Szekeres Viktor

Az Avatar 2 az első kétmilliárdos film a magyar mozikban

Elég sokan megnézték már az új Avatart.

A héten megvolt a 900 ezredik hazai Avatar 2-néző (ami valójában természetesen nem jelent 900 ezer darab nézőt, hiszen vannak olyanok, akik többször is látták a filmet), ami önmagában még nem lenne akkora szó, hiszen bár gigantikus érdeklődésről van szó, az igazi nagy mérföldkő az egymillió lesz. Azonban ennyi néző elég volt ahhoz, hogy A víz útja a világtörténelem első filmjeként két milliárd forintos bevételt termeljen a magyar mozikból.

Érdekesség, hogy a két milliárd egyébként pár napja globálisan is meglett a filmnek, igaz dollárban, hiszen a 603 millió dolláros amerikai bevétel mellé már 1,451 milliárdos Amerikán kívüli bevétel dukál a filmnek. A vezető nem amerikai piac természetesen továbbra is Kína.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • repvez #1
    és akkor vegyuk, hozzá, hogy egy ilyen volumenő film 2 mild dolllárt hozott össze világszinten és az elkészitése kb 200 millio,de legyen mindennel egyutt 600. akkor is 3x os haszon van rajta.
    És egy ilyen film tudott itthon összeszedni 2mild ft-t

    ÉS akkor vessuk össze a nemsokára megjelenö Magyar filmekre amire az elkészitése 3-4 mild ft, de csak itthon kerül forgalomba csekéj nézettséggel és bevétellel, mennyi lesz rajta a haszon ? tisztán buko .DE azért csak szorják rá a pénzt
    DE mégha minöségi filmek lennének, de nem azok