SG.hu

Az Éjszakai őrség és Moszkva

Az Éjszakai őrség (Night Watch, hazai bemutató: szeptember 8.) mindenkinek tetszik. Quentin Tarantino egyenesen rajongással nyilatkozott az új, minden eddiginél trendibb fantasy/akció filmért, de Danny Boyle is hosszan áradozott róla a történet különleges, hátborzongató vizualitását emlegetve.

Egyedül Jurij Luzskov, Moszkva polgármestere elégedetlen. Hogy mi köze egy komoly államférfinak, Oroszország talán következő elnökének egy filmhez, amelyben a Fény és a Sötétség katonái háborúznak? Az Éjszakai őrség-et Moszkvában forgatták, és a polgármester, aki egyébként szívesen támogatja a moziipart, és ahogy lehet, arra bátorítja a filmeseket, használják városát, elégedetlen a végeredménnyel.

"Nagyon örültem, hogy az Éjszakai őrség Moszkvában készül" - jelentette ki Luzskov. "De utólag úgy érzem, a film nem igazságos a várossal: sötétnek, kísértetiesnek, veszélyesnek mutatja, pedig mindazok, akik itt élnek, tudják, hogy Moszkvának van egy derűs, világos oldala is."

A polgármester persze kicsit elfogult: és mivel az Éjszakai őrség főszereplői vámpírok, boszorkányok, alakváltó lények és varjak, kicsi az esély, hogy a már készülő folytatás, a Nappali őrség Moszkva napsugarasabb utcáit mutatja majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!