Ötvös Tibor

Quentin Tarantino japán filmben

A legújabb hírek szerint a kultrendező, Quentin Tarantino hamarosan Takashi Miike XII. században játszódó filmjében fog feltűnni. A japán mozi címe Sukiyaki Western: Django lesz.

Tarantino érdekes figura. Olyan filmekkel a háta mögött, mint a Kutyaszorítóban vagy a Ponyvaregény hatalmas rajongótáborra tett szert. Ráadásul színésznek sem utolsó, producerként pedig számos remek filmet hozott tető alá.

A japán Takashi Miike legalább akkora kultstátusznak örvend hazájában, mint QT. Nos, a két zseni egy film erejéig egymásra talált. A japán imádatát abszolút nem véka alá rejtő Tarantino ugyanis szerepet vállalt Miike legújabb filmjében.

A Sukiyaki Western: Django a XII. századi Japánban játszódik. Műfaját tekintve pedig Miike szívesen használja a "Japán első igazi westerfilmje" titulust. A rendező leginkább a '60-as években Franco Nero főszereplésével készült spagetti-westerneket nevezi meg, mint hasonló alkotásokat. Érdekesség, hogy a filmet teljes egészében angolul forgatják le. Ez már csak azért is furcsa, mert a főszereplők többsége bizony nem igazán ismeri ezt a nyelvet.

A direktor ezért 2 hónapos gyorstalpaló nyelvtanfolyamra iratta be szereplőit, hogy legalább a szájukból elhangzó mondatokat ki tudják nyögni.

Miike egyébként egy rövid cameo-szerep erejéig feltűnt Eli Roth Moteljában, melynek Tarantino volt a producere. QT valószínű egy kisebb szerepkörben fog feltűnni. A bemutató ideje jelenleg még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bokonon #5
    Tarantino csak egy kis szerepet kapott.
    Takashi Miike pedig néha nagyon-nagyon beletrafál (pl. Visitor Q, Izo, Ichi the Killer) néha pedig eléggé mellényúl.
  • lextat #4
    Sz.tem meg a Tarantino filmek a legszórakoztatóbb és legpikánsabb ! Nomeg 1ediek!
    Lehet 1 Tarantino produktumot kategorizálni? : ez vigjáték , ez pediglen 1 horror , ez talán sci-fi thriller , NEEEM !!!!
    Arra törekszek h. az összes filmjét megszerzem !
  • tomoman182 #3
    öcsém te nemtudsz egy értelmes kritikát írni?? nem tetszik a csávó stílusa meg amilyen filmeket csinál.és akkor mivan attól még a szakmába elismert és véleményem szerintis hatalmas műveket tett le az asztalra.
    nemkell hogy neked tetszen csak ne ilyen alpárian minősítsd le.
  • Broafka #2
    divat fikázó!

    legjobbak a tarantino filmek!
    Kill Bill az egyik legjobb filme!
    mellesleg anyám kedvence! :D
  • Tetsuo #1
    Lesz egy film ez is..
    ..spagetti-western-retro, 2hónapos nyelvtanfolyam, a világ 1ik lexarabb filmjének (Kill Bill) rendezője is játszik, mindezt a Fuji lábánál..
    Kb annyira jó film lesz, mint az a "Kazah pasi Amerikába megy" izé.