Szekeres Viktor

Mélyrepülésben Sváby új vetélkedője

A jó kezdés után egyértelmű, hogy az Egy a 100 ellen nem váltja meg a világot és ezzel együtt a TV2-t sem.

Sokan mondják, hogy a Barátok köztet nem lehet megverni, próbálkozhat bármivel a TV2. Sokáig ez igaz is volt, de tavaly berobbant a roppant vontatottra, egy adás/játékos verzióra mutálódott Áll az alku és a táskanyitogatós játék átvette a 8 órási trónt a Berényi famíliától. Meglepő volt és mulatságos, hiszen míg a külföldi verziókban egy adásban több játékos is játszott, addig itthon a holtidőt bratyizással, gyerekkori fényképek mutogatásával és plüssnyuszikkal töltötték ki, de a formátum egy ideig működött - majd kifáradt.

A műsor levétele után a TV2 új vetélkedő után nézett és az Egy a 100 ellent vette meg, mely sok országban aratott korrekt sikert, de a kommunikáltakkal ellentétben nem durrant igazán nagyot. Nos, ez ránk is igaz, mert bár a szombati premier legyőzte az RTL Klub konkurens filmjét, a produkált 36,2%-os közönségarány nem sok jót sejtetett, s lőn.

Az első hétköznapi adás az AGB Nielsen adatai szerint már csak 29,6%-os share-rel bírt a Barátok közt 39,1%-os közönségarányával szemben - és a tendencia folytatódott, hiszen az eheti keddi adás esetében az éppen tévézők alig 27%-a kapcsolt a Sváby-vetélkedőre, míg a BK-t majdnem 42% nézte. Az adatok főleg akkor elborzasztóak, ha a kereskedelmileg fontos, 18-49-es korcsoport közönségarányát vizsgáljuk: itt 22% és 48% a két műsor nézettségi aránya.

A TV2 vagy visszahozza más műsorvezetővel az Áll az alkut - vagy pedig könyörgőre fogja a dolgot és valahogy visszacsábítja az MTV-be igazoló Gundel Takács Gábort, akinek a távozásával az RTL Klub járt a legjobban. Ki tudja, talán még a több milliós kötbér kifizetésébe is beszállnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cat #20
  Nagyon sokan = 5ből 4 embernek nincs. Mindössze 22%-nak van szélessávja.

  http://www.sg.hu/cikkek/50900/a_tartalmon_mulik_az_internetverseny
  http://www.sg.hu/cikkek/50898/ksh_eles_a_verseny_az_internetszolgaltatasban
 • HJPOWER #19
  Ebben a játékban könnye(bbe)n lehet nyerni. Bár én sem nagyon nézem!
  Gundi jó volt, kár érte.
 • AljasGetto #18
  Amúgy eleve szar ez a játék szvsz...
  Mivel a játékvezető itt nem befolyásolhatja/segítheti a játékost, ezértcsak jópofizhatna a kérdések között, ami egy ideig még elmegy, de Svábyval meg kész rémálom

  Amúgy nem gondoltam volna, hogy lehet találni a Gundel-Takácsnál szánalmasabb emberkét egy vetélkedőbe...

  (De persze a táskás műsor "sikerét" nézve a népnek más a véleménye, úgyhogy lehet, hogy beindul ez a sz@* is, és sokáig lesz még műsoron. Amúgy meg teljesen mindegy, hogy éppen mit NEM nézek a kereskedelmi adókon.)
 • winnie #17
  "Nem nagyon hiszem el, hogy ezt a két vacak adót nézik 10-ből 7-en, amikor sokkal jobb adók vannak tucatszám,"

  neked vacak - akkor másnak is? a te ízlésed lenne a tömegízlés?:)

  ó, istenem. miért nem hiszed? azt sem hiszed, hogy a blikk a legnagyobb példányszámú lap?

  " igaz antennával nem, de kábeltévén, műholdvevővel, am-mikrón, meg ki tudja még hányféleképpen foghatóak ország (vagy jópár közülük akár"

  épp ez az, hogy szép szám, hogy a 3 országos csatornán kívül sokan (majd 30%) néz mást is. rengeteg embernek csak a 3 országos csatorna jön be.
 • Shodan #16
  Én meg azt nem értettem soha, hogy tudnak tizedre pontos becslést adni?.
 • MerlinW #15
  Nomeg az emberek 70-80%-a buta. Nem csak itt, az egész világon... És ez így van ahrmóniában:) Az okos él a butából, az okos és a buta is boldog.
 • akyyy #14
  nagyon sokan vannak az orszgában akinekj nincs olyan nete, hogy csak úgy letöltsön bármi nagy méretűt.

  sg-n biztos van cikk róla
 • AgentKis #13
  Bocsi! Ez nem válasz akart lenni #11-re, csak valamit elnyomtam...
 • AgentKis #12
  "18-49-es korcsoport közönségarányát vizsgáljuk: itt 22% és 48% a két műsor nézettségi aránya."

  Ezek az adatok frankón hihetetlenek számomra. Nem nagyon hiszem el, hogy ezt a két vacak adót nézik 10-ből 7-en, amikor sokkal jobb adók vannak tucatszám, igaz antennával nem, de kábeltévén, műholdvevővel, am-mikrón, meg ki tudja még hányféleképpen foghatóak ország (vagy jópár közülük akár európa) szerte.

  A mérési eredmények szerintem nagyon korrupciószagúak...
 • edios #11
  Kb azok, akiknek nincs lehetősége netezni, vagy nincs internete egyáltalán. Vagy nagyon igénytelen:)