SG.hu

Megvannak az Animáció Generáció 2006 nyertesei

A Cartoon Network a mai napon közzéteszi a gyerekek számára kiírt magyarországi animációs verseny, az Animáció Generáció győzteseinek nevét.

A 6-12 évesek kategóriájának győztese Czédulás Hanga Budapestről, aki a Budai Rajziskola tanulója. A tavalyi évben szintén ebből a művészeti iskolából került ki a kategória győztese. A következő korcsoportban (13-16) a már tavaly is a dobogó tetején végző Rödönyi Csilla nyert a Széchenyi István Gimnáziumból, Budapestről.

Az Animáció Generáció egy országos verseny gyermekek és iskolák számára, amelyet évente rendez meg a Cartoon Network csatorna. Az egyedülálló verseny eredeti ötleteket és vicces történeteket vár, és immáron negyedik éve kerül megrendezésre. 6 és 16 év közötti gyerekek százai vették az időt és fáradtságot, hogy megalkossák saját, teljesen új rajzfilmszereplőiket és történeteiket. Képzelőerejük eredménye nem csupán tehetségüket bizonyítja, és nem csak értékes ajándékokat jelent, hanem munkájukat a csatorna életre kelti és műsorra is tűzi.

Közel ezer magyar diák nevezett a versenyre, és a legjobbakat egy szakértő zsűri választotta ki a Cartoon Network londoni központjában.

Mindkét tehetséges ifjú hölgy kap egy hordozható TV-készüléket, egy hordozható CD-lejátszót, egy Cartoon Network ajándékcsomagot és művészeti kellékeket. Iskoláik kapnak egy számítógépet, egy nyomtatót, egy scannert és művészeti kellékeket 1000 dollár értékben. A második és harmadik helyezett alkotók szintén értékes díjban részesülnek majd, és rajzaikat bemutatja a csatorna, igaz, nem rajzfilmre átültetett verzióban.

A díjátadó ünnepség, melynek házigazdája Dexter lesz, november 3-án, pénteken 18:00 órakor kerül a Cartoon Networkre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • stargatelost #2
    nah, kira, akkor meg van a péntek esti program remélem jók születtek
  • bertino #1