Szekeres Viktor

Kultikus táncfilmből lehet tévésorozat

A Rivaldafényben is tévésorozatos változatot kaphat.

A Sony Pictures Television elkezdett tévésorozatot fejleszteni a Center Stage című film alapján. A balettintézetes hallgatókról szóló alkotást itthon Rivaldafényben címmel láthattuk. A készítő Jennifer Kaytin Robinson lesz, aki lehet, hogy a pilotepizódot is rendez majd. A tervek szerint az alapfelállást átveszik majd és mai környezetbe helyezik, és mivel az egyik ismert karakter, Cooper Nielsen is vissza fog térni, ezért folytatásnak is tekinthetjük a szériát.

A Center Stage igazán csak lakossági forgalomban vált sikeressé, hiszen moziban csak 17 millió dollár bevételt hozott Amerikában, amit 9 milliós nemzetközi bevétellel fejelt meg. 2008-ban egy folytatás is elkészült, de a Center Stage: Turn It Up (Rivaldafényben - Pörgesd fel!) már elkerült a mozikat, miképp a Center Stage: On Pointe (Rivaldafényben: Új irányzatok) is - utóbbi eleve csak tévében került bemutatásra.


Egy sorozat fejlesztésének elkezdése azt jelenti, hogy a készítők egy pilotepizód forgatókönyvét megírják, amit a produkciós céggel, és adott esetben a gyártó stúdióval, illetve ha van, a projekt otthonául szolgáló csatornával együttműködve fognak végleges formába önteni, hogy aztán ezt követően a vezetők előtt prezentálják, hátha elnyeri tetszésüket, ami vagy a pilot berendelésével, vagy a teljes első szezon bekérésével végződhet jó esetben. Ha nincs csatornája a sorozattervnek, akkor a stúdió és a készítő különféle platformok előtt pitchelheti a szériát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!