Szekeres Viktor

Mozikba kerül a digitálisan felújított János vitéz - itt az előzetes

Ismét láthatjuk moziban a János vitézt.

A Pannonia Entertainment jóvoltából szeptember 19-én ismét moziba kerül digitálisan felújított kép és hang kíséretében a Petőfi Sándor-féle János Vitéz animációs adaptációja, amit Jankovics Marcell rendezett, és ami 1971-ben elindította a magyar egész estés animációs filmek gyártását. Íme az előzetese.


Az ismert elbeszélő költeményt adaptáló filmet 1973. május 1–jén mutatták be a hazai mozik. A forgalmazó tájékoztatója szerint a film látványában a szecesszió, a pop art, valamint a magyar népi díszítőművészet sajátos ötvözete. És "a kápráztatóan színes képi világa és a road movie–szerű cselekménye miatt a filmet az 1968–ban berobbant kultikus Beatles–animációval, A sárga tengeralattjáróval szokták párhuzamba állítani".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #3
    Azert ez me az a film amire tolongani fpgnak az embetek mert most digitalis zajszures van a kepen. Jo sok penz ment el megint a hulyesegre.
    Zoliz-al ertek egyet, de legyen akkor mar 60fps. :)
  • Zoliz #2
    8K+ alatt meg sem nézem a vonalait.
  • gombabácsi #1
    mekkora csalódás volt nekem amikor rájöttem, hogy ennek a magyar rajzfilmnek, vagy pl a dr bubónak a stílusa a sárga tengeralattjáró rajzfilmből van lopva :)
    ettől még persze jók, főleg a bubó :)