Szekeres Viktor

Itthon méretes bukás a Jericho

Amerikában megbukott a sorozat, viszont a rajongóknak sikerült elérniük, hogy a CBS berendelje 7 epizód erejéig a második évadot. Idehaza azonban úgy tűnik senki sem fog mogyoróküldözgetéssel bajlódni.

Hogy mi a bukás oka, nem tudni, csak tippelni lehet, hogy esetleg a Jericho kissé hősi, kissé amerikaias stílusa nem jön be nekünk vagy meglehet, hogy sokan nem családi sorozatot vártak, hanem igazi, sötát hangulatú, a Falloutra hajazó szériát. (Persze az utóbbi esetben is minden bizonnyal bukott volna a sorozat.)

Így aztán hiába nézik hetente 4-500 ezren is kitartóan a sorozatot, a TV2 ezzel a teljesítménnyel csúnyán alulmarad az RTL Klub szerda esti ellensorozatával, a Gyilkos elmékkel szemben. Érdekes módon, mint a Jerichót, mint a Gyilkos elméket itthon már leadta korábban az AXN, de akárcsak az országos tévéken, úgy kábelen is, a Jericho alulteljesített, míg a Gyilkos elmék remek nézettséggel ajándékozta meg az HBO tulajdonában lévő közép-kelet európai csatornát.

A sorozatos vereségek és nézői érdektelenség (már, ha félmillió ember kitüntető figyelmét érdektelenségnek lehet nevezni) ellenére a TV2 továbbra is a 22.00-s időponban tartja a sorozatot, viszont a második éved nagy valószínűséggel már későbbi időpontra fog kerülni, ha valamikor jövőre elér a TV2-re.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DöflingR #20
    Nem csak itthon azt hozzá kell,hogy tegyük Bár én néztem..
  • zedow #19
    Szerintem jó film, de valóban kicsit lassú az elején de erre jó megoldás volt az hogy egyszerre néztem meg az egészet (AXN Jericho maraton), a végére nagyon jé lett, várom a második évadot.
  • winnie #18
    "Mellesleg számomra azért is nagyon nagy csalódás a Jericho, mivel a poszt-apokaliptikus világokat imádom "

    csekkold a jeremiah-át.
  • Epikurosz #17
    Hát, igen.
    A művészethez tehetség kell, nem elég mások ötleteit, technikáit lekoppintani.
  • Sance231 #16
    Hát, ha a BSG a vontatott, akkor a Jericho az én véleményem szerint meg a tipikus nem történik 8 részen keresztül semmi (annyit bírtam végignézni - nem lehet azt mondani, hogy nem próbálkoztam:)), ami meg történik, teljesen érdektelen. Kicsit sok már ezekből a "nagy rejtély van a háttérben, csak még mi forgatókönyvírók sem tudjuk, hogy mi a jó büdös búbánat legyen az" sorozatokból. Az Invasion buktája után ilyennel előrukkolni egyenlő volt az öngyilkossággal a sorozat számára sztem.

    Mellesleg számomra azért is nagyon nagy csalódás a Jericho, mivel a poszt-apokaliptikus világokat imádom (pl. Fallout minden mennyiségben). Mielőtt ezt a sorozatot megnéztem, úgy gondoltam, hogy végülis az én torkomon le lehet nyomni akármilyen, ilyne témában játszódó sorozatot, még akkor is, ha nagyon rossz lesz. Hát, nagyot tévedtem, ekkora "nesze semmi, fogd meg jól" helyzetre nem számítottam.
  • bippo #15
    Nekem is muszáj volt kitartanom a 4. részig, mire kiderült, hogy nem szar.
    De megérte. A 7 részt meg már leforgatták, várom már nagyon.

    (Amúgy: ".. min_D_ a Jerichót, min_D_ a Gyilkos elméket ...", nem T).
  • metaljesus #14
    én pont az első hat részt néztem meg és dönöttem úgy hogy ez nekem nem kell. ezek szerint csak nem voltam elég kitartó? :D
  • magyarszurke #13
    #10 nem hülye monk!!!,maradjon csak ott ahol van:D
    így tökély a péntek estém:Monk,Miami CSI,Lost,Odaát:D
    suli után pont jólesik
    jéézusom most vettem észre mekkorát offoltam XDXDXD
    amúgy én többet vártam a Jericho-tól,nem volt meg a nagybetűs Hangulat(uccsó sablonos beszólásom életemben),kit érdekel,h a csaj x részen keresztül nem mondja ,eg a srácnak,h nem akkora láma minta ami,és d***hatnékja van
  • Sanyix #12
    első 6 rész nem volt nagy szám, aztán bedurvult, és egyre izgalmasabb lett, a végén már kva jó volt, pont a legizgalmasabb résznél hagyták abba az évadot amikor... na nem spoilerezek.
  • NEXUS6 #11
    Az ilyen kisközösség-krízisben jellegű sorozatokból nekem már nagyon elegem van. Gyak egy teljesen kitalált valóságsó akar lenni mindegyik.

    Ha sci-fi, akkor igen is legyen benne valam agyzsibbasztó, és ne az legyen a fő konfliktus, hogy az atomháborúra való tekíntettel vajon Dzséminek most aggyuk oda nagymama karácsonyra eltett lekvárját, vagy mégiscsak várjuk meg a szentestét (mert a világnak ugyan vége, de az élet megy tovább).