Szekeres Viktor

Háromórás fináléval búcsúzik a legjobb scifisorozat

Ki hitte volna pár éve, amikor elindult a Csillagközi Romboló, hogy ekkora sikert fog aratni, s nemcsak a nézőket, hanem a marconának és szőrösszívűnek tartott kritikusokat is maga mellé fogja állítani? Főleg, hogy (csak) egy feldolgozásról van szó.

Márpedig ez történt, de egyszer minden dal véget ér, s így a Battlestar Galactica is búcsúzni kényszerül, s bár az egykori többmilliós nézettség mára már kétmillió körülire apadt, a fanatikusok továbbra is úgy tartják, hogy a lenézett műfaj ellenére az egyik legigényesebb szériáról van szó.

A március 20-án örökre búcsúzó BSG egy háromórás epizóddal int istenhozzádot, melyet kettévágnak az alkotók, így az első egy óra március 13-án, míg a folytatást jelentő 2 óra március 20-án kerül képernyőre, de utóbbi 2 részt ismétlés jelleggel fel fogja vezetni az egy hete adott epizód, így, aki fanatikus, egyben nézheti meg a háromszoros terjedelemre nyújtott utolsó részt az élmény maximalizálása érdekében - természetesen egyelőre csak Amerikában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BaliBoy #21
    Azt még hozzátenném, hogy az már egyébként a te bajod, hogy ekkora eget verő nagy problémának tartod ezt az egész dolgot.
  • BaliBoy #20
    Azért szívesen tartanék egy szavazást kit tartanak köteketőbbnek kettőnk közül. Én már most megmondom mi lesz a végeredmény. ;) De ha gondolod ott a szavazó topik tégy javaslatot egy ilyen kérdésre. :)

    Tökéletesen nem érdekel, hogy a sajtó mit tart minek. Egyszerű logika - ÉVad. és mily furcsa majdnem egy teljes év telt el. De nem is kell olyan messzire menni mint egy év hiszen pl. a tavasszal és az ősszel induló évadokat is megkülönböztetik. Ezt is csak azért nem teszik így mert mert majdan nem két dvd-n fogják kiadni hanem egy dvd-n. Ettől még lehet 5. évadnak tartani. Azt meg már meg sem merem említeni szonte, hogy nemhogy csak 1 évadon belül érkezett el tavaly egy hatalmas mérföldkőhöz a BSG hanem az egész sorozatot tekintve is egy olyan eseményhez ért ami kitűnően elválaszt egységeket! Ha másért nem, már csak ezért is külön évadnak lehet tekinteni.

    "a legtöbb írósztrájk miatt félbehagyott sorozat............."

    Nem mi... hm.. nézzük csak, prison break, supernatural, lost.... stb. mind csonka évad volt. És láss csodát új évaddal folytatódtak. Te meg összesen 2-3 hónapon veszekedsz... nevetséges. Állítólag sorozatokkal foglalkozol, akkor tudnod kéne, hogy nem minden évad folytatódik pontosan 1 év múlva. Van ami hamarabb van a mi később kezdődik mint 1 év.


    Várjál... mindjárt leborulok nagyságod előtt mester...... pff...
  • winnie #19
    "szokj le a kötekedésről"

    tipikus bagolymondja. neked is le kéne szoknod. te is azt csinálod amit én, csak vaskalaposabban.

    attól, hogy a 4. évadra szuggerálod magadba, hogy az az 5. még nem lesz az 5. sajnálom, el kell fogadnod, hogy butaságot írtál. és azt is, hogy kijavítottalak, mert butaságot írtál. (forrás: minden. sajtóközlemények, dvd-k, honlap)

    "legtöbb, író sztrájk miatt félbehagyott sorozat folytatását is új évadnak tekintenek."

    uhh, ez öreg hiba, ingoványos terepre merészkedtél. akkor most merítkezzünk meg ebben a kijelentésben.

    a legtöbb írósztrájk miatt félbehagyott sorozat folytatása nem új évad - a félbehagyott sorozatok zöme folytatódott az írósztrájk után, mintha mi sem történt volna. a csi 8x11 után nem a 9x01, hanem a 8x12 jött és így tovább. akad olyan sorozat, mely új évaddal folytatódott a sztrájk után (főleg az 1. évadosak), de ezek új évadja ugyanabban a hónapban startolt, mint az előző, vagyis eltelt egy év a két szezon között.

    "Ez lehet nem amiatt maradt félbe, de akkor is egy teljes év telt el."

    ez benne a szép, hogy nem telt el teljes év: a 4. évad tavaly áprilisban startolt és júniusban ért véget az első fele, míg a második fele márciusban fog véget érni. még mielőtt letelne az egy év (hadd ne soroljam azon kábeles sorozatokat, amik fél éves szünetet tartanak egy évad két része, vagyis két félévad között. de, sorolom: monk, psych, saving grace, vagy ott az eureka, ami több mint 1 évet hagy ki.)

    (na, nem mintha számítana, a sopranos 6. évada is több év volt, mert az évad jogi terminus, nem pedig az "ÉV"-et jelzi. utóbbi esetben "év"-nek neveznék.)

    "nemhogy bölcsebbé/okosabbá nem tesz, hanem inkább negatív megítélésben részesít."

    ebben nincs igazad. jelen esetben szavaim, igeni bölcsebbé/okosabbá tehettek téged.

    mondom, csak mea culpázni kellett volna, erre bekerültél az örvénybe, ami lejjebb és lejjebb húz :sátáni kacaj az elhaló sikolyt hallva:
  • BaliBoy #18
    Már hozzászoktam. :)
  • BaliBoy #17
    Miért kérnék elnézést? Egy teljes év telt el a 4. évad kezdete óta. Szóval teljes nyugalommal mondhatjuk, hogy ez az 5. évad. Mint ahogy a legtöbb, író sztrájk miatt félbehagyott sorozat folytatását is új évadnak tekintenek. Ez lehet nem amiatt maradt félbe, de akkor is egy teljes év telt el. Úgyhogy inkább te szállj magadba és szokj le a kötekedésről mert nemhogy bölcsebbé/okosabbá nem tesz, hanem inkább negatív megítélésben részesít.
  • winnie #16
    hidd el, elég lett volna egy "kösz, tévedtem" is. én kérek elnézést a javításért. legközelebb odafigyelek.
  • kicsibicska #15
    Jaj ilyent nem szabad mondani, mert leordibálják a fejed, hogy milyen béna kócsóg vagy, mert nem szereted a BSG-t.
  • BaliBoy #14
    Értsd jól... Nem tudom miért kell állandóan kötekedned. Így jobban érzed magad?

    Azért ne túlozzunk, vallásilag azért elég jól érthető nem egy Fountain mélységű.
    Politikailag sem vészes. Relative elég jól át lehet látni, hogy ki mit képvisel, ki mellett áll.
    Nem is ezek bonyolultságával van a gond, hanem azzal, hogy túl sokat foglalkoznak velük.
  • winnie #13
    nincs 5. évad - viszont a bsg-nek épp ez a nagy pozitívuma, hogy nem rág szájba mindent, mint a B5, nem annyira letisztult, egyértelmű. nem hasonlítgatom a két sorozatot, mindkettő remek, de a B5-öt kvázi gyerekfejjel is simán megértettem, a bsg-nek viszont épp az az erőssége, hogy aki nem törődnek azzal, aki nem érti.
  • BaliBoy #12

    Annál jobban sorozatot nem raktak még össze, pedig én egyébként SG rajongó vagyok, de a B5 volt történetileg a legjobban összerakva. (januárban néztem egyébként ismét végig :))



    A BSG amilyen jól indult annyira sz@r lett ezzel a sok vallási meg politikai melodrámával. Főleg a 3-4. évadban sokszor úgy álltam fel, hogy egyáltalán nem vártam a köv. részt. Pedig pl. a B5 is tele volt politikával meg vallással is, de mégis sikerült megtartaniuk ésszerű keretek között. Ráadásul pl. a vallási hablaty így az 5. évadra teljesen jelentéktelenné vált mert ugye eddig egész jól megmagyaráztak mindent ésszerűen. Kár, hogy az elmúlt évadok nem ilyenek voltak mint ez az 5.