Szekeres Viktor

Megjött az új Battlestar Galactica-sorozat előzetese

Nemsokára, jövő tavasszal, befejeződik Amerikában a Battlestar Galactica (vagy ahogy idehaza ismerik, a Csillagközi Romboló) és, hogy a CsR-rajongók étvágyát valahogy csillapítsák a készítők, nekiláttak az előzménysorozat elkészítéséhez.

Nem gyakori, hogy egy feldolgozássorozat előzményeket is kapjon, de a Battlestar Galactica készítője, Ron D. Moore, úgy gondolta, hogy a Caprica címre hallgató projekjte érdekelni fogja a SciFi Channel fejeseit.


Érdekelte is, így be is rendeltek egy, a sorozatot felvezető minisorozatot, éppúgy, mint annak idején a Battlestar Galactica esetében. A mostani sorozat előtt 51 évvel játszódó Capricában mások lesznek a hangsúlyok és sokkal erősebb lesz a drámai szál, hiszen a történet azoknak az eseményeknek lesz a krónikája, melyek a Bukásig vezettek el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hopp #10
    dehogynem lesz benn scifi... hogy ne lenne? olvastál már róla? ha te is úgy gondolod, hogy az s04e10 a bsg befejező része, akkor nem igazán vagy képben, úgyhogy gondolom a capricával kapcsolatban sem. ne kezdjünk már el látatlanban légből kapott dolgokkal fikázni mindent, mert abból jó nem lehet :)
  • hopp #9
    Andrew te miről beszélsz? A sztrájk miatt jött össze úgy, hogy szét kellett bontani 2x10 részre a 4. évadot.. a második 10 rész forgatása pár hete befejeződött, és januárban fog adásba kerülni. Elég durva lenne, ha ezt a sorozatot így hagynák félbe :D még azt sem tudjuk, hogy ki az utolsó a final five-ból.. az utolsó 10 rész helyre fog rakni mindent, és elég nagy húbammegek is lesznek ;) már csak fél évet kell várni. addig viszont jó lesz a Caprica pilotja ősszel.

    amúgy az egy dolog, hogy tudod mi lesz a végkifejlet, de azt nagyon sok esetben nem tudod, hogy miért. jó lesz ez, hidd el.

    BSG (és leendő Caprica) fanoknak kötelező blog: http://battlestar.freeblog.hu/ igényes cikkek, elmélkedések. spoileres dolgok szépen megtagelve, úgyhogy ha nem akarsz spoilert olvasni, akkor nem fogsz.

    (szinkronról csak annyit, hogy egyszer belenéztem egy szinkronos részbe, Baltar és Six beszélgetett épp.. úgy 20 másodpercig bírtam.. :D)
  • WiZe #8
    Egyet értek, a befejező részt nagyon összecsapták. Lehetett volna dupla is.

    Eredeti nyelven néztem meg mindet és így volt jó. Miután meghallottam magyarul a hányinger és nevetésféle vegyes érzés fogott el. Már a címe is gáz.
    Amúgy ugyanez a helyzet a Star Trek Voyagerrel és Csillagkapu Atlantisszal is. Ha végig egyféle nyelven nézed és nemtudod, hogy a másikkal milyen akkor talán rendbe lehet.

    Nekem sem tetszik, hogy előzmény lesz. Ez scifi sorozat és ebbe deka scifi nem lesz, hanem csak dráma.
  • kicsizoz #7
    Felirattal néztem mindig, mert türelmetlen vagyok...
    Aztén mert nagyon szeretem a sorozatot, szinkronosan is peróbáltam, de a karakterek sokkal kevésbé tüntek kidolgozottabbaknak, és mível a sorozat egyik lényege a karakterek, így erős csalódást éreztem a szinkronos verzió miatt...
    Meg, hogy sokan nem is tudják, milyen az eredeti. Persze, ha rögtön szinkronnal néztem volna, lehet más lenne a véleményem...
    Megj.: utálom a nethuszárokat, alapból nem szeretek semmit szidni...
  • blitzy #6
    Csak egy példa: a Star Wars-ban is mindenki tudta, mi lesz Anakinból. Ezek szerint az előzménytrilógia is felesleges??? A BSG 4. évadja kicsit "uncsi" volt, kivéve a 7. epizódot (na, az tele volt feszültséggel), meg az utolsót (bár azt valóban nagyon alkapkodták (kiderül a cylonok kiléta + megvan a Föld, stb. - egy epizódban!!!). Kíváncsian várom az előzménysorozatot, mit hoznak ki belőle.
  • winnie #5
    "Minek nézi meg az ember ha, úgyis tudja mi lesz a végkifejlet?"

    mert a bsg-ben nem tudjuk, hogy elérik a földet?

    ez benne a szép, ezér érdekes. tudjuk, hogy a romantikus filmek végén hepiend lesz, tudjuk hogyan végződik a termnátor sorozat, a lost, a how i met your mother és még sok sorozat vége. például ott a damages és mégis mekkora sorozat.

    a legjobb filmek azok, amelyek végét az elején ismerjük: mementó, közönséges bűnözők, 12 majom, letaszítva.

    de itt hogy ismernéd a végét?
  • winnie #4
    szinkronnal néztem, semmi bajom nem volt vele. te is szinkronnal nézted vagy divatból f*kázod?
  • Andrew01 #3
    A 4 évadból csak 10 rész készült el. A sorozat végét nagyon összecsapták. Baltar elmélkedésével sem kellett volna húzni az időt, még anno ki kellett volna dobni az űrbe úgyis odavaló volt. Azért még 2 rendes zárórészt megérdemelt volna a sorozat. Az előzménysorozatokat kifejezetten utálom. Minek nézi meg az ember ha, úgyis tudja mi lesz a végkifejlet?
  • kicsizoz #2
    Már várom, de kár, hogy szinkronnal nézhetetlen a sorozat...
    Így kevesebb ember élvezheti (mert nem mindenki töltöget)
  • wolruf #1
    Wow :)