SG.hu

Animáció Generáció pályázat 2006

A Cartoon Network ma negyedik alkalommal hirdeti meg Magyarországon Animáció Generáció pályázatát. A verseny lehetőséget nyújt a gyerekeknek arra, hogy bemutassák rajzaikat.

Az Animáció Generáció az eredeti ötleteket és a vidám, humoros történeteket díjazza. A verseny elsődleges célja a rajzfilmkészítés művészetének népszerűsítése. A nyertesek nemcsak különleges díjakat nyernek maguk és iskolájuk számára, hanem egy életre szóló lehetőséghez is jutnak - novemberben megnézhetik munkájukat a csatorna műsorán.

"Nagyon várjuk már a 2006-os versenyt, és kíváncsiak vagyunk a magyar gyerekek munkáira" - mondta Helen Lucy, a Turner Boradcasting csatorna- és marketing igazgatója. "Az elmúlt évek nagyon sikeresnek bizonyultak, és a magyar közönséget megismerve láthattuk, mennyire tehetségesek és odaadóak a magyar gyerekek és szüleik. Nagyon örülünk, hogy lehetőséget nyújthatunk nekik arra, hogy próbára tegyék fantáziájukat és kreativitásukat, és a legsikeresebb munkákat élőben is bemutathatjuk a televízióban."



Az elmúlt évek alatt több száz iskola és gyerek vett részt a pályázaton. A tavalyi nyertesek a budapesti Alberti Dorina és Rödönyi Csilla lettek - megvalósult ötleteiket novemberben láthattuk a Cartoon Network csatornán. Dorina, bár még csak 13 éves, komolyan elkötelezte magát a rajzolás mellett. Miután iskoláját is számos értékes nyereményhez juttatta, az intézmény viszonzásképpen egy speciális kurzusra íratta be, mellyel tovább gazdagíthatta animátori képességeit.

Baski Ferenc, Csilla iskolájának, a Széchenyi István Gimnáziumnak az igazgatója elmondta, hogy nagyszerűen tudták hasznosítani a számítógépet és a többi nyereményt a média fakultáción, melynek Rödönyi Csilla is tanulója. Hozzátette: "Az Animáció Generáció azért is nagy segítség számunkra, mert a pályázaton keresztül olyan tehetségek is felszínre kerülnek, amelyeket máshogy esetleg nem vettünk volna észre."

Két korcsoportban lehet nevezni a versenyen, 6-12 és 13-16 év között. A leadási határidő 2006. június 23., a nyertesek neveit egy díjkiosztó ünnepségen ismertetik az ősz folyamán. Az elnyerhető díjak között olyan értékes tárgynyeremények szerepelnek, mint számítógép, tévé és művészeti felszerelések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Librarian #2
    Hát igen, ez egy szép dolog fiatal tehetségek kibontakoztatására. Most nem sajnálom annyira, hogy magyar lett a Cartoon Network... De mióta magyar azóta alig nézem! :-Ip
  • irkab1rka #1
    több ilyne hírt! :)