Szekeres Viktor

Odaát - természetfölötti sorozat az RTL Klubon

Minden csatorna tobzódik a neves sorozatokban, de a horror műfaja eddig elkerülte a nagyobb hazai tévék főműsoridejét.

Persze eddig is akadtak tinihorror-kezdemények, de nagy részük elsikkadt, igazából csak a Buffy és az Angel tudott kitörni a műfaj kereteiből és váltak hatalmas kulttá. Eközben az említett sorozatok készítője, Joss Whedon még összehozott egy Firefly-t is, s ezzel a nagy hármassal örökre beírtam magát a tévés históriás könyvekbe. Idehaza azonban mind a Buffy, mind az Angel kisebb csatornára került, így a nagyobb tévék horror próbálkozásai a Tremors, vagyis az Ahová lépek szörny terem sorozatosításának leadásából álltak.

Klikk ide! Klikk ide!

Most azonban az RTL Klub az egyik legnagyobb sorozata, a Lost - Eltűntek mögé bepasszírozta a kifejezetten friss, Amerikában csak tavaly indult Supernatural-t, mely a honi keresztségben az Odaát fura, de beszédes és frappáns címet kapta. Ezért a kiemelt helyen való bemutatásért egy kalaplengetés meg is illeti a tévét, reméljük, hogy később is hasonlóképpen fogja kezelni az Odaátot, még akkor is, ha nem váltja be annyira a reményeket.

Érdekes módon Amerikában a WB csatorna úgy döntött, hogy a Szívek szállodájával párosítja össze a szériát, ami viszonylag sikeresnek is bizonyult, s ezért nem érteni, hogy miért mozgatták el a megszokott napról, keddről csütörtökre. Gond azonban nem történt, hiszen még csütörtökönként a Smallville után is megfelelően teljesített a sorozat, ezért jelenleg már a második évadot forgatják a készítők. Mindezt a fő-fő agy, Eric Kripke vezetésével, aki eddig olyan alkotásokban vett részt, mint a Tarzan tévésorozat, valamint a rém gyenge, de meglepően sikeres Boogeyman-film.

Klikk ide! Klikk ide!

Maga a sorozat amellett, hogy a tini és a horror skatulyába süllyeszthető (és e két jelző semmiféle dehonesztálást nem hordoz magában), ha kevésbé direkten akarunk fogalmazni, akkor elég, ha a természetfölötti vagy a misztikus kategóriát használjuk. A két főszereplő srácot, a Winchester (khm...) testvéreket Jared Padalecki és Jensen Ackles alakítja, akiket főleg a már említett Szívek szállodájából és a Smallville-ből ismerhetünk, ahol megfordultak egy-két, illetőleg sok epizód erejéig.

Ők azok, akik útra kelnek, hogy elveszett apjukat felkutassák, mivel a jó öregnek egy vadászat során nyoma veszett. Sam, akit éppen friss diplomásként állásinterjúra való készülés közben lepett meg évek óta nem látott Dean testvére, úgy dönt, hogy segítő jobbot nyújt neki és vele tart egy kis nyomozás erejéig. Az események azonban, ahogy azt már megszokhattuk, váratlan fordulatot vesznek és elkezdődik a rémálom.

Klikk ide! Klikk ide!

A sorozat erősségének a legtöbb helyen a pazar látványvilágot szokták felemlegetni és valóban nagyon szépen van megoldva a fényképezés, néha majd lemásznak a képernyőről a színek, ezért is reménykedünk abban, hogy az RTL Klub úgy dönt, nem a teljes képernyős megoldást fogja preferálni, hanem inkább a szélesvásznút. Az Odaátban a testvérek általában az X-Akták nyomdokain haladva a klasszikus "hét szörnye" epizódokon keresztül járnak-kelnek, ahány megálló, annyi rejtély és annyi megoldandó eset kerül az útjukba. A feladványokat, az urban legendeket, a városi legendákat pedig sorozat lévén általában sikerrel abszolválják

Természetesen idővel a főszálat is elkezdik boncolgatni a készítők, bökdösik a fő rejtélyt, de csak éppen annyira, amennyire szükséges, hogy maradjon kifejteni való. Akinek péntek esténként némi borzongásra vagy egy kis utazásra támad kedve és szívesen róná virtuálisan Amerika útjait (mondjuk a híres-neves 66-osat) egy Chevy Impalával, annak nem fog csalódást okozni egy kis ördögűzés, démonfogócska, kísértethajsza. Az RTL Klubon péntekenként, este 10 után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #34
    szerintem valahol elcsúszhattál az idősíkok között. tavaly ősszel pár lenyilatkozták, hogy jön a 2. évad. (miért ne jönne? okt. 19. 23.15. )
  • vmisi94 #33
    NAGYON FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!! mindenki aki aláírja nagyon kösz
  • vmisi94 #32
    aki szeretné h jáccák az RTL-en a 2. évasot azt naon kérem h írja alá ezt : http://www.peticio.hu/?module=6&pdid=6913 !!!!!!!!!!
  • Mincsi #31
    uhhh, naon jó volt a tegnapi rész..nekem teccet..
    ez egy jó sorozat..sztem

  • winnie #30
    tv2 és természetesen nem járnának jobban, hiszen a kutya sem nézné őket.
  • moRtiZ #29
    En bele se vagok ezekbe a sorozatokba azota, hogy neztem 1. szeriat Battlestar Galactica-bol. Egy dobbenetesen jo sorozat, nagyon jo storyval, nagyon jo hangulattal, es !hanggal!. Aztan jott RTL klub, megneztem az első részt, és nem értettem mi ez a szar amit nézek.

    Hihetetlen hogy mekkorat dob egy filmen a hang, es az RTL-nel ezeket siman elbasszak.

    Annyira orulnek, ha feliratosan vennek meg a jobb sorozatokat, hogy hihetetlen. Olcsobb, jobb, ők is jól járnak, mi meg aztán pláne.
  • keser #28
    ÁÁÁÁÁÁÁ függő! Szerintem ha egy sorozat gyenge az az elején kiderül. Nem várok vele 10 részig...
    A 24et meg mindenki halálra dicséri, pedig szerintem iszonyat gyenge. Annak ellenére mondom ezt, hogy Kiefer a legjobb fickó ezen a földön
  • nedudu #27
    Talán mert a neo-n vagy melyiken fut azonos címmel már sorozat. Mármint a természetfeletti nyomozókra gondolok.
  • potpapa #26
    Nekem nem igazán jött be ez a sori, hiába adtam esélyt neki 6 rész megnézésével.
    Ez már csak azért is gáz, mert kb 15 másikat meg nézek folyamatosan. De persze nem vagyok addikt :)

    Azért az biztató a Retek részéről, hogy legalább nem olyan címet adtak a Supernaturalnak, hogy Természetfeletti nyomozók és a kedvenc rejtély szavukat (Invasion - Rejtélyek városa, Dolmen - Rejtelmek szigete) is elfelejtették :)
  • Tinman #25
    Mert az a fajta "sorozatjunkie" vagyok (kb. 10-12-öt nézek), aki megadja az esélyt a filmnek, főleg, ha az természetfeletti jelenségekkel foglalkozik.
    Pl. a 24 első két részén a falat kapartam unalmamba, most meg alig bírom abbahagyni, annyira leköt.

    Egyébként ahogy írtam a vége felé már kezd feljönni a színvonal.