülhetnek, hiszen érkezik a Cinema City Arénába A dinoszauruszok nyomában 3D (Dinosaurs Alive), mely ráadásul 3D-s lesz. Ugyancsak 3D-s látvánnyal fog büntetni a népszerű horrorsorozat negyedik része, A végső állomás 3D (The Final Destination 3D), mely alig 70 percnyi filmet jelent, de az legalább mentes az üresjáratoktól.

Ugyancsak horrorral próbálkozik a Fórum Hungary, mely a Kísértetjárás Connecticutban (The Haunting in Connecticut) című, nem feltétlenül tinihorrortól várja azt, hogy megverje az Intercom bemutatóját. A kevésbé látványcentrikus nézők még választhatnak a magyar Rózsaszín sajtból és a közel sem egyszerű Egy kis gubancból (In the Loop) - utóbbit majd a Cirkogejzírben lehet megtekinteni.


A szeptember 17-i csütörtökkel kezdődő mozis hét a pihenőről fog szólni, hiszen nem valószínű, hogy a Hitvallók és ügynökök című magyar film érdekelné a Transformers 2. rajongóit (meg aztán Moziünnep, nem feledni). Ellenben a hét másik két apró premierjét, a Pánikfalva (Panique au village) című francia animációs filmet, valamint az itthon is megjelent krimiregényből készült Vérvonal (Mýrin) a kötelezően megtekintendők közé tartozik.


Melyik szeptemberi premier érdekel legjobban?
(Összesen 2409 szavazat)
  • Hajsza a föld alatt
    15 % (373 szavazat)
  • A végső állomás 3D
    25 % (599 szavazat)
  • Kísértetjárás Connecticutban
    2 % (60 szavazat)
  • Az árva
    1 % (26 szavazat)
  • District 9
    49 % (1186 szavazat)
  • Megtört ölelések
    1 % (19 szavazat)
  • Valamelyik másik, itt nem említett bemutató
    5 % (131 szavazat)
A hónap, köszönhetően annak, hogy csak 30 napos, a szeptember 24-i premierekkel fejeződik be. A hat újdonság között lesz szigorúan felejtős film, mint a Derült égből fasírt (Cloudy with a Chance of Meatballs) című überolcsó 3D-s animáció (nagyjából a Légy a Holdon minőségére számíthatunk), lesz orosz alkotás, az Admiral, amely a háborús filmek kedvelőinek szerezhet örömöt és érkezik a Free Rainer, mely német film és egy tévéműsor színfalai mögött fog játszódni. A hét három nagyobb filmjét a művészmozikat minden bizonnyal megtöltő Pedro Almodóvar-féle Megtört ölelések (Los abrazos rotos), a Viasztestek rendezőjének új horrorja, Az árva (Orphan) és az év egyik rajongói kedvence, a kevés pénzből forgatott, de hatalmas marketinggel a köztudatban elültetett District 9 fogja jelenteni, mely még mindig benne van az IMDb legjobb 50 filmjében.

Szerencsére az október is gazdag lesz jóféle premierekben, hiszen érkezik az új Pixar-mozi, a Fel, Bruce Willis scifije, a Hasonmás, a magyar scifi, az 1, négy horror, a Sorority Row, a Vakító fehérség, a Fűrész 6. és a Halloween 2, a Crank rendezőinek új filmje, a Gamer - Játék a végsőkig, az adaptáció Rémségek cirkusza, no meg persze a hazai nagy durranásnak szánt Szuperbojz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RixosWalerius #84
    Nah, biztos belehalnak ha te nem mész oda... Hogy lenne már kötelező végigülni? Nézz utánna rendesen milyen filmre mész, és olyat nézz meg ami jó... A művészmozikban jobb a légkör???? Ezt te se gondolhatod komolyan... És a legdurvább: jobb filmeket vetítenek? Amik igazán jó filmek, és mennek a művészben, azok mennek a plázában is (Gettómilliomos, Becstelen Brigantyk) Nah mi a színvonalasabb művészfilm? A SHORTBUS??? Neked ez kell? Komolyan? Arra nem gondoltál, hogy a 'gusztustalan' plázamozi 400-al többet elkér, azonban mennyivel többet ad? Kényelmes székek, szemkímélő, látványos, nagy vászon...
  • Ahoy #83
    Hát, ha 540 lenne a mozijegy, mint most ünnepkor, akkor tuti havi 3-4x eljárnék... De nem, a gusztustalan plázamozi az 1000. Úgykell nekik, nemjárok oda. Amúgyis felháborító, hogy közel 15-20 percnyi reklámot beleqúrnak az elejére, pedig FIZETEK hogy ott üljek, méghozzá majdnem egy havi HBO pénzt. És kötelező végigülni.

    Másrészt aki nem akar plázamoziba járni, az járjon 5-600 Ft-ért művészmozikba. SOkkal jobbak a filmek is, jobb a légkör, manapság még menőbb (de érdekes) filmeket is levetítenek. Pl Becstelen Brigantyk simán lement. Igaz nyálas popcorn filmeket nem vetítenek, meg scifiből/fantasyból is csak az elvontabbakat.
  • winnie #82
    "még egy jó film sincs a moziban. "

    inkább túl sok a jó film, nem?
  • johny777 #81
    Nagyon durva eddig a szeptember... 45000 forintos albérleti díj, iskolai problémák (tantárgyfelvétel, törlés), és még egy jó film sincs a moziban.

    "Csekély 17 új filmet láthatunk szeptemberben, köztük az év leginkább várt művét, legkeményebb horrorját és a leglátványosabb alkotását is. "

    District 9-et tudtam csak otthon megnézni, (mivel moziban még itt nem adják) ami szerintem jó film lett csak a kamera rángotásoktól szédültem be, a végső állomás halálosan unalmas lett. Becstelen Brigantyk unalmas, vontatott, beteges, nem tudom hányszor akarják elővenni ezta zsidós szenvedős sztorit.
  • bleifrei #80
    alig tudtam kiheverni a "brutális" augusztust, most meg már itt a "durva" szeptember. a 'district 9'-t várom és... mást nem.

    kicsit off: valami szakértő elmagyarázhatná nekem, hogy mi a szórakoztató abban, ha egyik ember a másikat nyomorítja. horror, stb.
  • Utokverek #79
    Uhh, oké, ez az én baromságom, bocsi!

    Rendező vs. Producer az nálam valahogy totál egál harc, asszem elbújok szégyenemben :D ;)
  • Harkat 89 #78
    Tessék! (hivatalos)
    rendező: Shane Acker
    forgatókönyvíró: Pamela Pettler, Shane Acker
    producer: Timur Bekmambetov, Tim Burton, Dana Ginsburg

    Szóval nem Tim Burton rendezi az fix. Csak mivel Acker neve nem ismert mindenhol Burtont tüntetik fel először, de csak mint producert. Csak az eberek azt már nem olvassak el hogy "FROM PRODUCER", csak annyit hogy Tim Burton, és egyből azt hiszik ő a rendező.
  • winnie #77
    linket ide:)

    itt van ez: http://www.youtube.com/watch?v=OnoJecu9e7c

    itt annyit írnak, hogy tim burton és timur bekhambetov producerektől és shane ackers rendezőtől - no komment, hogy a producerekkel kezdik a névsorolvasását, de ezt kell, hisz őket ismeri az ember.
  • Utokverek #76
    Én csak azt tudom mondani, amit olvasok a trailerben, leirásokban, beharangozókban, hasonló.
    Hivatalos trailerben Tim Burton és Timur Bekmambetov van feltüntetve mint rendező.
    Összeesküvés az van :)

    Ha van valami paranoid linked filmrendezőklónozásról, akkor azt külld el kérlek, kiváncsi vagyok!
  • winnie #75
    akkor ez a világ legjobban őrzött titka:)

    tim burton igazából, ha akarná, sem tudta volna rendezni, hiszen angliában csinálta az alice-t (most meg utómunkázik ezerrel), és egy animációt sokkal nehezebb készíteni (az meg luxemburgban meg kanadában forgott). burton ugyan ott van a stáblistán, de csak azért, hogy még jobban el lehessen vele adni a filmet. (még annyira sem működött benne közre, mint a corpse bride-ban-)