Ötvös Tibor

Pert vesztett a Warner Bros.

A Delhi Legfelsőbb Bíróság elutasította a Warner Bros. indítványát az indiai Hari Puttar: A Comedy of Terrors című film kapcsán. Mint ismert, az amerikai stúdió kifogásolta, hogy a film címe nagyban hajaz a Harry Potter névre.

A BBC beszámolója szerint a bíróság végül elutasította a kérelmet, mert véleményük szerint a közönség képes különbséget tenni a Harry Potter és a Harry Puttar címek között. Továbbá indokként hozták fel a késlekedést is, hiszen az indiai vígjáték 2005 óta készül, a Warner Bros. pedig csak a hivatalos bemutató előtt pár héttel kezdett el tiltakozni ellene.


Inkább tűnik Reszkessetek, betörőknek

A filmet gyártó Mirchi Movies egyébként már korábban is kifejtette, hogy a hasonlóság csak véletlen, hiszen a Hari egy nagyon gyakori indiai név, míg a Puttar fiút jelent. A döntés értelmében a bollywoodi vígjáték a héten végre a mozikba kerülhet. A sztori egyébként még nyomokban sem hasonlít valamely Harry Potter filmére.

Harri egy mindössze 10 éves kisfiú, aki átköltözik Angliába a szüleivel, majd véletlen folytán végül részt vesz a világ megmentésében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)