Szekeres Viktor

Vasember is Disney-hős lesz

A szórakoztatóipar egyik legjobban őrzött titka volt és még bennfenteseknek is bomba erejével hatott a hír, miszerint a Disney felvásárolta a Marvel Entertainmentet csekély 4 milliárd dollárért.

Ezzel az üzlettel a Disney rátette a kezét a képregény-kiadó mintegy 5000 karakterének jogaira, köztük Vasemberre, Thorra, Pókemberre, Hulkra és a Fantasztikus Négyesre. A felvásárlást természetesen azért a főként filmekkel foglalkozó cég hajtotta végre, mert a Marvel stúdiója, a Marvel Studios, az elmúlt években csak úgy ontotta magából a filmsikereket, gondoljunk csak a Vasemberre és a Pókember-sorozatra.

Természetesen a felvásárlás nem érinti a már "eladott" karakterek megfilmesítésének jogait, így a Daredevil, az X-Men és a Fantasztikus Négyes a Foxnál marad, míg a Pókember a Sony-nál - mindaddig, míg készülnek folytatások a sorozatokból. A Marvelnek ugyancsak szerződése van a Paramount stúdióval, ez 5 filmre szól, a Vasember 2-re, a Thorra, a Captain Americára, a The Avengers-re és egy ötödik produkcióra.

Ezeken kívül tehát minden Marvel-karakterről készülő mozifilm a Disney név alatt fog készülni, mint ahogy a lejáró szerződésekkel a jelenleg máshol lévő karakterek joga is vissza fog szállni rájuk, így idővel kizárólagosságot fognak élvezni, mint a DC kiadó a Warner esetében.

Az üzlet egyik érdekes aspektusa a Universal szórakoztató parkjában lévő Marvel-karakterekről szóló megegyezés, erről itt lehet bővebben olvasni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • tomoman182 #10
  én azt olvastam valahol hogy a Disney célja pont az hogy kitörjön az eddigi kislányos gyerek-családfilmes skatulyából amire ugye az akciófilme eléggé alkalmasak lennének :)
 • Yutani #9
  Vasember is Disney-hős lesz

  Erről elsőként az jutott eszembe, hogy Vasember Hófehérkét és Hamupipőkét védi a gonosz királynőktől meg az atomháborútól.
 • mynameisbence #8
  hulk vs vasember lehet hogy lessz mer a hihetetlen hulk végén megjelent a tony stark hogy a segítségével kinyírják hulkot(vagy vmi ilyesmi)
 • vmiki88 #7
  nem csak a vérre gondoltam, hanem egy jó bunyóra (nem kell senkinek sem meghalnia)
  Mondjuk egy Hulk vs Vasember megtenné ^^
 • Nasedo #6
  Na ja, kevesebb erőszakkal már ki sem lehet találni jó történeteket... Az értelmes sztorit kéne fontosnak tartani, nem a vért.
 • nmktheking #5
  Most komolyan, szted célja a Disneynek, hogy az erőszakosabb filmeket teljesen lebutítsa? Egyébként a Marvel sosem volt az a nagyon sötét és erőszakos, mint a DC például.
  És azt se felejtsük el, hogy a Miramax is a Disneyé, és a Miramax olyan filmeket adott ki, mint mondjuk a Kill Bill, amiben szvsz elég szépen folyik a vér és hullanak a végtagok.
 • slickboy #4
  Nem illik egyelőre a Disney arculatába a Vasember és társai, szóval lesz mit dolgozni a kreatív kollégáknak.
 • richard45 #3
  sztem a vasemberben eddig sem volt erőszak
 • vmiki88 #2
  lehet, de én eddig nem tudtam róla

  Ne már!!! Ha a Disney megveszi, akkor talán nem is lesz annyira erőszakos
 • Jubei #1
  2 napos hír egy kicsit le vagytok maradva nem ???