Szekeres Viktor

Az RTL Klub le akarja gyalulni a TV2-t

A TV2 támadását az RTL Klub Magyarország kedvenc famíliájával, Gáspárékkal próbálja visszaverni, akik három valóságshow-ban is szerepelni fognak.

Ahogy az várható volt az RTL Klub nem hagyja magát és felveszi a törölközőt a TV2-vel szemben és megpróbál rálicitálni Magyarország második legnézettebb országos televíziójára. Ezt többek között a filmkínálat frissítésével teszik, valamint visszahozzák az egy ideje pihenő, de eddig frenetikus nézettséggel adott Szombat esti láz című táncos show-t és természetesen újabb műsorokkal is jelentkeznek.

Ahogy az lenni szokott, az őszi és tavaszi évadra is jó pár, mintegy féltucat premierfilm érkezik mindkét csatornára. Ezekből az RTL egyik zászlós hajója Tim Burton remek filmje, a Charlie és a csokigyár lesz, mely enyhén horrorisztikus megoldásai ellenére is gyerekfilmként kategorizálható, akárcsak a Harry Potter és a Tűz serlege és a Narnia krónikái, melyek ugyancsak bemutatásra kerülnek. A fellnőttesebb filmek közül a Batman: Kezdődik! a kiemelendő, hiszen Christopher Nolan filmje felélesztette a Batman-franchise-t, míg Nicolas Cage A nemzet aranyával egy új sorozatot indított el, melyben a főkarakter Ben Franklin nem titkoltan az Indiana Jones által kitaposott ösvényre merészkedik. De a fenti címek mellett a Charlie angyalai 2, az X-Men 2, a Volt egyszer egy Mexikó, a Constantine - A démonvadász és Michael Bay anyagilag frenetikus bukása, A sziget is érkezik az RTL Klubra.


A könnyedebb műfaj filmjeit többek között a Beépített szépség 2., az Ünneprontók ünnepe, a Ki nevel a végén? és a Nemzetbiztonság Bt. fogja képviselni a csatornánál, sőt, alig pár hónappal a premier után már mindenki láthatja az utóbbi idők egyik legnagyobb szabású hazai filmes bukását, a Kis Vukot is, melyet a mozipénztáraknál ugyancsak gyengén szereplő Egon és Dönci fog kísérni. Az igényes, Oscar-gyanús filmekért rajongók két közepesen jó, de minőségileg a hollywoodi átlagot még így is könnyedén meghaladó alkotáson, az Egy gésa emlékiratain és a George Clooney-féle Sziriánán hódolhatnak szenvedélyüknek.

Sorozatfronton ősszel nem fog semmilyen meglepetéssel szolgálni a csatorna, hiszen legnézettebb sorozataiknak mindegyike visszatér, nincs ok a változtatásra. A keddi kórházblokk (Vészhelyzet, Grace klinika) intakt marad, minden bizonnyal a szokásoknak megfelelően két részletben kerülnek leadásra az epizódok, és folytatódik a sorozatgyilkosok hajkurászása is a Gyilkos elmék 3. szezonjában. Természetesen a 4. évaddal folytatódik a Lost - Eltűntek, viszont a legnézettebb RTL-sorozat, a Miami helyszínelők a 3. évad után pihenőre vonul, hogy átadja a helyét a New York-i helyszínelők első szezonjának.

A retrósorozatok kedvelői hétköznaponként Kaméleont és Renegade-et nézhetnek a háziasszony sávban, míg az amerikai sorozatoktól herótot kapó nézők vasárnap esténként a Cobra 11 idehaza még sosem látott epizódjaival vigasztalhatják magukat, melyekben az ígéretek szerint az egyik döbbenet fogja követni a másikat. (Az eredetileg őszre tervezett Terminátor-sorozatról nem adott hírt a csatorna.)


A saját gyártású műsorok közül visszatér a Mónika, mely szeptember 29-én az 1400. adását ünnepli és az RTL ígérete szerint szem nem marad szárazon, amikor szemtanúi lehetünk két férfi döbbenetes harcának, akik közül egyik egyikük a vér szerinti apa, de mindketten magukénak akarják az elhunyt anya árván maradt gyermekét. Elmeséli történetét egy kétségbeesett édesanya is, aki nem bírja tovább nézni, hogy transzszexuális gyermekét folyamatosan kínozza az egyik szomszédasszonya.

Humorfonton - ha eddig ez nem lett volna elég - a Heti hetes, az Esti Showder Fábry Sándorral, a Gálvölgyi Show, a Kész átverés és a Showder Klub tér vissza, míg a vetélkedők közül a Széf és a Pókerarc, plusz az újonc Fogd a pénzt és fuss!. A háttérműsorok közül a XXI. század és a Házon kívül rajongói koccinthatnak kedvencük visszatérésének örömére és figyelhetnek az új, Rendszerváltó portrék című produkcióra.


Természetesen ha Magyarország, akkor valóságshow-k. Az idehaza továbbra is legkedveltebb műfaj több formátumban is folytatódik bizonyára a rajongók legnagyobb örömére. Talán a véleményüknek úton-útfélen hangot adó ellentábor sem fog búslakodni, hiszen továbbra is lesz kit szidni az éppen aktuális adás megtekintése után. A Győzike című komédia főszereplője a neves roma rapper lesz, s az új évad történeteiben lakásfelújítás, egy újabb esküvő, horvátországi nyaralás és iskolakezdés fog szerepelni.

A Celeb vagyok, ments ki innen című hírességkínzó reality-ben is jelen lesz a Gáspár család feje olyanok társaságában, mint Bárdosi Sándor birkózó, Dér Heni a Sugarloaf énekesnője, Falusi Mariann énekesnő, Horváth Éva a Cool TV műsorvezetője, Mark popénekes, Soma énekesnő, Steiner Kristóf műsorvezető, Szabó Patrícia lapfőszerkesztő és Tóth Gabi énekesnő. A Szombat Esti Láz 3-ban az oldalborda, Gáspár Bea tűnik fel a sztártáncosok között, Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművésznővel, Dammak Jázminnal, a Miss Universe Hungary győztesével, Kiss Ramónával, a Barátok közt Zsófijával, Csányi Sándor színművésszel, Katus Attila aerobic világbajnokkal, Rózsa György műsorvezetővel és Stohl András színésszel fog kiegészülni.


Az RTL Klub őszi felállása a múltbeli nézettségek és a hazai sztárhír-éhségnek köszönhetően meglehetősen erősnek tűnik, a TV2-nek erősen fel kell kötnie a nadrágszárát, ha meg akarja közelíteni nézettségben a csatornát. A párharcot minden bizonnyal az dönti majd el, hogy melyik adó tud több olyan műsort produkálni, aminek nézését senki sem meri beismerni, mégis folytonos beszédtéma lesz az utcákon, iskolákban, fórumokon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vogel #30
    Ha nem volna barátnőm, tvm se lenne. Tegnap ment ez a kész átverés. Ágyból félszemmel néztem. Hát az mekkora szánalom, kb kicsit sem volt vicces, ötlettelen. btw discoveryn van most egy jó műsor, ross kemp afganisztánban :D
  • z99999 #29
    uristen a tv egyre jobban tele lesz szarral, most nem csak erről a két istencsapásról, szégyengyalázatról beszélek, pl viasat kurva jó volt amig be nem atták azt a rohatt emberi történeteket.
    most komolyan, ki kíváncsi arra, hogy egy jó film nézése közben a reklám alatt egy rakás CSÖKEVÉNYT kapjon a pofájába? én nem, és ha nekem lenne kifordítva az orrom, hátrafelé a szemem és egy magzat a nyelvemhez nőve akkor qrvára nem akarnék tv-be szerepelni, szal ehhez is csak gratulálhatok, a többit meg már megfogalmazták alattam..
  • Blasta #28
    KINEM SZARIK ERR A KÉT IDIÓTA TV CSATORNÁRA?

    Előbb azt olvasom, hogy a TV2 a PORBA AKARJA alázni az rtl-t, aztán mostmeg, hogy az RTL akarja....

    Baszki, most újat kéne olvasnom? Másrészt kit érdekel?
  • stockhouse #27
    elmondom nektek, hogy mire jó a tévé
    rádugom a psx-et, jéééééééé
  • phoenix1 #26
    LOL, ezt feljegyeztem magamnak, nagyon jó :D
  • SRobert #25
    Nálam ez lett a hét mondata!
    :DDDDDDDDDDDDDD
  • dzsagon #24
    Én meg le akarom gyalulni mindkettőt.
  • NEXUS6 #23
    Jé, ezek a csatornák még léteznek?

    A tévém 1.5 éve kinyiffant. Utána vettem egy tunert, hogy tudjam nézni a Heroest, aztán amióta végetért azóta nem kapcsolatam be azt sem!

    Csák Norriszt, a tök szöszi szopót senki sem győzi le!
  • Alexease #22
    "Magyarország kedvenc famíliájával, Gáspárékkal" - Szanalom:/ A cikk, a TV-k es ha ez igy van, egesz Magyarorszag:/

    Teny hogy Magyarorszagon a gyerekek fele roma, es 20-30 ev mulva tobbsegben lesznek, es ezeknek kell a megfelelo szinvonalu (gyokalatti) musor.

    Aki most neveli a kisgyereket, eroltesse az Angolt es a tanulast, hogy minnel konnyebben tudjon elmenekulni innen...
  • Broafka #21
    Ez a Győzike hogyan éli túl ezt a túl élő show-t? Kirabolja a többi "celebet"? :)