Ötvös Tibor

A Pixar forgalmazója marad a Disney

A Disney fennálásának talán legnagyobb hibáját követte el, amikor hagyta, hogy sikercsapata, a Pixar külön utakra lépjen. Most úgy tűnik, megpróbálja menteni a menthetőt.

Hollywoodban ugyanis az a hír járja, hogy a Disney hamarosan megállapodást köt a Pixarral a terjesztési jogokat illetően. A megállapodás nagyban befolyásolja a Circle 7 jövőjét. Ez egy animációs részleg a Disney berkein belül, amelyet a Pixar "pótlására" hoztak létre. Elsődleges feladata a Pixar meséinek folytatása. A Toy Story 3 már zöld utat kapott, a Némó nyomában 2 és a Szörny Rt. 2 még előkészítési fázisban leledzik. A következő lépés - a rendezők kiválasztása - a tárgyalások végéig még várat magára.


Egyes források szerint ha a Disney ismét megnyeri a Pixar filmjeinek forgalmazási jogát, akkor a Circle 7-nek befellegzett. Ráadásul az egeres stúdió sikeresen átesett az animációs filmek tűzkeresztségén a Csodacsibe anyagi sikerével (bár kritikailag alaposan lehúzták és ráadásul a hazai szülők sem rajongtak érte).

Így ha a Pixar ismét a Disney logója alatt jelenteti meg filmjeit, azzal a rajzfilmstúdió visszaszerezheti vezető pozícióját a mesék világában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Zedas #5
  Nagyon várták, mert a Disney-vel mindenen veszekedtek: a Disney nem akart Toy Story 2-t (ezt végül nem is számították be a 6 film közé, a Cars lesz a 6.), viszont a Pixar ennek ellenére megcsinálta. Emellett a többi filmjükből meg 2. részt szeretett volna a Disney, erre viszont nem voltak hajlandóak.

  Most egész más lesz a téma: a Disney beszart hogy másnak fog dolgozni a Pixar (hiába lett a csibe sikeres, elég világosan látszik hogy a várt színvonalat nem tudta hozni: kreativitás nélkül két film után ugyanott találná magát a Disney, ahol most tart), így nagyságrendekkel jobb szerződést tudnak majd kierőszakolni tőle.

  Az igazsághoz hozzátartozik hogy a Pixar lehet hogy messze nem lenne ott ahol most tart, amennyiben nem a Disney hátán kapaszkodik fel.
 • Inquisitor #4
  "Igazából eddig sem volt akkora nyűg a Pixar számára a kapcsolat."
  Hát a fene tudja, régen arról szóltak a hírek, hogy alig várják a 6 film utáni bazi nagy szabadságot. Lehet tévedtek? Vagy a nagy Disney jött rá, hogy már sz*rt se ér a Pixar nélkül?
 • Zedas #3
  Igazából eddig sem volt akkora nyűg a Pixar számára a kapcsolat. Van egy fix, jól bejáratott forgalmazó név, nekik erre van szükségük, meg hogy ne szóljon bele a munkájukba. Eddig se hagyta magát a Pixar, ezután meg pláne nem fogja, hiszen a Disney is rájött hogy jobb ha hagyja érvényesülni az aranytojást tojó tyúkot.
  Azt kell hogy mondjam hogy ha a Disney visszavesz az arcából, a Pixar minden szempontból jól jöhet ki a dologból.
 • avman #2
  a jövő filmjei: toy story 3, némó nyomában 2, szörny rt 2, aztán meg rocky istentuggyamennyi, rambo x, és sorolhatnánk... aztán a remake-ek, könyvek, játékok megfilmesítései (lásd p.k. dick semmi köze a könyvhöz de azért jól hangzik a neve + uwe boll nevű istenverése) de mi lesz, ha már minden rókáról lenyűzzák az összes bőrt, meg a mozibalátogatóról is vagy 10-et...
 • Inquisitor #1
  Látom "marhára bejött" a sajátkútfőből készült Csodacsibe.

  A Pixarért viszont kár, hogy képes a nehezn lerázott igát visszavenni, prostituálni magát, és a saját szinvonalát lábbal tiporni:
  "A Toy Story 3 már zöld utat kapott, a Némó nyomában 2 és a Szörny Rt. 2 még előkészítési fázisban leledzik."
  Na persze, ne hogy már ki keljen találni valami újat ...