Szekeres Viktor

Példa nélkülit bukott a TV2 új szuperprodukciója

A TV2 kreatívjai úgy gondolták, hogy akkor fogják a lábaik elé kényszeríteni a tévénézőket, ha pár sikeres alkotás nagyágyúit egyetlen műsorba kényszerítik, hogy ott komédiázzanak a nagyérdeműnek. Ez azonban... nem jött össze.

A Bagi-Nacsa páros előző évados produkciója egy ideig csak vergődött, majd az utolsó pár adással megverte a konkurens RTL Klubot, és a mostanság IHM néven futó Irigy Hónaljmirigy egyre inkább futószalagon gyártott produkcióitól sem pártolt el minden néző, így az RTL Klub sem tudta egy könnyen térdre kényszeríteni őket. Őket vonta össze a TV2 az XXl című humorshow-ba (sok mindenki más mellett), hogy az amerikai Saturday Night Live mintájára létrehozott produkcióban mindent vigyenek.

De ezúttal a nézettség nem összeadódott, hanem inkább harmadolódott, így a "dupla vagy semmi" kitétel utótagja érvényesülhetett. Míg az RTL Klubon a Gálvölgyi Show-t 1,3 millióan látták, többen, mint például egy héttel előtte a Fábry-féle Showdert, addig az XXL kénytelen volt beérni majdnem harmadannyi, 463 ezer nézővel, ami hatalmas zakót sejtet.

A csütörtök este egyébként is igazi vágóhíd a humoros műsorok számára, hiszen az RTL Klubon az Ötökör és a Szellemvasút is egy adás alatt elvérzett, azonban a TV2 nem adja fel, s ha már több 10 vagy 100 milliót befektettek a produkcióba, akkor nem veszik le egy adás után a képernyőről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rudymester #29
    A statisztikákat félretéve volt a műsornak néhány jó része is (kedvesem nézte), de nem volt valami nagy eresztés egészében.
  • MiZo81 #28
    Persze nem pont így mondta Churchill, hanem angolul.

    Hehe.
  • MiZo81 #27
    Ja, ettől függetlenül szerintem is igaz, hogy statisztikával bármit be lehet bizonyítani. (Akár két ellentétes állítást is.)

    Egyébként meg ki is monta kb. így, hogy: "Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam." Azt hiszem Churchill.

    Azért jó a statisztika, mert pl. egyik párt statisztikai módszerekkel kimutatja, hogy rosszul állunk, egy másik meg másik statisztikai módszerrek kimutatja, hogy jól állunk. És így mindkettőnek igaza van, a nép meg nem tudja, kinek higgyen.

    :)
  • MiZo81 #26
    Halkan jegyzem meg, hogy a statisztikában olyan kifejezések is vannak, mint szélsőérték, meg szórás, stb...

    (Pedig én csak egy félévet tanultam ilyet nyolc éve.)
  • berserk87 #25
    Szerintem kb. 80-85 %-ig pontos ez a mérés. Szóval valamennyire fel lehet mérni, hogy Magyarország lakossága mennyire nézi a filmeket és sorozatokat. Én nem szeretem ezek a statisztikákat, valahogy néha nehezemre esik elfogadni, hogy milyen műsorokat néznek a magyarok.
    Én nem láttam az xxl-t, mivel nagyon rossznak tartom az IHM-et, szerintem egyáltalán nem viccesek. A gálvölgyi showt is hasonlóan igénytelennek találom az utóbbi pár évben, meg az új szeszélyest(nem tudom, hogy vetítik-e még, remélem nem). Utálom a barátok köztöt és a Jóban rosszban, a német sorozatokat és sok amerikait is. Amúgy szinte nincs is olyan műsor a tv-ben amit szeretek. Amiket nézhetőnek találok az a Heti hetes, Showder klub, Esti Showder, Frei dosszié, Kultúrház, xxi. század, házonkívül meg Kepes András műsora. A beugróból láttam 10-20 percet és az alapján vicces, szórakoztató műsornak találtam és még ide sorolnám, de ezeken kívűl nem sok van. Nem szoktam tv-zni, már szinte teljesen leszoktam róla, heti 2-3 órát nézem, de nem is hiányzik. Filmeket egyáltalán nem nézek tv-ben mert, nem bírom a reklámokat. Egy 90 perces film közben főműsoridőben leadnak 50 percnyi reklámot. Ez nekem túl sok, inkább számítógépen nézek filmet.
  • winters123 #24
    az átlagszámításnál kicsit bonyolultabb képletek is akadnak a statisztikában...

    Na de nem kötekedek, a lényeg, hogy nagyon fincsi dolgokat ki lehet számolni :)
  • assdf #23
    Hát én csak annyit tudok, hogy annó a közgáz tanárom azzal inditott amikor a statisztika részhez értünk, hogy a statisztika egy olyan valami amivel bármit be lehet bizonyitani. És példának azt hozta hogyha te keresel havi nettó 10 forintot és egy hid alatt nyaralsz, én meg keresek havi netto 1 millát és hawai-on nyaralok, akkor a statisztika ebből kihozza azt hogy mindketten kurva jól élünk, havi 500 ezret keresünk és mind2en korfun nyaralunk.
  • winters123 #22
    Tehát te úgy érzed, hogy a Jóban rosszban jobban teljesít mint a barátok közt? Mert közöttük is csak néhány százezer van.

    Ne essünk túlzásokba. Ha ekkora tévedések lennének, akkor már néptüntetések lennének minden egyes beszüntetett sorozat, vagy produkció után, és a tévék + reklámpiac sem ezeket az adatok sasolná árgus szemekkel.
  • avman #21
    statisztika tanárok mondották volt, csak annak a statisztikának higgyünk, amit magunk hamisítottunk.
    azért az már ex has szint, amikor ebből megbecsülik egy becsült adat alapján, h az egész országban hányan nézték pont akkor a tévét. na ez az a része, ami tele van buktatókkal-
    oszt lehet erre magyarázni, h így meg úgy, minimális statisztikai és szocikulturális ismeretekkel simán belátható, h miért is humbug a pontos adat már. arányaiban persze stimmel, csak épp plusz-mínusz néhányszázezer ide-vagy oda.
  • winters123 #20
    Rosszak a példáid. Ilyet egy piackutatási felmérésben sose kérdeznek meg ilyen közvetlen. A választási adatok meg zsír pontosak mindig, én se értem, hogy miért mondod, hogy az ellenkező adatok válnak valóra.

    Asszem Tárki becsülte meg tizedpontosságra legutóbb, a Medián meg egy, vagy kettő tizedet tévedett kb.

    Valaki irta, hogy 840 háztartásban senki sem néz tévét. Azért én megkérdezném, hogy mekkora annak az esélye, hogy 2000-2500 emberből senki ne nézzen egy nap tévét? Ezért 99%-os pontosságúak ezek a mérések. Mert többek között az ilyen képtelenségeket sorolják a maradék 1 %-ba.