Szekeres Viktor

Brutális lesz a filmes augusztus

Érkezik az év egyik leglátványosabb filmje, legjobb horrorja, egy Tarantino alkotás, plusz a Star Wars-rajongók is elmennek Baljós árnyak-kópiát lopni.

Amerikában az augusztus a nagy nyári filmek lecsengetéséről szól, valamint hogy némelyik új produkciót a megszerzett lendület segítségével még sikerre vigyék. Nálunk azonban a június és a július hiába változott át pár éve uborkaszezonos hónapról az egyik legnagyobb mozijegyforgalmat bonyolítóra, az augusztus továbbra is elég lomha. Persze ettől még akadnak kötelező néznivalók.


Rögtön csütörtöktől, vagyis augusztus 6-tól világpremierben láthatjuk a G. I. Joe: A Kobra árnyéka (G. I. Joe: The Rise of Cobra) című filmet, mely természetesen szinkronnal kerül bemutatásra, hiszen egy népszerű gyerekjáték alapján készült, mint a Transformers-film. Siker esetén, mint Stephen Sommers rendező, elmondta, már neki is látnak a második résznek. A UIP filmje mellett a Budapest Film hoz erre a hétre egy premiert: a Szerelem második látásra (Last Chance Harvey) a tavalyi Oscar-szezonban Dustin Hoffman próbálkozása volt, hogy jelölést érjen el, de ez nem jött össze neki.


13-tól érkezik az idény két leginkább várt filmje: először is a Fanboys - Rajongók háborúja (Fanboys), mely Csillagok háborúja-rajongókról szól, míg a Pokolba taszítva (Drag Me to Hell) a Pókemberek után ismét horroros gyökereihez visszatérő Sam Raimi legújabb rémisztgetése. Kiegészítő gyanánt a Fórum Hungary próbálja elsózni Nia Vardalos-t és a hajdani Bazi nagy görög lagzi gigantikus sikerét meglovagolva a Görögbe fogadva (My Life in Ruins) című romantikus mozit, ami Amerikában hatalmasat bukott, valamint a Mozinettől jön a török Pandora szelencéje (Pandora'nin kutusu) is.


Az augusztus 20-i mozihetet két nagy durranással köszöntik a forgalmazók, bár nagy közönségsikert valószínűleg egyik sem fog elérni. Itthon sem Tarantino, sem a háborús műfaj nem szokott kasszát robbantani; majd kiderül, hogy a felirattal moziba kerülő Becstelen brigantyk (Inglourious Basterds) majd 2,5 óráját mennyire fogja tolerálni a magyar. Van egy olyan érzésünk ugyanis, hogy ha választás elé kerülnek, akkor a nézők zöme inkább dönt Jerry Bruckheimer szőrös kisállatos, 3D-s gyerekfilmje, a G-Force - Rágcsávók (G-Force) mellett, ami csak 89 perces móka (értsd: 77 perc, plusz 12 perc felirat, köszönhetően a sok animátornak.)


Augusztus 27-től ugyan öt filmet láthatunk, de egyik sem számít kasszasikerre esélyes alkotásnak. Az Il Divo és a Vénasszonyok nyara (Pranzo di ferragosto) ugyanis olasz nyelvűek, s idehaza valamiért a nem angolul megszólaló filmekre nem fogékony a nézők túlnyomó többsége, pedig az előbbi, a Giulio Andreottiról szóló Paolo Sorrentino-film kifejezetten erős lett. E két filmhez még hozzávehetjük a Fórum Hungary kommerszként indított belga Gyors melóját (Go Fast), mely drogfutáros akciófilm, s máris csak két amerikai alkotás jut három európaira.

Melyik augusztusi premier érdekel legjobban?
(Összesen 2795 szavazat)
  • G.I. Joe
    41 % (1133 szavazat)
  • Becstelen brigantyk
    35 % (987 szavazat)
  • Fanboys - Rajongók háborúja
    7 % (205 szavazat)
  • Pokolba taszítva
    5 % (149 szavazat)
  • G-Force - Rágcsávók
    7 % (209 szavazat)
  • Férj és feleség
    1 % (23 szavazat)
  • A többi közül valamelyik
    3 % (73 szavazat)
Viszont az izgalmas című Férj és féleség (The Accidental Husband) Uma Thurman és Colin Firth nevének köszönhetően sikerrel kecsegtet annak ellenére, hogy Amerikában még be sem merték mutatni a tavalyi filmet, mindössze Amerikán kívül került mozikba (s hozott eddig 16 millió dollárt). A romantikus komédia mellett elvileg az Intercom jelentkezett volna az Ufók a padláson (Aliens in the Attic) CGI-gyerekfilmmel, azonban jelen információink szerint a filmet az amerikai stúdió kérésére levették a műsorról, valószínűleg azért, mert már az amerikai premier előtti felmérésekből kiderült, hogy bukni fog. (Ez a jóslat a hétvégi eredmények ismeretében igazolódott is.)

Szerencsére szeptemberben már ismét lesznek nagyágyú premierek, hiszen a nemrég indult Palace Productions forgalmazásában érkezik a District 9., kapunk két 3D-filmet, köztük a Végső állomás negyedik részét, megérkezik Denzel Washington és John Travolta akciófilmje, a Hajsza a föld alatt, és végre láthatjuk moziban is az izlandi Vérvonal című krimit is, mely az itthon is megjelent, azonos című könyv alapján készült.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bleifrei #46
    ja, ez brutális volt
  • TeDDyRuSh #45
    ŐŐŐŐ...hol veszel 5ezerért DVD-t? A friss megjelenés is 3000 a Tescoban.
  • Atisz #44
    Na igen, ha vmi nem jön be akkor az ajándékba sem kell :)
    Viszont az 5 ropis filmnél érdemes várni, mert elég hamar lemegy az ára 1990-2990-re.
  • Atisz #43
    Hát pl. a Watchmen szerintem látványosabb volt (a zseniális sztoriról ne is beszéljünk, mert az ugye adott volt).

    G.I. Joe-t nem láttam, de nem is szándékozom (picit sokat nyomnak a latban az eddig olvasott kizárólag negatív kritikák). A bemutató alapján (ahol mint tudjuk a leglátványosabb részeket sütik el) inkább szánalmasnak tűnt.
  • TeDDyRuSh #42
    A fogyasztói hozzáállásom tudatosnak mondható. Mivel olyan filmet ami nem igazán tetszett, nem veszek meg teli árban. Ez tiszta sor. Mint ahogy te sem winnie, meg jó páran még. Viszont 500 forintnál ÉN mérlegelek, hogy mint látványfilm elfér a többi között. Az effektek jók voltak, mint írtam. Max én nem azonnal, hanem évek múlva ajándékozom el, egy nagyobb szelektálásnál.

    Kíváncsi leszek az sg GIJ-s cikkre...remélem megnézed Viktor:)
  • winnie #41
    499-ért? az ilyen fogyasztói hozzáállást sosem értettem. ha nekem tetszik egy film, megveszem, akkor is, ha 5000. ha meg nem tetszik annyira, akkor 9 forintért sem veszem meg, hogy porosodjon. múltkor az axn küldött valami repiajándékot pár sony dvd-t, benne a da vinci kóddal. ingyen volt, de attól még odaadtam valakinek. nem tetszett.
  • TeDDyRuSh #40
    Megnéztem a GI Joe-t. Bealudtam 15 percre, de nem vesztettem semmit. Jó a film...látványra, bár a film egyharmada vízalatti világ leküzdéséről szól (valahol itt aludtam be). Nem lesz ellenfele a TF-nek. Rengeteget öltek a vizuális effektekbe, de ezen felül semmi pluszt nem ad a film. Elkopott akciófilmes klisék, hatásvadász szövegek. 3-4 olyan rész volt amire felkaptuk a fejünket, meg pár poén. Erős időugrásokkal tarkított mesélés jellemezte a filmet, ami lefárasztott.

    Nekem csalódás volt, pedig nagyon vártam a filmet. Az effektek miatt adnék a filmnek 6 pontot a 10-es skálán, de DVD-re már nem adnék pénzt. Talán, majd ha Tesco-ba lesz 499-ért.
  • Skyline #39
    És ebből melyik a legjobb horror?:)
    A pokolba taszítva?:)looool...
  • Inquisitor #38
    Hát az eddig hallottak alapján a G.I. JOE (látványban) simán üti a Transformert. A vicc az, hogy gagyi mesefeldolgozás létére sem nagyobb baromság a Transformersnél. Aztán jön még jó pár film idén, szóval simán lehetnek látványosabbak.
  • winnie #37
    hány filmet láttál idén?