MTI

Perelnek A Gyűrűk Ura színészei

Szerződésszegés miatt indít pert A Gyűrűk Ura-trilógia 15 új-zélandi színésze a New Line Cinema ellen, mert a filmgyártó és forgalmazó vállalat nem fizette ki a produkciók hasznából nekik járó részesedést. Ezt a színészek ügyvédje jelentette be szerdán Los Angelesben.

A színészek szerződésük szerint 5 százalékot kaptak volna a filmekhez kapcsolódó árucikkek (sapkák, videojátékok, bögrék, stb.) eladásának hasznából, amelyet nagyjából 100 millió dollárra (közel 19 milliárd forintra) becsülnek - írta az AP hírügynökség csütörtöki jelentésében. A New Line utólag a szerződésben nem szereplő forgalmazási és egyéb díjakkal terhelte meg a színészek részesedését, amit ezek a tételek szerintük teljes egészében felemésztettek - közölte Henry Gradstein ügyvéd, aki május 30-án nyújtotta be a peranyagot a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságra. "A kiadások mindig pontosan 104 százalékosak lesznek. Ez a hollywoodi könyvelés" - magyarázta Gradstein.

A New Line egyelőre nem kommentálta az ügyet. Egyébként nem is először perlik őket Peter Jackson elsöprő sikerű filmeposzával kapcsolatban: két éve éppen a rendező fordult bírósághoz, mert lecsippentettek A Gyűrű Szövetsége című első epizód bevételének (köztük a DVD-eladások) cégének járó hasznából. A másik eljárás, amit a hollywoodi producer, Saul Zaentz indított ellenük 20 millió dollár értékű kifizetetlen szerzői jogdíj ügyében, végül peren kívüli egyességgel zárult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lacol #6
    bár nem élek elég régóta itt, de sztem "jóóóó sok évvel ezelőtt" is volt nyugati, és talán józsibácsi is.
  • Beyond silence #5
    Egy részt a szerződést úgy kell kötni hogy azt azután betartsák.

    Más részt egy pillanatig nem sajnálok senkit akinek pénzügyi bevétele van a filmekből, ha még egy kis részesedés is... akkor meg pláne!
    Szerintem már így is hülyére keresték magukat, csak azért harcolnak hogy kivénhedt nyugdíjas korukra sem egy átlagos ember nyugdíjának színvonalán kelljen élniük, paff.

    Egy stúdia egy rakatt pénzből még mindig csinálhat filmeket, elvétve akár jó filmeket is.

    Na meg ami a dvdkiadásokat illeti, nagyon maxra mennek a pénz terén. Az első kidásból direkte kihagytát a nivósabb extrákat, és mindegyik lemezen rajta van egy na ez lesz a bővített kiadásban. Szóval miután kipengetted az összegeket a dvdkért, láttod hogy haj ha ez érdekelne még tejelhetsz még egyszer ennyit.
    Azt már csak melékesen jegyzem meg hogy a "NAGY" bővített kiadás egy részt nézhetetlenül hosszú lett, mivel beleraktak mindent ami épeszűként a moziváltozatból kivágtak, más részt meg egy rakás új jelenet egy marékhomok.

    Azt hogy a Babót milyen jól rendezné Jackson azt nem tudom, mondjuk ha hasonlóan jól írják meg a forgató könyvet. Mert ahogy egy extrában mondták kb. úgy zajlott hogy ahol az volt írva hogy "itt valami akció, csata van" azt Jackson kitalálta. Ergo szerintem sokmásban nagyon ő nem teljesített, legalább is ahogy a King kong című munkáját elnézem, ami nagy részt Gyűrűk Urás akciókból áll.
  • AljasGetto #4
    Téged meg nem tudom kiről mintázatthattak, mint figurát, de azért jót derültünk a hozzászólásodon...
  • Nenrandil #3
    Téves...Gollamot mint figurát jóóóó sok évvel ezelőtt Tolkien mester mintázta...
  • lacol #2
    najó, most tényleg azon sírjak, hogy ők hány millió dollárt nem kaptak meg?

    a nyugatiban józsibácsi a hajlesz sem kapott miliókat, pedg róla mintázták gollamot
  • Inquisitor #1
    Na jah, de biztos a home user fájlmegosztók miatt hal éhen az összes színész, producer és rendező, meg a stáb. A New Line Cinema nem tehet semmiről.

    "A kiadások mindig pontosan 104 százalékosak lesznek. Ez a hollywoodi könyvelés"
    Ez mekkora poén! :D