Szekeres Viktor

Egymás sztárjait nyúlja le a TV2 és az RTL Klub

Mindig is jellemző volt a hazai kereskedelmi tévékre, hogy szívesen csippentgették el egymástól a hírességeket. Volt, amikor azok szerződésének lejártával, volt, hogy akkor, mikor még javában a másik csatornához kötötte a sztárokat az aláírt papír.

A sztárlopási folyamat pedig nem ért véget, bár a negatív töltetű lopás szócska helyett inkább a csábítást vagy a fricskázást talán célszerűbb használni.

Mostanság, aki figyeli az RTL Klubot és a TV2-t, valamint a csatornákról szóló híreket, az láthatja/olvashatja, hogy az RTL Klub többet között a hajdani Megasztáros Dér Henire, Tóth Gabira és Somára csapott le, sőt tavasszal a TV2-től távozó Sváby Andrást is szerepeltette egy valóságshow-jában. Minderre válaszul a TV2 egy Barátok Köztös Hal a tortánt készít, melyben akkora nevek lesznek láthatóak, mint Somorjai Tibor, Csapó Virág, Körtvélyessy Zsolt, Halász Gábor és Komonyi Zsuzsi.

Persze az efféle sztárvándorlás érthető, hiszen egyrészt szinte a teljes lakosság csak e két országos csatorna előtt tölti estéit, másrészt pedig Magyarország kis ország, a sztárkvóciens is alacsony, pedig az ember azt hinné, hogy az egy négyzetméterre jutó híres emberek számában elég jól állunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #14
    hát épp hogy a mai értelemben sztárok, csókolom. mi a sztár? a média által valamilyen szempontból ismertté vált ember. a sztárt a média (tévé, bulvárlapok) teremtik. egy színházi színész, ha nem médiázik, hiába "több", nem lesz sztár.
  • trogi #13
    Az arcukat beztos, hogy láttam már a Barátok Köztben, amikor pár percre odatévedtem, de nekem ezek a nevek nem mondanak semmit.

    A mégfentebbi négyből hármat ismerek, de hogy ezek sztárok lennének? Lófas*t. Az egyik műsorvezető, vagy ha úgy tetszik bemondó, a másik énekesnő, a harmadik dzsentrinő (most nem találtam elegánsabb szót a léhűtő/naplopóra) . De nem sztárok, már nem a mai értelemben értve.
  • berc00 #12
    dejó, akkor nem csak én vgayok tahó, hogy nem ismerem ezeknek a 'sztároknak' a nevét
  • Narxis #11
    Nagyjából egyetértek, de engem érdekelt az egyik főzős versenyzős műsor, amelyikben a Vágó Pista szerepelt, nem azért mert sztárnak hanem mert intelligensnek és érdekes embernek tartom és eléggé meglepett, hogy ha kajáról van szó akkor rendkívül szűk látókörű ember. De az ilyen kiszeles, győzikés, majkás szerencsétlenkedés nem érdekel, inkább netezek amikor ezek a "jó" műsorok mennek a TV-ben.
  • AzUs #10
    Én se mondhattam volna szebben
  • MrBlowfish #9
    Csak én érzem azu iróniát a cikkben? :)
  • immovable #8
  • diablo1336 #7
    nekem is csak ez az egy szó jutott eszembe: SZÁNALMAS
  • dzsagon #6
    szánalmas
  • Balea #5
    Sztár?! Mára már ez is olyan elcsépelt, értéktelen fogalom lett, mint a diszkont, az outlet...
    És ezen mennyit agyalhattak a csatornák kreatívjai, hogy majd jól lenyúljuk a másik csatorna "sztárjait" és velük csinálunk egy sz@r, ratyi és nézhetetlen műsort a "bulvármédia" által agymosott zombiknak és akkor holnap már azon csámcsoghat a pletykamagazinokat olvasható zombitömeg, hogy mit nem tudott főzni a híres bálvány, akiről még tegnap sem tudtuk, hogy kicsoda, holnap meg megy a süllyesztőbe, mint a többi sztárpalánta (hullócsillag)...