Szekeres Viktor

Tűzijáték: csak az RTL Klubon nézzük

Ha az egymással versenyző konkurens műsorok nézettségi adatainak nem is hiszünk, remek képet lehet kapni a hazai tévézési szokásokról, hogy ha akkor vizsgáljuk meg ezen számokat, amikor a csatornák ugyanazt a műsort adják. Ugyanis ez esetben, a nézők feltehetően kedvenc csatornájukat választják.

Ez a kedvenc csatorna pedig szokás szerint az RTL Klub, mely az elmúlt években sorra nyerte a tripla, m1-TV2-RTL tűzijáték közvetítéseket. Idén ez a sikersorozat arra késztette a TV2-t, hogy szakítson a hagyományokkal és kísérletet tegyen arra, hogy kiderüljön, vajon a nézőket tényleg érdekli-e a színes látványosság vagy csak jobb híján figyelik abszurd módon a rakéták pukkanását a tévében.


Míg tehát az RTL Klub és az m1 az augusztus 20-i ünnep csúcspontját közvetítette, addig a TV2 a Sárkány fia című, David Wu-akciómozival kényeztette a nézőket - mindhiába. A nézők majd 50%-a ugyanis a tűzijátékot választotta: 32,4%-uk az RTL Klubon figyelte azt, míg 16,7%-uk a magyar közszolgálati adón. A TV2 5 százalékponttal kisebb közönségarányt tudott csak produkálni, ami még így is majdnem 1 millió nézőt jelentett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hirvaer #29
    Szerintem az durvább, hogy ha valamiben nem értesz velem egyet, semmitmondó lesajnáló dumát vágsz be, s ezen túl a hozzászólásomat olvasván benned ébredő negatív érzelmek felesleges kinyilatkoztatását meg nem állva, annak hátterére indoklást végezni erődből már nem futja, neadjisten kijavításom érdekében pár sort gépelni, mint azt lejjebb javasoltam.
    Nem csak azért durvább, mert így továbbra sem fogom tudni értelmezni a tűzijáték közvetítése és az ezzel párhuzamba hozható tv csatornák nézetségét elemző cikkeket (valljuk ezek nem ismeretében egy senkinek érezheti magát az ember;)), hanem azért is, mert te nap mint nap gyakorlod a fórumon való stílustalan megnyilvánulásokkal történő önfényezést, ezért előnyben érezheted magad az ilyen kommunikáció folytatása során..

    Ha tudod a helyes választ, oszd meg velem légy oly bátyám. Utánna legyél jópofa
  • ziipp #28
    Nem lesz változás. Hiába jön 1280×720/1920×1080-ban az adás, ha a készüléked ennek csak a X hányadát tudja megjeleníteni. Hasamra ütök: ott ahol a bejövő jel szerint 4 pixel is lehetne, neked csak egy lesz.
  • winnie #27
    azért valahol elég durva, hogy már a második ember nem tud szöveget értelmezni:)
  • Tinman #26
    Ki mondta, hogy csak magyarok bambulják?
  • Tinman #25
    Ingyen van, mindenkinek ajánlott:

    Tűzijáték
  • Hirvaer #24
    Valaki javítson ki ha rosszul számolnék, de ha 5% 1 millió nézőt jelent, akkor a 100% 20 milliót.
    Ha viszont ez igaz, arról világosítsatok fel, mióta élnek magyarban 20 millióan?
  • MiZo81 #23
    Én, akinek nincs felesleges 15.000 Ft-om benzinre, hogy felmenjek Pestre csak a tűzijáték miatt, a TV-ben néztem, mert amúgy érdekelt volna.

    Egyébként valószínűleg azért nézték többen az RTL-t, mert az m1-en valami hülye táncot mutogattak a tűzijáték közben, én meg nem arra voltam kíváncsi. Ráadásul rögtön az első táncnál (ekkor kapcsoltam RTL-re) egy EGYENES (!) bottal jelképezték az íjakat!! Szerintem ez önmagában is szégyen!

    Az RTL-en minden szegmens előtt megmondták, hogy mit fogunk látni, aztán kussoltak. A zene is jobb volt alatta.

    Persze ez mind csak az én véleményem.

    Üdv!
  • torcipepe #22
    és jövőre a HD adáshoz HD tévét is adnak vagy miből lesz másabb, ha ugyanazon az ősrégi 15'-os TV-men nézem??

    egy nagy ember mondta: "Szent László szentté avatta Istvánt..aztán grátiszból őt is szentté avatták." (Nutz István, Miskolc, Bláthy)
  • concrete #21
    há azt hittem m1 majd HD-ben adja ... de ezek szerint nem ?
  • vandyke #20
    Mélységesen egyetértek, de hát itthon még mindig megvan az az örök igazság, hogy "cirkuszt és kenyeret a népnek"