Szekeres Viktor

Hiába a 375 milliós bevétel, nincs folytatás

A laikus filmrajongó nem mindig tudja megállapítani, hogy milyen bevétel kell ahhoz, hogy egy filmnek folytatást készítsenek: van, amikor a készítők csak az amerikai bevételt veszik figyelembe, máskor a nemzetközi adatokkal is törődnek.

Tipikus példa az Arany iránytű esete, mely 70 milliós bevételével Amerikában gigantikus bukta volt, azonban 302 milliós nemzetközi bevételével benne volt az év 10, Amerikán kívül legjobban jövedelmező filmjében. Mindezek ellenére nem lesz folytatása a Sötét anyag-regényekből készített filmnek.

A Hollywood Reporter most e témában arról adott hírt, hogy valószínűleg nem lesz folytatása a Szörnyek az űrlények ellen című animációs filmnek, mivel Jeffrey Katzenberg, a Dreamworks vezetője elmondta, hogy bár a film 198 milliós bevétele Amerikában nagyszerűnek bizonyult, azonban a nemzetközileg elért 179 millió dollár keserű csalódás, melynek oka, hogy pár fontos külföldi piacon alulteljesített a 3D-s verzióban is vetített animációs film.

Egyelőre azonban még nincs végleges döntés a folytatásról, Katzenberg szerint a vezetőkkel a jövő hónapban fogják kimondani a végleges szót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yany #10
    A Narnia, Csillagpor és Aranyiránytű trióból magasan az Aranyiránytű vitte el a pálmát nálam. Minden szempontból. Nem értem se azt, hogy a Narnia pl. mitől lett sikeresebb (mert a gyerekek jobban megértik?), se azt, hogy miért nem folytatják. Nem csak a könyv 5letei jók, de a film is nagyszerűen volt kivitelezve.
  • Inquisitor #9
    Ennek speciel azért illene folytatás, mert simán elvágta a történet vonalát, ugye könyvben is van még két része legalább ... de most olvasom a könyvet, jobb ha nem lesz folytatása, annyi köze van a filmnek a könyvhöz, mint a Forest Gump-nak a könyv verzióhoz. Csak ott a film volt 100x jobb, itt meg ...
  • Wittgen #8
    Az arany iránytű is egy egész kellemes kis film. Nekem bejött. Nem ám a fos HP, meg egyéb hülyeségek...muhahaha...
  • tyuklepes #7
    Tudom, azért is tettem múlt időbe, hogy 'vártam' ...
  • Zombee #6
    A kapitány és katona egy többrészes regény alapján készült, annak a sorozatnak egy másik részét dolgozzák fel. Amúgy tényleg jó film.
  • torcipepe #5
    de ez a két film szerintem jobb is, hogy nem kapott folytatást. és szerintem felesleges is a kapitány és katonának folytatást készíteni.

    egyáltalán miért kell minden filmek folytatás?? főleg úgy, hogy nagyrészt esik a szinvonal. persze tisztelet a kivételnek.
  • marcee #4
    Nemrég volt hír, hogy a Kapitány és Katonának lesz folytatása, annak ellenére, hogy anyagilag nem volt siker. Nekem is tetszett, én is várom a folytatást.
  • jefferson83 #3
    Jobb címet találni sem lehetett volna a cikknek. Azt kérdezném, mint a betelefonálós műsorok többségénél, hogy a 375 hogyan is jött ki?
  • tyuklepes #2
    Hát, ahogy én gondolom, nem ez lenne az egyetlen film, ami 'elbírna' folytatást, mégsem lesz új rész .... régóta várom (nyilván hiába) a S.W.A.T. folytatását, és a 'Kapitány és katona' új részére is vártam eleget ...
  • pixx #1
    Azt bírom ezekben az emberekben, nem elég, hogy valami nagyon nyereséges az USA-ban, és külföldön, és többszörösen visszahozza a film árát(amit mondjuk egy Shrekhez nem lehet mérni) megy a sajnálkozás, miért csak ennyit, miért nem 2x ennyit hozott? Szánalmas, én ebből a film semmit se néztem ki, azt meg végkép nem, hogy közel 400 milliót összekalapoz...