Szekeres Viktor

Minden eddiginél brutálisabb május

A régi szép időkben júniusban kezdődött az amerikai mozis nyár, mely a kasszasiker-várományos filmeket hozta, de az évek folyamán ez a "kezdet" hétről-hétre kitolódott májusra, olyannyira, hogy idén a Vasember már április végén debütált - nálunk.

Idén a Vasember, a Speed Racer, a Narnia 2, az Indy 4 és a Szex és New York voltak a nagy bevételre esélyes májusi filmek, melyek közül a Speed Racer és a Narnia megbukott (persze bukás és bukás között is van különbség), ami mutatja, hogy egy hónap sem tud túl sok megasikert eltartani. Azonban jövőre sokkal nagyobb rajzás várható az év ötödik hónapjában, így nem lepődnénk meg, ha valamelyik jelentkező megfutamodna.

A nagy költségvetésű látványfilmek közül jön az X-Men Origins: Wolverine, jön a Terminátor 4. része, valamint az Éjszaka a múzeumban 2. része és az új Star Trek-film is. Látványfronton támad az új Pixar-film, az Up, az izgalmakat keresők az Angyalok és démonokat láthatják, míg a röhögésre vágyók a Bruno-filmet. Ezúttal a tévésorozatok közül a Hannah Montana-film számíthat hatalmas sikerre és Sam Raimi horrorja, a Drag Me To Hell is esélyes lehet némi pénzmagra. (5 folytatás, 3 tévésorozatból származó film, 1 könyvadaptáció - eredeti filmnek valamennyire az Up és a Raimi-horror megy el.)

A nagy kérdés az, hogy a kilenc filmből melyik fog bukni a nagy versenyben, melyiket fogja kioltani a vetélytárs nagy sikere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #10
    Ha volt is max. elkülönített kisteremben. Gyakorlatilag senki se tudott róla.
  • labzo #9
    Ha már szóba került a 11. Star Trek film... .
  • winnie #8
    természetesen volt a nemesis is moziban.
  • vax #7
    De legjobb a Trek-ban az lenne ha folytatnák a sorozatot. Az utolsó széria különösen jóra sikeredett szerintem.
  • Narxis #6
    A Nemezist a TV2 szinkronizáltatta le, moziban nem volt. Reménykedem, hogy az új lesz moziban, én biztos megnézném.
  • torcipepe #5
    ez most új Trek film, lehet reménykedni. emellett a Terminátor és az X-Men is biztosan a "megtekintve" listámra fog kerülni.
  • bmw #4
    Pedig a Treket jo lenne ha adnak.
  • Borg #3
    Jah, a Star Trek IX-et is csak művészmoziban tudtuk megnézni... kisterem, elkülönítve. Aztán a Nemesis nem is tudom ment e itt...
  • Etinger #2
    Mindet.
  • FoodLFG #1
    És ezek közül melyiket fogják adni Mo-n (illetve Budapesten xD) ?
    Pl mintha már régebben is lett volna Star Trek-film és azt hiszem azt sem adták a mozik. :S