Ötvös Tibor

A 2006-os nyár az Universal szemével

Nyári filmkínálatunkat folytassuk Hollywood másik stúdiója, az Universal kínálatával. A listán olyan, már nagyon régóta várt filmek szerepelnek, mint a Halálos iramban harmadik része vagy a Miami Vice moziváltozata.

Újabb negyedév, újabb filmajánló. Lassan minden nagyobb hollywoodi stúdió nyílvánosságra hozza, mivel is akarja kicsalni a pénzt a z idei nyáron a zsebünkből. Most az Universal stúdió kínálatát böngésszük át.

The Break Up

A film, amely összehozta az egykori Mrs. Brad Pittet Vince Vaughnnal, hazájában június 2-án kerül a mozikba. Jennifer Aniston filmes karrierje érdekes ívet ír le. Eddig nem produkált kitörő sikert, ám nevére annyian beülnek egy filmre, hogy az mérsékelt sikert arathasson (Azt beszélik..., Kisiklottak). Vince Vaugh azonban karrierje csúcsán van, miután a Mr. és Mrs. Smith és az Ünneprontók ünnepe is hatalmas siker lett.


A történet a szokásos. Egy házaspár kezdi érezni, hogy kapcsolatuk lassan mellékvágányra siklik, így a válás mellett döntenek. Itt jön a csavar. Bizonyos - jobbára anyagi - okok miatt azonban nem tudnak szétköltözni és a válás kimondása után is egy fedél alatt kell élniük.

The Fast and the Furious: Tokyo Drift

Harmadik résszel bővül a világsikerű, az illegális autóversenyzés világába bepillantást engedő akciófilm, a Halálos iramban. Bár ezúttal már a szőke szépfiú, PAul Walker sem vállalta a főszerepet (inkább buktázik jó nagyokat mindenféle gagyi akciókban), így a szereplőgárda csupa ismeretlen névből áll. Az egyetlen ismertebb szereplő a rapper Bow Wow lesz. A filmet június 16-án mutatják be Amerikában.


Shaun Boswell élete az illegális autóversenyek világában zajlik, ám emiatt nem túl népszerű a helyi hatóságok körében. Hogy elkerülje a börtönt, elutazik Tokióba bácsikájához, aki a város leglepukkantabb részében él. Shaun itt új versenybe nyer bepillantást. Az egyszerű autóversenyeket felváltotta egy újfajta sport, az úgynevezett drift racing. Shaun nem bírja ki, benevez egyre, ám veszít. Ellenfele ráadásul maga DK, a drift-király, aki egy japán bűnszövetkezet, a Jakuzák tagja. Shaun csak egy módon fizetheti vissza a pénzt: ha újból versenyezik.

You, Me and Dupree

A világsztárokkal teletűzdelt vígjáték a nyári szezon egyik nagy sikere lehet. Owen Wilson, Kate Hudson és Matt Dillon mellett Michael Douglas is leszerződött a film egy-egy szerepére. A film hazájában július 14-től lesz látható.


A történet egy újdonsült házaspárról szól, akik életébe egyszer csak betoppan a férj legjobb barátja. A Wilson alakította karakter csak pár napra kéreckedik be, ám a párnak egy idő után feltűnik: a barát nem akar elköltözni.

Miami Vice

A nyolcvanas évek egyik legmeghhatározóbb és legmacsóbb sorozata elevenedik meg Michael Mann kamerája előtt. Don Johnson és Philip Michael Thomas legendás szerepét ezúttal Hollywood két macsója, Colin Farrell és Jamie Foxx veszi át. Ez már a második film, melyben a rendező és Foxx együtt dolgoznak (a legfrissebb hírek szerint hamarosan lesz egy harmadik is Damage Control címmel). A kultsorozat moziváltozata július 28-án lép a közönség színe elé.


Ricardo Tubbs nyomozó udvarias és rettentő okos. Beépül a drogmaffiába, hogy a közelébe férkőzhessen egy csoportnak, melyet három ember meggyilkolásával vádolnak. Sonny Crockett nyomozó karizmatikus és nőcsábász. Ő szintén ebbe a bandába próbál beépülni. A két rendőr kénytelen-kelletlen társak lesznek a harcban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gplay #2
    Lehet, hogy gagyi viszont legalább sikeres volt.
  • avman #1
    PAul Walker sem vállalta a főszerepet (inkább buktázik jó nagyokat mindenféle gagyi akciókban)
    mert a The Fast and the Furious sorozat micsoda, ha nem vérgagyi?