SG.hu

Román zenecsatornát vásárolt az SBS

Az SBS Broadcasting bejelentette, hogy száz százalékos tulajdonú román leányvállalata, az Amerom Television S.R.L. megvásárolta Románia legnépszerűbb zenecsatornáját, a TV K Lumea-t.

A nemzetközi és hazai kortárs zenét sugárzó TV K Lumea nézettségi listavezető a 15-25 év közötti korosztályban. A TV K Lumea 1999-ben indult Romániában az ország első román nyelvű tévécsatornájaként. Az akvizíció részletei bizalmasak.

A bejelentéssel kapcsolatban Patrick Tillieux, az SBS ügyvezető igazgatója elmondta: “Nagyon örülünk, hogy sikerült megvásárolnunk Románia legnépszerűbb zenecsatornáját. A TV K Lumea-t a továbbiakban azon tapasztalataink alapján fogjuk továbbfejleszteni, melyeket az északi országok sikeres zenecsatornája, a The Voice TV működtetése során szereztünk. Az új csatornát teljes mértékben integrálni szeretnénk majd egyéb román érdekeltségeinkbe is, a Kiss FM rádióba és a Prima TV nevű, fiataloknak szóló televízióállomásunkba annak érdekében, hogy még teljesebb, multi-channel szolgáltatásokat nyújthassunk."

Az SBS Délkelet-Európa számos fejlődő piacán jelen van. Romániában az SBS tulajdona a Prima TV, valamint az ország vezető rádióhálózata, a Kiss FM, és a Radio Star hálózat. Bulgáriában a Radio Vitosha és a Radio Vesselina hálózatok, illetve a Radio Atlantik, a Radio Ritmo és a Vesselina TV tartozik az SBS-hez. Szintén az SBS-é a vezető athéni rádiócsatorna, a Lampsi FM.

Az SBS működteti a népszerű The Voice TV nevű zenecsatornát Dániában, Norvégiában, Svédországban és Finnországban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Venom1986 #5
    Jah,ez így igaz,szóval gondolkozzál mielőtt beszélsz.Sajnálatos,de ilyen kormány mellett nem is csoda,hogy megfognak minket előzni.Elég csak a szlovákokra gondolni,egyre többször van tele a híradó a magyar ellenes uszításaikról.
  • Mipi #4
    Romániának még saját Nyelvű MTV Music Television -jük is van www.mtv.ro És igaz hogy romániában is sugároznak magyar nyelvűt ja és DIGI TV román cég.
  • kicsizoz #3
    Sőt néhány magyar csatornát is Romániából sugároznak, és a legtöbb nálunk vetített sorozatot is Romániában szinkronizálják...
  • lyzu #2
    csak ne nevessél, mer a végén még ők is lehagynak minket... :S
  • chokeerigo #1
    jézusom.. Romániában van egyáltalán TV? :DD