6
  • zakalwe
    #6
    azért ez a lista nem túl jó, mert pl. a Solaris és a Vanília Égbolt eredetije is könyv alapján készült, szóval nem feltétlen kellett őket figyelembe venni az elkészítésükhöz. Lehet hogy több is van ilyen. Az igaz, hogy sok szar amerikai film van, de sok jó is, európai film is sok szar van csak kevesebb jut el hozzánk. Ugyanez van a keletiekkel is, amik most elég divatosak.
  • trogi
    #5
    Igazad van. Persze nekem volt párszor olyan szerencsém, hogy láttam az eredeti filmet is, nemcsak az amerikai újrafutózását, s akkor megállapítottam, hogy az eredeti általában sokkal jobb. Főleg igaz ez, ha az eredeti európai film (pölö: a Két tűz között francia eredetije, az Olasz meló eredetije) . Lehet, hogy van az európai filmnek egy sajátos bája/érzelmi világa? Vagy csak én vagyok ilyen hülye (?) , hogy az európai filmeket jobban komálom?
  • Timbu
    #4
    Ezt érdemes megnézni.
  • Timbu
    #3
    HW szinte mást sem tesz, mint x+1 -edik részeket gyárt vagy európai, ázsiai (esetleg 20 évvel korábbi amerikai) sikeres filmeket forgat le újra. Ami ott folyik, az tényleg filmIPAR, nem pedig filmMŰVÉSZET. Persze gazdaságilag érthető, a pénzemberek nem nagyon szeretnek kockázatot vállalni. Számtalanszor döbbentem meg egy 10-20-30 éves francia (vagy egyéb) filmet látva, hogy "jé, ezt már láttam, csak később készült Amerikában".
  • Wittgen
    #2
    A régi olsaz maffiafilmek elég jók voltak (pl Palermo-Miláno egyszeri út -> ebben egy tanút kell elvinniük a tárgyalásra, jóü sok zúzás)
  • gplay
    #1
    Ha nem tévedek akkor láttam az eredetit valamikor régen. Jó volt.
    Remélem hálivúd nem b@ssza el.