Ötvös Tibor

Olasz krimi Hollywoodban

A tégla sikere után az Universal újabb külföldi krimi feldolgozásának adott zöld utat. A Védőkíséret egy 1993-as olasz film, mely - meglepő módon - a maffia elleni harcról szól.

Az Universal nagyon belenyúlt a tutiba, mikor megszerezte az ázsiai Szigorúan piszkos ügyek remake jogait. A Martin Scorsese rendezte A tégla a számtalan világsztár főszereplésével komoly anyagi és kritikai siker lett, ezért a stúdió egy másik, külföldi film feldolgozásának is zöld utat adott.

A Védőkíséret egy nagysikerű, 1993-as olasz krimi amcsi újrája lesz. A forgatókönyvet Peter Craig készíti, a rendezést Asger Leth vállalta el. A szereposztás nem ismert, de nem lennék meglepve egy újabb, sztárokkal megzsúfolt stáblistától.

A szicíliai maffia kegyetlenül meggyilkolja a helyi bírót és annak kísérőjét. Pozíciójába a híres vizsgálóbírót, Michele de Francescot jelölik ki. A férfi házassági problémái elől próbál menekülni, ezért vállalja a veszélyes megbízást. Hamar helyt áll az új helyzetben, kitartó és könyörtelen harcba kezd a maffia ellen.

Védelmére egy rendőrökből álló, speciális csoportot hoznak létre.

A védőkíséret tagja Angelo Mandolesi, aki azért jött Szicíliára, hogy bosszút álljon legjobb barátja meggyilkolásáért. De Francesco jelenléte egyre kényelmetlenebbé válik a bűnözők számára. A férfinak egy betonerődben kell elrejtőznie, testőreinek pedig állandóan készen kell állniuk egy esetleges támadásra. Megkezdődik az élet-halál harc az igazságszolgáltatás emberei és az alvilági szervezett között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zakalwe #6
    azért ez a lista nem túl jó, mert pl. a Solaris és a Vanília Égbolt eredetije is könyv alapján készült, szóval nem feltétlen kellett őket figyelembe venni az elkészítésükhöz. Lehet hogy több is van ilyen. Az igaz, hogy sok szar amerikai film van, de sok jó is, európai film is sok szar van csak kevesebb jut el hozzánk. Ugyanez van a keletiekkel is, amik most elég divatosak.
  • trogi #5
    Igazad van. Persze nekem volt párszor olyan szerencsém, hogy láttam az eredeti filmet is, nemcsak az amerikai újrafutózását, s akkor megállapítottam, hogy az eredeti általában sokkal jobb. Főleg igaz ez, ha az eredeti európai film (pölö: a Két tűz között francia eredetije, az Olasz meló eredetije) . Lehet, hogy van az európai filmnek egy sajátos bája/érzelmi világa? Vagy csak én vagyok ilyen hülye (?) , hogy az európai filmeket jobban komálom?
  • Timbu #4
    Ezt érdemes megnézni.
  • Timbu #3
    HW szinte mást sem tesz, mint x+1 -edik részeket gyárt vagy európai, ázsiai (esetleg 20 évvel korábbi amerikai) sikeres filmeket forgat le újra. Ami ott folyik, az tényleg filmIPAR, nem pedig filmMŰVÉSZET. Persze gazdaságilag érthető, a pénzemberek nem nagyon szeretnek kockázatot vállalni. Számtalanszor döbbentem meg egy 10-20-30 éves francia (vagy egyéb) filmet látva, hogy "jé, ezt már láttam, csak később készült Amerikában".
  • Wittgen #2
    A régi olsaz maffiafilmek elég jók voltak (pl Palermo-Miláno egyszeri út -> ebben egy tanút kell elvinniük a tárgyalásra, jóü sok zúzás)
  • gplay #1
    Ha nem tévedek akkor láttam az eredetit valamikor régen. Jó volt.
    Remélem hálivúd nem b@ssza el.