Ötvös Tibor

Film készül a gemkapocs-cserélőről

Egy kanadai fiatalember hatalmas bravúrt vitt véghez. Kyle MacDonald ugyanis egy piros gemkapcsot 14 lépésben végül egy házra cserélt. A remek teljesítményt a DreamWorks szeretné filmre vinni.

Kyle MacDonald történetét szerintem mindenki ismeri. MacDonald élete teljesen kilátástalan volt, havi 300 dollárt fizetett egy kis albérletért, miközben alig valamit fizető munkákat vállalt el. Egy nap megunta és a levelezőlistából kinőtt Craigslist cserebere-rovatában hirdette meg egyetlen tulajdonát, egy piros gemkapcsot. Ezt két hét múlva sikerült elcserélnie egy hal alakú golyóstollra, amikor hazalátogatott szülővárosába, Vancouverbe.

A tollból gömbkilincs lett, a gömbkilincsből kempingfőző, a kempingfőzőből áramfejlesztő. A generátort söröshordóra és neonreklámra cserélte, amit Kanada egyik leghíresebb tévés és rádiós műsorvezetője, Michael Barrette egy motoros szánra váltott. És ekkor felbukkantak azon cégek, akik remek reklámot láttak a férfiben. Egy motorosszán-gyártó szponzorált utat ajánlott a járműért, az utat pedig nem más vitte el, mint a szintén promócióra vágyó Cintas szolgáltatóvállalat menedzsere, aki cserébe felajánlotta a vállalat egyik mikrobuszát.

A busz a torontói Club Treehouse kiadónál kötött ki, akik 30 óra ingyen felvételt és 50 órányi utómunkát adtak cserébe.

A finishben végül egy énekesnő, Judy Gnant ajánlotta fel egy évig phoenixi házát. A sornak persze még nincs vége, hiszen jelenleg még nincs saját háza MacDonaldnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wcsg #16
    És a magyar, webesített változat:
    www.webcsere.hu
  • noss #15
    fu de jó

    aztán a legvégén becseréli majd a villáját a gyerek 1,5 milliárd piros gémkapocsra és a végén övé lesz a világ :P
  • ZoliJ #14
    MacDonald az albérletet egy Alice Cooperrel töltött délutánra váltotta. Itt jött a legfurább üzlet, ugyanis az isteni Alice csereértéke egy, a Kiss együttest ábrázoló hógömb lett. Corbin Bernsen színész-rendező 6500 darabos hógömb-gyűjteményébe remekül illett a Kiss-es giccstárgy, ezért elcserélte egy filmszerepre.

    A rendkívüli médiaérdeklődéssel kísért eseménysorra a Rudyard Kiplingről elnevezett kanadai kisváros vezetése is felfigyelt. Bert Roach, a kiplingi elöregedő lakosság miatt aggódó városi fejlesztési csoport elnöke szerint MacDonald projektje remek marketinglehetőséget jelent a városka népszerűsítésére. A városi vezetés számára kapóra jött az ötlet, hogy a fiatalok számára vonzóbbá tegye az 1140 fős települést. A városi tanácskozáson szó szót követett, és végül Kipling úgy döntött, a filmszerepért cserébe otthont ad a gémkapcsos embernek.
  • irkab1rka #13
    Ez a cikk már volt. Akkor is itt tartott a csávó.

    Nagyon jó film lesz. Tök izgalmas cserék lesznek meg minden. Mel Gibson, vagy Tom Cruise kapja a női főszerepet. :)))

    gplay: LOL :)
  • gplay #12
    Érdekes.

    A4-es rajzlapom azonos típusú Audira cserélném.
  • Morden23 #11
    Azért szerintem nem gyenge dolog, hogy valaki 14 (!) lépésben szervál egy házat, és gyakorlatilag egy gemkapocsból.

    A probléma csak az, hogy kit érdekel? Mesélje a haverjainak a kocsmában, vagy egy talk-showban parádézzon. Filmet csinálni ebből értelmetlen, és mellesleg giccses is.
  • akyyy #10
    de felkapott lett ez az ürge, pedig sztem nem csinált semmit. ha gémkapocsból egyből házat kapta volna lenne igazság, de ig, hogy közbe vagy 20 dolgot elcserélt, sztem semmi értelme...

    © darthwalk -nak van igaza!
  • zenoka #9
    Aze' e szerint mar megvan a ház!

    http://index.hu/tech/net/gemkap0711/
  • gyuri12 #8
    itthon egy cipőig jutottak,aztán azt elcsrélte egy pohár piára:-)...a kocsi az Németországban volt mégpedig 5(!) óra alatt... de már nem emlékszem pontosan
  • Kingfisher #7
    Tanulok, szenvedek, dolgozom, ez meg cserélget, és filmet is csinálnak belőle. Üres tic-tacos dobozt telire cserélnék :D