Ötvös Tibor

A New Line már a Warner része

Eddig tartott a New Line Cinema közel 40 éves függetlensége. A stúdió, amely többek között olyan sikerfilmeket gyártott, mint a Gyűrűk ura, az Austin Powers-trilógia vagy a Rémálom az Elm utcában, mostantól a Warner Bros. részeként folytatja működését.

Az összeolvadás hatására - a hírek szerint - közel 600 alkalmazott vált munkanélkülivé és a New Line két alapítója, Bob Shaye és Michael Lynne is távoztak a vezetői székből. Az okok hátterében az elemzők piszkos anyagi érdekeket látnak. Mivel a stúdió nem volt olyan sikeres, mint lehetett volna, így jobban járt, ha egy nagyobb cég részeként próbál filmeket készíteni.

Ráadásul a New Line elbaltázott politikát is folytatott. A hazájában nagyott bukott Az arany iránytű esetében például eladta az Amerikán kívüli forgalmazás jogait egy másik cégnek, aki 260 milliót zsebelhetett be. A stúdióhoz tartozó két kisebb vállalat, a Picturehouse és a Warner Independent sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és valószínű összeolvasztják a két céget.

Így mostantól az olyan, jelenleg is bemutatásra váró filmek, mint A hobbit vagy a Szex és New York, már a Warner égisze alatt futnak ki a mozikba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • immovable #2
    bővítve, hobbittal együtt!!!!!!!!!!!4négy
  • BaliBoy #1
    CSak jöjjön már a Hobbit. :)
    Na meg remélem ez azt jelenti, hogy végre kiadják a GYU trilógiát BD-n. :)